HCL.HR

Dying Light patch poboljšava igru, ali brani modove

Duje Kozomara 02.02.2015.   •   11 komentara


Prvi patch donosi toliko unaprjeđenja da developer tvrdi kako igrate drukčiju igru bez njega – no ujedno je praktički onemogućio posao PC moding zajednici.

Day one update za Dying Light donosi različita unaprjeđenja, promjene te osvježenja koja utječu na gameplay i performanse u igri, a ako ga ne instalirate, praktički igrate drukčiju igru – tako barem tvrdi developer Techland. Dok sve navedeno može biti prilično istinito, valja znati kako je patch ujedno učinio modanje igre znatno težom misijom.

Naime, promjene koje donosi “blokiraju varanje mijenjanjem igrinih data fileova” – što je pozitivno za multiplayer, no onemogućuje posao kreativnim moderima. Osim toga, čini se kako je igrin izdavač već poduzeo pravne korake kako bi uklonio širenje postojećih modova, poput onog koji uklanja igrin zrnati efekt slike. Navedeno je izazvalo prilično burnu reakciju fanova Techlandovog Dead Islanda koji je imao više nego aktivnu PC modding scenu, zahvaljujući kojoj je interes za igru trajao znatno duže.

Dok dobijemo službenu reakciju Techlanda ili Warnera, možete provjeriti prve dojmove našeg Vjerana u igri – valja naznačiti kako je video sniman bez instalacije navedenog patcha.

Komentari (11)

  • Artyom

    02.02.2015 - 13:20

    Mrzim "film grain". To uvijek totalno pokvari grafiku. Najveća glupost u igrama ikad!!! I to pogotovo u onima iz prvog lica. Gledaš kroz oči lika i šta, negove oči su retardirane pa on vidi film grain?

    • DukyDoo

      @Artyom, 02.02.2015 - 14:26

      totalno si u pravu… u first person igrama nema logike da to postoji… u 3rd person još može proć taj film grain npr. meni je u IamAlive bilo fora… al da da mogu maknio bih ga iz svake igre… bilo bi fora da ga stave ko grafičku opciju 🙂

    • Phantom

      @Artyom, 02.02.2015 - 16:23

      Slazem se, film grain je bez veze, milion nekakvih sitnih tackica, mrlja po ekranu, bespotrebno. Ali nema Dyinglight taj problem 🙂 Slika je malo drugacija ali vjerovatno zbog tog nekog utiska apokalipse i uzasa. Uzgred, grafika je fantastcna, przni ocne kapke 😀

    • Artyom

      @Artyom, 02.02.2015 - 16:49

      U dosta igara on i je grafička opcija. Nekad samo on/off, a nekad ima skalu. No često se događa da moraš tražit po netu nekakav hack/mod/komandu da ga makneš. Najviše mi je smetao u igri Remember Me, cjela igra u teškoj futuristici, a oni na to naljepe taj filter "stare filmske vrpce", nema smisla totalno. No kad sam uspio naći nekakav .exe file kroz kojeg pokreneš igru bez film graina, ionako vrhunska grafika je izgledala još duplo bolje.

    • morphine_child

      @Artyom, 03.02.2015 - 15:32

      U potpunosti se slažem. Nit lijepo izgleda, nit ima smisla, nit pridonosi atmosferi. Mislim, ako oni žele to ubacit u igru to je njihovo pravo, ali opcija za isključivanje bi morala biti obavezna.

  • Ezio1911

    02.02.2015 - 15:52

    Taj patch je vec stigao ili ce stici? Jer imam 1.2.1 ali ne vidim neke značajna poboljšanja…
    🙁

  • Phantom

    02.02.2015 - 16:21

    Ovo je jedna od najboljih igara koju sam igrao u poslednje vrijeme, i definitivno najbolja ZOMBI igra do dana danasnjeg 🙂 Dobro, prica i likovi su po meni najslabiji adut igre ali sve ostalo briljira… Grafika je do jaja 😀 Akcija i kretanje fantastiocno…. Kraftovanje je odlicno, sve ima nekog smisla… Jedino je tezina uzas 😀 Pretezak je .Sto je EZIO 1911 naveo, i ja imam 1.2.1 ali mi radi isto kao i bez njega.

    • Ezio1911

      @Phantom, 02.02.2015 - 16:31

      Imas li računalo bazirano na AMD procesoru i grafickoj kartici ili Nvidia i Intel? Ako AMD onda izgleda da mi trebamo pricekat dok ne naprave patch za AMD. Navodim ono sto je Techland napisao u patch note-u
      "KNOWN ISSUES WE ARE WORKING ON:
      • performance issues of systems based on the AMD processor
      • freezes when using Nvidia DoF
      • unsatisfactory performance on multi-GPU systems "

    • Phantom

      @Phantom, 02.02.2015 - 20:18

      Imam AMD- ov CPU i za sada koristim HD 6950 CLUB 2gb, dok ne uzmem GTX970. Definitivno sam se iznenadio, nisam mogao da vjerujem da na tako staroj, ipak je 4 god .stara kartica, da igra jednostavno leti…
      Sve na ULTRA, 1900 x 1080, sem 2 NVIDIA efekta na OFF… 32 FPS konstantno, na momente dropne na 24… ali srecom nije klasicno dropanje vec opadne da se i ne primjeti toliko, jer BLUR zamaskira dropanje. I imam savjet za sve koji igraju ovu igru, ali krekovanu verziju… Vidim, svie se zale na LAG i stekanje… imao sam ga i ja.. par dana sam igrao sa tim lagom, ne uvijek samo pocne sam od sebe… Ko ima instaliran STEAM nekga ga deinstalira ili deaktivira ako je prazan nalog. Krek od igre koji koristimo je STEAMov na neki nacin, fajlovi u kreku su STEAM.exe…. CIm se igra pokrene autmacki pali STEAM koji blokira igru, u smislu da toliko sporo radi… Pokusajte, nadam se da ce vam pomoci, meni jeste.

  • cartman

    02.02.2015 - 16:45

    dugo nisam igrao ovako dobru igru

  • Megakmica

    02.02.2015 - 17:13

    Tim filterom u igrama samo skrivaju nedostatke i samo smeta,isključujem to gdje god i u kojoj god igri mogu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?