HCL.HR

Dragon Age: Inquisition vraća odabir rasa

ToxarE 07.08.2013.   •   21 komentara


Glavni lik u Dragon Age: Inquisitionu neće imati unaprijed definiranu rasu kako je to bio slučaj u prethodnom dijelu već nam se vraća odabir istih po uzoru na Dragon Age: Origins.

BioWare je konačno počeo otkrivati više detalja o svojoj igri Dragon Age: Inquisition. Rujanski broj Game Informer magazina tako za početak potvrđuje kako se u igru vraća odabir rase glavnog lika koji je izostao iz prethodnog dijela, s obzirom da je protagonist Hawke uvijek bio definiran kao čovjek. Zasad nije poznato hoćemo li vidjeti neke nove rase, ali je svakako dobro čuti da je BioWare poslušao kritike fanova.

Osim odabira rasa vraća nam se i potpuna kontrola nad opremom, točnije rečeno oklopima koji više neće dolaziti samo kao setovi već ćemo moći kombinirati individualne dijelove istih. A da ne bi ispalo kako Inquisition samo vraća ono što je već bilo prisutno u Originsu, najavljena je i nova funkcija – mogućnost jahanja. U kratkom videu možemo vidjeti kako lik jaše na konju, no ne treba prerano zaključiti da ćemo u igri moći jahati samo konje.

Naravno, nadamo se da ćemo jahati i zmajeve. Perverznjaci jedni, znamo što vam je sad palo na pamet.

Komentari (21)

  • Jkuzma111

    07.08.2013 - 12:28

    Jedva čekam, Origins je bio zakon

  • MrmAngeluS

    07.08.2013 - 12:48

    To je to, kad su vidjeli kolko su sjebali s dvojkom vraćaju se na uspješni koncept. Šablona koju mnoge igre ne slijede pa se događaju stvari ko s Resident Evilom (primjerice).

  • goldfinger

    07.08.2013 - 12:57

    Ovo će biti vrhunska stvar!

  • maxim.x

    07.08.2013 - 15:47

    Napokon malo uvida u gameplay..izgleda odlicno!

  • Badass_Bunny

    07.08.2013 - 17:47

    Iskreno meni je dvojka bila odlična igra, ako izuzmemo copy/paste okoliš i uvjeren sam da će Bioware dostavit svoj standardni kvalitet.

  • drazensi

    07.08.2013 - 22:40

    napokon neka nova vijest vezana uz ovo, vec su mi dosadni cod i bf :)..
    cim vise o dragon age-u, witcheru i takvim pravim naslovima 🙂

  • buby8992

    08.08.2013 - 10:32

    Ja sam sa BioWareom raskrstio nakon cijelog ME 3 debakla. Stvarno su pali na najniže moguće grane – naplaćivanje story i party member DLC-eva, usrali kraj ME trilogije, usrali DA 2….. stvarno ne razumijem tko više uopće nakon svega može biti zainteresiran za njihove igre (osim PC pirata koji svejedno sve DLC-ove i igre skidaju badava, pa ih baš boli briga). Bahatost i pohlepa na vrhuncu. CD Project Red je danas najbolja WRPG (RPG) kuća i više nego dostojna zamjena za BioWare. Oni će da sljedeću generaciju diktiraju u kojem će smjeru ići RPG žanr, a Bethesda će se morati opako potruditi ako želi ostati konkurentna s obzirom da se izgleda i JRPG vraća u svome punome sjaju. Biti će zanimljivo vidjeti tko će na kraju balade biti pobjednik, ja mislim kao što sam već rekao da će CD Project Red i Square Enix harati RPG žanrom sljedeće generacije.

