HCL.HR

Electronic Arts se ispričava zbog neslane prvotravanjske šale

nebel 02.04.2014.   •   32 komentara   •   Zanimljivosti


Electronic Artsov Peter Moore putem Twittera ispričao se Nintendu i fanovima zbog neukusne prvotravanjske šale u kojoj je ismijavana Wii U konzola.

Među hrpom šala i podvala koje se pojave tijekom 1. travnja ima i onih koje baš i nisu smiješne, odnosno onih s kojima se malo pretjera. Takve su u gamerskom svijetu bile prisutne na službenom Twitter računu Frostbite Enginea, koji pokreće većinu novijih i nadolazećih igara Electronic Artsa. Dotični pokretač dostupan je samo na PC-u te platformama Sonyja i Microsofta, dok Nintendo Wii U konzola zbog hardverske limitiranosti nije podržana platforma za Frostbite. Ekipa iza Twitter računa Frostbite Enginea jučer je to nevješto pokušala ismijati sljedećim tvitovima:

„Dobre vijesti, konačno smo popravili i optimizirali svoj ‘netcode’. Koristi kvantno uplitanje za konekcije s nula latencije. Ekskluzivno za Wii U.“ … „ Frostbite će pogoniti HalfLife3, koji stiže u ljeto 2014. kao Wii U ekskluziva.“ … „Frostbite sada radi na Wii U konzoli s obzirom da je riječ o najsnažnijoj platformi 4. generacije, naš je pokretač sada optimiziran za Maria i Zeldu.“

Kako je ekipa ovime pretjerala, Electronic Artsov COO Peter Moore morao se javno ispričati Nintendu i fanovima te je objavio kako tvrtka nije odobrila takve šale te da ih smatra neprihvatljivima, odnosno glupim i lošim pokušajem prvotravanjskog humora.

Inače, i mi se, potaknuti primjerom Petera Moorea, moramo referirati na svoju jučerašnju objavu kako GTA 5 dolazi na PC 31. travnja. Iako bi iz konteksta trebalo biti jasno kako je riječ o šali, svima koji je nisu shvatili te su je uzeli za ozbiljno ispričavamo se za prouzročeno razočaranje i poručujemo kako dotična igra ipak ne izlazi ovoga mjeseca.

Komentari (32)

  • LuCky_LuKe

    02.04.2014 - 09:48

    Izašao je GTA5-RELOADED

    • djolence

      @LuCky_LuKe, 02.04.2014 - 10:25

      gde?

    • Prco

      @LuCky_LuKe, 02.04.2014 - 12:39

      stvarno?!?!? hahahahah: Valjda je gornje objasnjenje dovoljno da skuzis…

  • grgoljblaster

    02.04.2014 - 10:05

    "Salili smo se, WiiU nije najjaca konzola", lose je kako god da okrenes. EA – shit on everything

  • dragan.

    02.04.2014 - 10:18

    Meni je smesno

  • Marac Marko

    02.04.2014 - 10:29

    Sve OK, ali nije mi jasno od kud ovo?
    Dotični pokretač dostupan je samo na PC-u te platformama Sonyja i Microsofta, dok Nintendo Wii U konzola (zbog hardverske limitiranosti) nije podržana platforma..
    Koje su to hardverske limitiranosti Wii U konzole, očito vi znate, pa me to zanima?????

    • grgoljblaster

      @Marac Marko, 02.04.2014 - 10:41

      To ti je EA-ov izgovor zasto nece da podrze WiiU, konzolu inace jacu od PS3 i X360 na kojima Frostbite radi bez problema. Nintendo im nije dozvolio da forsiraju igracima Origin i dodatne logine za multiplayer i zato EA odbija da saradjuje sa N-om.

    • Marac Marko

      @Marac Marko, 02.04.2014 - 13:15

      Bravo +5!

      EA je i većinski krivac za današnje stanje Wii U konzole, a i globalna kriza..
      Pogledajmo samo PS4, koji se odlično prodaje, ali i jadno s obzirom na brutalne najave a već je dosta dugo u prodaji, neće to biti ni upola do kraja godine kakva su bila očekivanja..

    • wyzard

      @Marac Marko, 02.04.2014 - 14:14

      Hah, pa i ne baš. Totalno krivo zapravo. Podržali su konzolu po izlasku. I nije im se isplatilo. Tako da… nisu oni krivi što ljudi ne žele kupovati njihove igre za Wii U. A što se PS4 konzole tiče, ne znam o kakvim brutalnim najavama pričaš, ali konzola se prodaje i iznad Sonyjevih inicijalnih očekivanja.

