HCL.HR

Dragon Age: Inquisition uskoro dobiva veliko ažuriranje PC verzije

Zoran Žalac 14.02.2015.   •   8 komentara


Dobar dio onoga na što su se fanovi žalili u PC verziji Dragon Age Inquisitiona BioWare će pokušati ispraviti petim, do sad najvećim ažuriranjem za kojega je planirano i beta testiranje.

Ako ste prošlogodišnji Dragon Age: Inquisition zaigrali na PC-u vjerojatno ste se uhvatili za glavu čim ste ušli u tzv. taktički mod s kamerom iz ptičje perspektive. Naime, kako smo to objasnili u našoj recenziji, Inquisition je vidljivo bio osmišljen kao igra za konzole, za razliku od DA Originsa u kojemu je situacija bila obrnuta. No, BioWare je nakon izlaska igre čuo primjedbe PC publike i obećao ispraviti ono što se ispraviti da. Do danas još nismo dočekali te ispravke, ali sljedeći, peti patch za igru, rađen je specifično za PC verziju i donosi ono što je BioWare obećao.

U prvom redu, igrači će sada moći definirati više tipki na mišu za korištenje različitih naredbi, moći će uključiti automatsko napadanje kako ne bi svaki put morali stiskati tipku za napad u borbi, ili ju pak držati kako je to do sada bio slučaj. Osim toga, igri će biti dodane nove grafičke postavke te postavke za podešavanje veličine titlova.

Među novitetima koje donosi ovo ažuriranje bit će Black Emporium trgovina u kojoj će se, osim trgovanja sa svim vrstama predmeta i opreme, moći promijeniti i izgled te glas svog lika. Uz item tinter opciju moći ćemo individualno mijenjati boje svakog komada oklopa. U kovačnici Skyholda naći će se „škrinja“ za pohranjivanje svega što vam padne na pamet.

Uz to, BioWare obećava niz ostalih promjena i unaprjeđenja čija će lista biti oveća. Sama zakrpa stoga će trebati beta testiranje prije izlaska, a testiranju će pristupiti mala grupa igrača. BioWare se ovim putem nada brzom uočavanju i rješavanju problema koji bi mogli nastati velikim izmjenama kakve donosi novo ažuriranje PC verzije. U kontekstu ažuriranja nisu spominjane inačice za konzole, no vjerujemo kako će navedeni noviteti biti uvedeni i u njih.

Komentari (8)

  • maxim.x

    14.02.2015 - 13:24

    Vecina stvari koje su originalno trebale biti dio igre.

    • shadowsc3

      @maxim.x, 14.02.2015 - 18:37

      jbg, napravili su (velike) propuste, al ako lipo to patchiraju ja im opraštam

  • Lovac

    14.02.2015 - 19:21

    Malo kasno, 2x sam već probao i toliko su me neke gluposti ovog single player MMO-a odbile da mu više nemam namjeru pružiti šansu :/

  • WaT30

    14.02.2015 - 20:13

    Ne znam sta da kazem, ak ga igrate na gamepadu, radi dobro. Igra kao igra je izvrsna, kad sam sve misije kompletirao, zavrsio sam sa 100 sati igre. Eh sad, s tehnicke strane nije bas najbolja, ima dosta bugova, optimizacija je ok u najboljem slucaju, interface je boze sacuvaj naspram jedinice i cak dvojke.

    • Stribor88

      @WaT30, 16.02.2015 - 12:51

      dosta bugova? u usperdbi s unityem je igra bez bugova, optimizacija je za danasnje standarde s takovom grafikom odlična, šta fali to tako strasno interfaceu?

    • maxim.x

      @WaT30, 16.02.2015 - 14:47

      Jedna od najoptimiziranijih igara prosle godine, s obzirom na to kako izgleda. Ne znam sta neki ljudi ocekuju.

  • Commi

    14.02.2015 - 22:08

    Samo nek poprave igru inace ja je nisam igrao tako da cu je kupit,skinut patch i Play 🙂

  • jichba666

    16.02.2015 - 11:58

    jedinica je bila nešto najbolje što sam ikada igrao,dvojka ubi bože,trojku su toliko natrpali sadržajem da boli glava,na neka područja se moraš vračati par puta da bi završio sve na tom djelu (što i nije baš tako zanimljivo) misije sa agentima su ok stvar ali bilo bi dobro kad bi se iz kampa u misiji moglo sređivati a ne svaki puta vračati u HQ 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?