    • shadowsc3

      @buby8992, 08.08.2013 - 13:28

      Pa koliko ja vama ljudi moram objašnjavati – stvar s Biowareom je ista ka sa Blizzardom – Prvi ima EA koji im radi politiku, a drugi ima Activision. Za ME ending šta su zasrali koliko sam vidio to je bilo zato što je mjesec-mjesec i po prije izlaska igre EA rekao Bioware-ovim ljudima za priču da im neće dati odgodu da završe ending nego oni moraju smisliti novi nabrzinu i sinkronizirati ga s igrom i oni su jednostavno ovo morali napraviti jer su podređeni Bioware-u. Šta se tiče Javika, on vjerojatno nije bio u originalnom conceptu za igru pa su ga zato kao dlc-releasali(iako sa šupačkom cijenom), isto kao što sad npr. Paradox Interactive daje 2 day-one DLC-a za Bizant i Otomane jer to nije bilo predviđeno unutar glavne igre pa da ju ne daju skuplje ili npr. Rome 2 šta ima isto 2 day-one dlc-a da možeš igrati grčke frakcije (besplatno) i Pont(platiti). Meni DA:2 nije bio loš, ali je mogao biti daleko daleko bolji, nisu ga zasrali ali nije ni zasjao(imali su godinu i po za razvoj igre a trebala je još bar godina razvoja). Ovu tvoju tvrdnju ja ne mogu osporavati sve dok ne vidim kakav bude Dragon Age Inquisition jer to je igra koja će pokazati je li Bioware uspio ju napraviti s minimalnim upletanjem EA(iliti da bude odlična) ili ne(nakon čega će ih mnogi napustiti). Bethesda će tu negdje ostati u to sam siguran, CD Projekt Red i Square Enix će sigurno tu biti najjači, ali nadam se da će se Bioware vratiti(ili doći, kako želiš) u taj trojac najjačih, jer to sigurno mogu.

    • shadowsc3

      @buby8992, 08.08.2013 - 13:29

      *podređeni EA-u…

    • maxim.x

      @buby8992, 08.08.2013 - 15:45

      Kada ih vec toliko podrzavas (s razlogom), bio bi red da znas napisati ime kako treba: CD Projekt RED.

    • buby8992

      @buby8992, 08.08.2013 - 16:23

      Znam ja to sve, ne moraš mi objašnjavati. Ali BioWare je jednako kriv u cijeloj toj priči. Zašto su se prodali EA-u? Znali su (iz iskustva drugih studia) što ih čeka. Mogli su ostati pod Microsoftom pa ne bi morali trpjeti takva sranja. Mass Effect je bio dobro prodavan na Boxu s obzirom da se radilo tada o novome IP-u tako da bi MS sigurno financirao i nastavak. Ovo na što su sada spali je samo dno dna. Što se tiče Inquistiona, može biti dobar koliko hoće, ali dam se kladiti da će ubrzo nakon izlaska igre (pa možda i day one) izaći story DLC za "samo" 10€ koji nije obvezan za priču, ali ipak je. Takve prakse neću da podržavam i nitko normalan ne bi trebao podržavati. Za to postoji naziv a zove se narušavanje prava potrošača.

    • shadowsc3

      @buby8992, 08.08.2013 - 19:09

      Samo ću reći da kako sam tek od prije 4 god. ozbiljan gamer i da pratim svijet igara tako da nisam zna da je prije bio pod Microsoftom, šta je tad bilo ne znam. Znam da je DLC kontroverzna praksa(i bezveze mi je da igru gledaš preko njih), ali meni je ona jednostavno ovakva – ako ne želiš, ne moraš platiti da možeš zaigrati igru i proći čitavu priču(koliko znam, svi DLC-ovi za DA:O, DA 2, ME, ME 2 i ME 3 su bili tek mala proširenja i dodaci priči, nisi plaćao za priču pa je meni manji problem s tim)… Neću uzet BioWare za primjer jer ne mogu, već ću uzet Paradox Interactive kao prije – napravili su igru ranije(poliranje dolazi pred kraj) te su neki imali vremena napraviti ekstra dodatke na igru. Zbog svog rada i zbog činjenice da su omanji studio – te dodatke (The Purple Phoenix za Bizant i the Star and the Crescent za Otomane) su odlučili izbaciti kao DLC-ove zato da za ljude koji ne žele to da ne moraju plaćati ekstra za nešto što ne žele. Meni je ovo npr. sasvim u redu, ali ne bi bilo u redu da se npr. plaća Trade DLC gdje se ovaj sad sustav implementira preko tog DLC-a umjesto starog i lošeg, a treba biti u punoj igri. Mogu ići dalje s još analogija šta valja ili ne valja, ali dokle god se prava potrošača ne narušavaju, DLC-ovi su u eri downloadanja s interneta lakši način izrade ekspanzija za igru(i zarade svakako)

