HCL.HR

Driver 5 trebao je imati destrukciju okoliša

Zoran Žalac 03.02.2015.   •   3 komentara


Sudeći po informacijama portala Unseen64, Driver: San Francisco trebao je biti Driver 5, smješten u različite američke gradove i okoliš koji bi bio uništiv.

Driver: San Francisco ispao je zanimljiva igra koja je unijela živost u ovaj Ubisoftov stari serijal. Međutim, po informacijama portala Unseen64, ta je igra mogla biti znatno drugačija nego ju sada pamtimo. Naime, otkriveno je kako je tadašnji Driver 5 bio u fazi predprodukcije u razvojnom timu Sumo Digital, poznatom po Sonic and SEGA All Star Racing igrama. Isti je developer već radio na Driveru ’76 za PSP, stoga je Ubisoft u pokušaju oživljavanja serijala htio vidjeti različite ideje od različitih developera.

Neke od tih ideja uključivale su destrukciju okoliša, odnosno dinamičnu transformaciju staze, nešto što smo jednim dijelom vidjeli u Sonic & All Stars Racing: Transformedu te godinama ranije u već zaboravljenom Split Secondu. Prema konceptualnim crtežima za igru doznajemo kako smo trebali vidjeti staze u Las Vegasu, New Yorku i drugim američkim gradovima.

Međutim, taj projekt nikada nije izašao iz svoje embrionalne faze. Ubisoft se umjesto toga odlučio za provjereni Reflections tim, a oni su Drivera fiksirali na San Francisco i osmislili „foru“ brzog prebacivanja vozila.

Komentari (3)

  • adycro

    04.02.2015 - 09:23

    San Francisco je bio zbilja zabavna igra ali daleko od onog starog štiha Drivera . Definitivno kultni klasici i dalje ostaju Driver 1 i 2. Mozda bih im bilo najbolje da su napravili kakav Remake klasika jer na njemu bih imali sigurnu zaradu ali mozda i vratili taj serijal ponovo na stare staze slave. Danas ne vidim niti jednu slicnu igru kojam moze srusiti s trona GTA po tome smislu ali moze barem doci do razine jedne Mafie koja je isto vrlo kvalitetena igra.

  • vjkzg

    04.02.2015 - 12:12

    Driver 1 i 2 daaa,jebate pa kolko je već prošlo.Ruku na srce meni je San F.fino sijeo.Ipak su prva dva bili vrijedni divljenja kao nešto novo tog tipa bar na sivonji.Uvijek će imat moju pažnju dok su vožnje'drugačije'…

  • vojnovic4

    04.02.2015 - 13:09

    Driver: San Francisco je meni bia odlican jedna od boljih ako ne i najbolja uturka sa nekakvom pricom.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?