HCL.HR

Electronic Arts pokrenuo Origin Access uslugu

Zoran Žalac 13.01.2016.   •   7 komentara


Pretplatnička usluga koja je donedavno bila ekskluzivna za Xbox One konzolu sada je dostupna i na PC platformi. Doduše, u vrlo malom broju zemalja.

origin-access

Sredinom 2014. godine Electronic Arts je u dogovoru s Microsoftom na Xbox One konzoli lansirao EA Access uslugu, odnosno pretplatnički program koji korisnicima donosi razne pogodnosti što se tiče igara jedne od najvećih izdavačkih kuća. Jedna od glavnih pogodnosti jest pristup novim igrama nekoliko tjedana prije nego li one krenu u prodaju.

Sada pak ista usluga stiže i na PC platformu kroz Electronic Artsov Origin. Takozvani Origin Access za sada je dostupan samo u Kanadi, SAD-u, Velikoj Britaniji i Njemačkoj, gdje za 4,99 dolara, odnosno za 3,99 eura mjesečno dobivate pristup bazi od 15 igara, popust od 10% za sve kupnje na Originu, te ranije spomenuti raniji pristup odabranim igrama.

Najzanimljiviji dio, neograničeni pristup “trezoru” od 15 igara odnosi se na sljedeće naslove: Battlefield 3 i 4, Battlefield Hardline, Dragon Age: Origins, Dragon Age 2, Dragon Age: Inquisition, Sim City, The Sims 3, FIFA 15, Plants vs. Zombies Garden Warfare, Need for Speed Rivals, Dead Space 1, 2 i 3 te This War of Mine. Navedene igre ne ostaju u vašem vlasništvu – imate im pravo pristupanja dokle god vam pretplata traje.

Za razliku od EA Access programa na Xboxu, Origin Access neće biti limitiran samo na igre Electronic Artsa, što dokazuje i indie naslov This War of Mine. S druge strane, za sada nema opcije višemjesečne pretplate, kao na Xboxu, gdje se na ovu uslugu može pretplatiti za 29,99 dolara godišnje, što je upola manje nego 60 dolara koliko bi se na PC-u ukupno trebalo izdvojiti za 12 mjeseci. U bilo kojem slučaju, EA najavljuje kako će tijekom 2016. otvoriti uslugu i za ostale zemlje, a ne samo za odabrane četiri.

Komentari (7)

  • HainY

    13.01.2016 - 12:34

    Ajde ,drago mi je . Volio bih vidjeti i Hrvatsku u svemu tome pa da ne moram cekati doslovno u sekundu da bih mogao zaigrati nesto 😀

  • mrxa

    13.01.2016 - 14:13

    Ako ništa, bar nije 5 dolara = 5 eura ovdje…ali i da je dostupno kod nas ne znam kak bi se dobro prihvatilo. Ta glupost sa iznajmljivanjem igri je još gora od DLC-ova…Uskoro vidim da će uvest obvezu pretplate da bi se moglo igrat na kompu (kao PS plus). Srkanje soka iz trule naranče.

  • Dragan[MKD]

    13.01.2016 - 14:15

    Ajde drago mi je da i to su uveli jer realno 3.99€ nije puno da se izdvoji u mjesecu, a sve igre se AAA naslovi kao primjerice Battlefielda, FIFA i Need for speed, a so time i velika zasteda jer nemaju svi da daju 60 $ za svaku igru, a nadam se da se i FIFA 16 naci na toi listi. I imam jedno pitanje ako iskoristim VPN ili proxy da kupim to iz Americki Origin jel mogu da koristim tu na balkanu il ne. Hvala puno.

  • SkateTho

    13.01.2016 - 14:22

    Dead space 1 dobio sam besplatno sa accom. Fantastican potez?

  • l)oolvl

    15.01.2016 - 00:47

    pa može se pošteno izigrati za male novce, ali mene zanima kako i kada će mijenjati postavu igara, ili proširivati možda…

  • Ares88

    15.01.2016 - 21:24

    Nije loša ideja, još 4€ mjesečno se može naći za ovakve igre

  • baDarmageddoN

    17.01.2016 - 02:10

    Da li se može nekako “srediti” račun da se i kod nas može koristiti access jer ja bih to kupio drage volje ali za sada nisam uspio zajebati origin da misli da sam iz tih zemalja. 60$ godišnje za 10 sati po igri čiji broj raste? Yep.
    A za većinu tih igara je dovoljno vremena da ih se upozna pa
    ako su dovoljno dobre i kupi, naposljetku.
    Ja sam napravio račun ali nudi mi samo XBOX access kojeg ne želim.
    Da li je tko od vas uspio natjerati Origin da dobije baš za PC koji je ipak ograničen, za sada, samo na određene zemlje?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?