    • buby8992

      @buby8992, 09.08.2013 - 11:32

      Leviathan i Javik nisu bili baš mali i nevažni dio za ME mitologiju. To je nešto što svaki pravi fan ME (poput mene) želi znati i to bi trebalo biti stavljeno u igru, a ne dodatno naplaćeno. Netko kaže:"jedostavno pogledaj na youtubeu ako nećeš plaćati" ali nije to to. Ja kao veliki fan ME unverzuma želim sve znati i proživjeti, a ne samo pogledati. Znaš kako se kaže "je**ti i gledati kako netko je*e nije isto". Nemam ja ništa protiv DLC-eva, dapače. ako su kvalitetni i nude proširenje igračeg iskustva onda su dobrodošli i takve ću da podržavam npr. nešto kako Rockstar radi sa svojim DLC-evima.

  • Me666

    08.08.2013 - 19:06

    Veselim se odabiru rasa (iako Human Noble ftw., to ću ionako igrati u prvom prolazu) i pozdravljam povratak izmjenjive opreme. Najviše me u cijeloj priči ipak vesele mountovi – za*ebi zmaja, wyvern mount ftw. … što se tiče bubyja i njegovih istomišljenika – svakom svoje. Mene politika firme ne odbija ako prezentiraju kvalitetan proizvod što BioWare svakako radi.

    • buby8992

      @Me666, 09.08.2013 - 11:36

      Ne znam kupuješ li igre i DLC-eve ili piratiziraš, ali mislim da kada bi morao dati 80 € da odigraš igru u potpunosti ne bi tako mislio.

    • Me666

      @Me666, 09.08.2013 - 11:38

      Ne moraš ti dati ništa više od cijene igre – DLC je opcionalan dodatak. Osim toga, na Steamu je nedavno bio popust u sklopu Summer Salea koji je cjelokupni DA:O skupa sa svim DLC-ovima snizio do cijene kikirikija. Ako želiš odigrati kompletnu stvar samo treba čekati takve popuste.

    • Badass_Bunny

      @Me666, 09.08.2013 - 17:07

      Slažem se da su zasrali sa ME3 i Javik DLC'om ali ja stvarno ne znam šta su loše uradili osim toga u vezi DLC pa koliko su samo besplatnih DLC-ova podjelili.

      A iskreno meni je kraj bio sasvim OK jer od početka serijala sam znao da će Shepard morati da umre. Ja sam igrao sa jednim Save-om kroz sve tri igre i završio sam igru na svoj način nije me bilo briga za druge završetke kakvi god da su bili jer to nema veze sa tim što sam ja uradio i nikad neću razumit neko ko se žali u vezi toga.

    • maxim.x

      @Me666, 09.08.2013 - 17:27

      Ok, odmah cu ti reci da problem sa krajem nije utome da Shepard umre. Zapravo ni ne umire u svim krajevima, ovisi kako si igrao. Problem je u nelogicnost zavrsetka i objasnjenja cijele trilogije. Toliko su podigli ocekivanja, kroz tri igre su te pripremali za to veliko otkrivenje da bi na kraju dobio kikiriki.

  • Loghain

    10.08.2013 - 22:17

    Mislim da će Bioware napraviti sve da napravi iz DAI odličnu igru , oni su svjesni da im je nekoliko zadnjih godina slava počela blijedit i upravo zato će se potrudit da naprave ponovno igru na tragu DAO po kvaliteti ili bolju.

    Što se tiče DLC-a to nažalost nije sve na Biowaru nego na EA i to je politika EA ali većinom ti DLC-ovi nisu potrebni da bi se prošla igra i vidjeli najvažniji dijelovi igre i priče.

    Uz CD Project Red meni svakako najdraži gaming studio još uvijek jer rade najbolje RPG igre u kojima su dobre priče glavna osnova tih igara.

  • Mario007_HR

    11.08.2013 - 10:14

    Mislim da bi mogla biti odlična igra, u svakom slučaju biti će zanimljivo..

  • rkuki

    12.04.2014 - 09:44

    vratite mi Lelianu 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?