    • Marac Marko

      @Marac Marko, 02.04.2014 - 16:55

      Mislim dečko da si u totalnoj zabludi! EA je podržala samo sa onim što je obećala i najavila davno prije nego li su se pokačili, i prekinuli partnesstvo koje su trebali sklopiti, (ubiti mislim da je Nintendo prekinuo dogovor prije nego li je do njega uopšte došlo)..
      A što se tiče Sonya to je bulšit da se prodaje iznad njihovih očekivanja, njihova očekivanja su daleko veća! 😉

    • wyzard

      @Marac Marko, 02.04.2014 - 17:44

      Hah, dobro, vjeruj u te svoje teorije zavjere :). Da malo pratiš situaciju znao bi da pišeš bedastoće.

    • Marac Marko

      @Marac Marko, 02.04.2014 - 18:06

      Eto ti čiste statistike! NP: da malo više pratite zbivanje u svijetu, da pogledate u srž svih problema, da vas većina nije fanboya, vidjeli bi više od onog što vam serviraju Hrvatski portali i glupi analitičari, trolovi itd.. Eto PS4 je u japanu tek izašao i već je pao za 10. tisuća a prodaja Wii U konzle je porasla, i kada tome dodaš sa uskoro izlazi M.K.8, i kvalitetne Wii U igre ovu godinu, EA ni ne treba Nintendu.. To nisu uvjerenja, to su činjenice!

    • Ementaler

      @Marac Marko, 03.04.2014 - 07:20

      Ne predstavljaj nam informacije kao da smo idioti. Činjenica je jedino da je čak uz taj mali porast prodaje Wii U-a i pad prodaje PS4 konzola, PS4 je i dalje prodao duplo više konzola nego Wii U prošli tjedan u Japanu. Čovječe, čak i PS3 je prodao oko 4000 konzola više nego Wii U… samo prošli tjedan u Japanu. I takva je situacija već duže vrijeme. Kao administrator ti govorim, ako nastaviš ovako pisati, kuhati neke glupe situacije sa svojim komentarima, smatrat ću to trollanjem i dobit ćeš opomenu.

    • Marac Marko

      @Marac Marko, 03.04.2014 - 10:35

      Nitko ne kaže da ste idioti, ali nisi mi ni odgovorio na prvo pitanje, što je i rezultiralo takvom pisanju! (Koje su to hardverske limitiranosti Wii U konzole, očito vi znate, pa me to zanima?)

      Drugo, baš to, PS3 se dobro prodao, pa se sada pitam koji to igrač kupuje
      PS3, a pokraj ima PS4 kao novu konzolu. Znači da su financije dakako bitne, i kriza polako uzima danak i za PS4, to se odnosi i na slabe rezultate Wii U konzole..

    • Ementaler

      @Marac Marko, 03.04.2014 - 11:05

      Hardverske limitiranosti Wii U-a su takve da zahtjeva značajne zahvate (novac i vrijeme mnoštva talentiranih ljudi) kako bi se nešto kao Frostbite prilagodilo da radi u zadovoljavajućoj maniri. Naravno da EA neće ulagati u nešto što mu nikako ne vraća taj ulog. Ako misliš da je jako jednostavno prilagoditi Frostbite za Wii U jer već postoji PS3/X360 "verzija", onda… ne znam, googlaj malo bolje. Jer nije. Samo se smiri više s tim pasivno agresivnim fanboyevskim komentarima koji nemaju ni pokrića ni logike. PS4 ne podržava PS3 igre btw, ako si zaboravio. Pa si zaključi od toga što god hoćeš 🙁

    • Marac Marko

      @Marac Marko, 03.04.2014 - 11:17

      Po tvojoj logici igrači sada kupuju PS3 zbog daleko lošijih igara od PS4, jer im je to zabavno, ajde neka su.. 😉 Da, da, a do sada su uvijek podržavali Nintendo bez obzira na neisplativost njihovih igara na Nintendo konzolama, ali sad odjednom ne žele, jer ono neisplativo je.. Zašto onda nikada javno nije rješeno ono iz 2011.g. sa njihovim partnerstvom???????

      I na kraju, zašto uvijek nekog etiketiraš sa fanboyom ako ima svoj stav, i vidi nepravilnosti, i mnogo nepravde, a samo želi da iznese svoj stav..!?
      To je ona stara, napad je najbolja obrana! 😉

    • Marac Marko

      @Marac Marko, 03.04.2014 - 11:35

      Da riješimo ovo, jednostavno!

      1. EA se sprda sa hardverom Wii U konzole, a drugi dokazuju u praksi da to nije tako.

      2. Uvijek su podržavali Nintendo bez obzira na prodajne rezultate, zašto sada nebi.

      3. Misteriozno završilo najavljeno partnerstvo između Nintenda i EA 2011..

      Moje mišljenje je da je pod broj 3. leži cijeli problem, dapače siguran sam!

