HCL.HR

Drugi igrivi lik u Witcheru 3 je Ciri

Zoran Žalac 17.12.2014.   •   0 komentara


Nimalo iznenađujuće nakon službene najave, potvrđeno je kako ćemo uz protagonista Geralta u Witcheru 3 voditi i njegovu suputnicu Ciri.

Početkom mjeseca CD Projekt je najavio kako će The Witcher 3: Wild Hunt imati dva igriva lika. Nakon toga najavio je i odgodu igre, pa je ta vijest brzo pala u drugi plan. No sada je ponovno u fokusu jer znamo tko je igrivi lik. Riječ je, nimalo iznenađujuće, o Ciri, koja ja također Witcher, iako djelomično – samo treningom, no ne i mutacijama.

S Cirillom Fionom Elen Riannon, kako joj je puno ime, u Witcheru 3 igrat ćemo tek nakratko u određenim dijelovima igre. Dakle, ne radi se o alternativnom igrivom liku ni ništa tome slično – Ciri je tu da nam da drugi pogled na priču te da ju učini napetijom. Kako poručuju iz CD Projekta:

„Budući da je Ciri krucijalna za radnju igre, pomislili smo da bi dodatan uvid u njezinu priču omogućio igračima da stvore snažniju vezu s njezinim likom. Uveli smo Ciri kao pomoćni alat za naraciju, a ne radi gameplay mehanike. Witcher je oduvijek bio priča o Geraltu i to se nije promijenilo, ali ti dijelovi koje igrate kao Ciri dopuštaju vam da vidite kako izgleda druga strana priče.“

Ciri je u Witcheru 3, kako smo vidjeli u nekoliko trailera, jedan od pokretača radnje. Osim što je u neprilici jer ju proganjaju jahači Wild Hunta, ujedno je i najtraženija osoba zbog svoje mistične moći. Iako u CD Projektu tvrde kako ju nisu učinili igrivim likom zbog gameplay mehanike, velike su šanse da ćemo tu mističnu moć moći iskusiti kada se nađemo u ulozi Ciri. Zbog odgode to će biti nešto kasnije iduće godine – 17. svibnja na PC, PS4 te XBO platformama.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?