HCL.HR

Driveclub pokazao svoje nestabilne vremenske uvjete

brunofix123 08.07.2014.   •   18 komentara


Kako ne bi kaskao za Forzom Horizon 2, i Driveclub je demonstrirao svoje sustav dinamičnih meteoroloških pojava koje neće biti uvrštene u igru po izlasku, ali će zato doći naknadno.

Dvije velike ovojesenske racing igre, a pritom i ekskluzive – Forza Horizon 2 za Xbox One i Driveclubza PlayStation 4 – diče se revolucionarnim sustavima vremenskih uvjeta. Forza ima slojeve oblaka, kišu koja puni pukotine i žlijebove na stazi i još dosta zgodnih stvari. Driveclub, s druge strane zasad ima samo obećanja jer njegov sustav dinamičnih vremenskih uvjeta neće biti uvršten u igru po izlasku, već dodan naknadno kroz zakrpu.

Međutim, Evolution Studios marljivo radi na tom elementu igre, a danas su javnosti podijelili nekoliko kratkih isječaka koji prikazuju različite vremenske uvjete, te niz objašnjenja kako će oni funkcionirati u igri.

Padaline u Driveclubu i njihov utjecaj na stazu, tj. gameplay, ovisit će o nizu faktora. Koncentracija oblaka određivat će u kojoj će količini padaline dolaziti na stazu, smjer vjetra diktirat će gdje će padaline ići. Isto tako, razina temperature i položaj sunca diktirat će koliko će se staza brzo sušiti i na kojim dijelovima. Što se samih padalina tiče, bit će ih više i više različitih faza za svaku od njih. Vidjet ćemo tako laganu kišu, pljuskove, bujice, snježne mećave, oluje itd.

To neće utjecati samo na upravljanje vozilom, već i na čitavu vidljivost staze. Ali prije svega važno je napomenuti da će sustav biti dinamičan, što znači da vrijeme neće biti isto od početka do kraja utrke, nego ćemo npr. na vrhu planine vidjeti više snijega, no kako se budemo spuštali bit će ga sve manje.

Komentari (18)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!