HCL.HR

Elder Scrolls Online video otkriva novi gameplay

ToxarE 19.07.2013.   •   8 komentara


Osim prikaza novog gameplaya, glavni dizajner The Elder Scrolls Onlinea u videu priča o igrinim kontrolama te izlasku igre za konzole sljedeće generacije.

VG247 je objavio intervju s glavnim dizajnerom The Elder Scrolls Onlinea, Nickom Konkleom, koji priča o igrinim kontrolama te odluci da MMORPG izađe i za Xbox One te PS4. Nick, čije oči pomalo izgledaju kao da je prije intervjua prožvakao par vrckavih tabletica, objašnjava i po čemu se njihova igra razlikuje od ostalih naslova tog žanra, a imamo priliku i vidjeti ponešto novog gameplay materijala.

Bethesda je prošlog mjeseca odgodila PC te Mac verzije The Elder Scrolls Onlinea od prvobitno najavljene 2013. za 2014. godinu, kako bi verzije za sve platforme izašle u isto vrijeme.

Komentari (8)

  • Shazaam

    20.07.2013 - 09:36

    Sve se bojim da će ovo failat kao i SWTOR. Dok gledam sve te dev priče, način na koji govore i opisuju. Ne mogu se riješiti tog osjećaja da sam sve to već vidio – identični su Biowareu po tom pitanju. Smatram da postoji i problem Skyrima kojega ni oni izgleda nisu svjesni. Ovo je korak unatrag onome što Skyrim nudi, barem što individualnog iskustva, FP gameplaya i prezentacije tiče – ljudima se to neće svidjeti. Jedina formula za uspjeh je one time fee ilitiga buy to play model. Ukoliko budu krenili s pretplatom (što i planiraju), ESO će završiti isto kao i SWTOR – na mikrostransakcijama i mrtvilu. Bolje da su sve to vrijeme utrošili u ES6 u koji su mogli implementirati multiplayer. To bi bilo bolje od bilo kakvog MMORPG-a.

    • dino26

      @Shazaam, 20.07.2013 - 10:01

      a gle nikad neznaš. budimo realni, koliko si SW igrica vidio da su postigle brutalnu popularnost i zadržale igrače više godina. Ipak je ovo Elder Scrolls 😛
      i dam se kladit da će igru, kad izađe, sigurno počet uspoređivat sa WoW-om, kao što uspoređuju skoro svaki novi MMORPG koji izađe, jer očito se igrači teško privikavaju na nove gameplay stilove u MMORPG igrama…
      držim fige ESO-u eto 😀

    • Shazaam

      @Shazaam, 20.07.2013 - 14:12

      Jedi Academy, Kotor koji je jedna od najboljih igara u povijesti gaminga, Republic Commando, Rogue Squadron, Battlefront 1 i 2… ima ih. Sve od reda "brutalno popularne" u svoje vrijeme…

  • Deadwalker

    20.07.2013 - 10:10

    Što to znači failat? Prodati 10 milja primjeraka i biti najigraniji MMO? Prema tome svaki MMO koji je izašao do sada je fail. Osim toga, nisu svi igrali WoW. Malo je uskogrudno gledati na uspjeh igre isključivo iz perspektive veterana žanra koji ako mu se nešto ne sviđa, automatski pretpostavlja da se nikome neće svidjeti.

  • Shazaam

    20.07.2013 - 14:15

    Pa realno i je. MMORPG bez minimalno par milijuna igrača, nije dobra i uspješna igra u žanru, a najgore su upravo te koje se prvo prodaju u milijunima primjeraka i za godinu-dvije se svedu na 60 milja igrača.

    • Deadwalker

      @Shazaam, 20.07.2013 - 17:05

      Taj pojam "uspješno" ili "neuspješno" prosječnom igraču takvog "faila" ne znači baš ništa. Ja sam recimo danas igrao TOR, server je fino popunjen, zabavio se u svim modovima koje nudi igra. Meni je igra dobra i apsolutno me boli neka stvar kako je "javnost" doživljava. Što će ti reći gotovo svaki igrač. U nekakvom povijesnom ili ekonomskom aspektu gdje za potonji niti jedan novinar nema dovoljno informacija da može donositi neke zaključke, možda ima smisla ići razmišljati u smjeru uspjeha ili faila. Za pojedinca, oni su isključivo stvar osobne percepcije što bi kvalitetan MMORPG trebao imati.
      Da se vratim na temu ove igre, The Elder Scrolls Online ima dobre šanse za uspjeh. Prvenstveno jer dolazi na tržište konzola čijoj je polulaciji sam žanr relativna nepoznaznica, a igra kao takva će sigurno pružiti dovoljno sadržaja da ih zadrži na duže staze.

  • xGAME

    20.07.2013 - 14:46

    Poglupljena verzija elsder scrollsa. Tipkovnica ima preko 100 tipki, ali ajmo mi svest sve na njih 15 zbog konzola.

  • kmarkecGamer

    21.07.2013 - 19:29

    nek odu na buy2play (to je bez pretplate, jel da?) i ja sam zadovoljan. prvo cu vidit sto ljudi misle o igri, jer TES je kao kvalitetna fransiza, i ovo ima sanse da uspi al opet mozda faila jer se prebacuju iz osobnog SP iskustva na MMO iskustvo s prijateljima. sve sto mozemo je molit se da ce dobro ispast

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?