      A broj 1. je potvrđen od Andy Tudora, u nastavku:

      Speaking with Nintendo Enthusiast, creative director Andy Tudor commented that the Wii U version of Project CARS “is extremely promising.” The console is also capable of running one of CARS’ tracks in the rain “pretty damn well”, he said.
      Tutor’s comments in full regarding the visuals of Project CARS on Wii U:
      I literally just had a blast racing around one of our tracks in the rain (the most graphically-intensive weather setting) and it held up pretty damn well. Of course there are optimisations still to be done but side-by-side, the Wii U version we have running in the studio is extremely promising.
      When asked why Slightly Mad has decided to bring the game to Wii U whereas other third-party developers have lessened their support, Tutor replied:
      We don’t comment on other people’s decisions 😉 There are no realistic, authentic racing games on the Wii U currently, yet the way you interact with games on the Wii U has lots of possibilities when considering touch and gyroscope motion so both things combined made our decision easy.
      And on the topic of seeing footage/screenshots from the Wii U version of Project CARS before the title’s launch:
      Every screenshot or video you’ve seen from Project CARS so far has been taken by an actual player – any one of our WMD community members. So there should be trust already that what you see on websites or on YouTube is actually what you’re going to see in the game. There are no plans to abuse that trust when it comes to the Wii U version..

      Jel sad sve jasno

    • Ementaler

      @Marac Marko, 03.04.2014 - 12:24

      Ti kužiš da je PS3 konzola s nekim od najboljih ekskluziva ikada? I dalje ti nije jasno zašto se prodaje? Prvo, pričaš gluposti, drugo kopiraš stare izjave izvađene iz konteksta i treće, namjerno polovično prezentiraš informacije o prodaji konzola kako bi ispalo da Nintendu ide bolje od Sonya ili kako je interes za PS4 lošiji nego što se čini… čemu to čovječe? I onda se pitaš zašto te se naziva fanboyom? Jer si nerealan i kroz kilometarske komentare samo obmanjuješ druge kako bi firma koju ti voliš izgledala bolje. Četvrti put ti neću govoriti – smanji malo te fanboy izjave. Može se to tolerirati malo, normalno je da voliš neku konzolu, a drugu baš i ne, ali ti pretjeruješ s tim nerealnim glupostima.

    • Marac Marko

      @Marac Marko, 03.04.2014 - 13:01

      Prvo uopšte ne volim konzole, PC je tu car! Jasno vidim kako meni tako i drugima puna kapa PS konzole, polako se igraći skupljaju koji vide silovanje PS konzole na HR tržištu!
      Meni nešto govoriš, po takvome ste vi PS fanboy-i, jer imate Xbox1 a jednostavno nemate ništa konkretno u video uretku kao što to štancate za PS konzolu.. Vidim i drugi to primjećuju, pitaju vas kada će malo Xbox1, a vi biće, pa dije pobogu? Ako je tako ja sam fan Nintenda a ti PS-a, jel tako? Ajde ostavi se tih izjava o fanboyevima, moli te!

    • Ementaler

      @Marac Marko, 03.04.2014 - 13:23

      Interesantno kako uspiješ biti veći fanboy svakim novim komentarom 🙂 btw, jednini radimo Wii U videe na cijelom Balkanu, bit će i da smo Nintendo fanboyevi po tvojoj logici 🙂

    • Marac Marko

      @Marac Marko, 03.04.2014 - 13:34

      Haha, bar sam se malo nasmijao! Samo kažem da ako netko ima malo čvršće stavove prema konzoli ili igri ne mora nužno biti fanboy! 😉
      Ajd pustimo se mi ovog, neka bude kako bude!

  • meyer

    02.04.2014 - 12:47

    Kako bi volio da EA propadne, iz inata nekupujem njihove igre.

    • IaMarmageddoN

      @meyer, 02.04.2014 - 13:21

      Ali ih zato igraš, ha? Osim toga, sigurno bi EAu jako teško palo da čuje da ti ne kupuješ njihove igre. Ubili bi se zbog toga!

    • Andjo

      @meyer, 02.04.2014 - 17:31

      Skoro zaplakah na tvoj srcedrapajuci komentar :'(

    • oskullop

      @meyer, 02.04.2014 - 17:47

      + 5 također

    • lukaa712

      @meyer, 02.04.2014 - 19:18

      svašta, hejtate ih koliko hoćete, ali EA igre , uz Ubisoft su najčešće na popustima, bar na psnu. Njihove naslove za nekih 30-60kn kupujem.

  • Argulian

    02.04.2014 - 15:43

    Šteta radi EA, volio bi i ubuduće odigrat fifu ili dragon age ali ak nintendo izbaci što je najavio za ovu godinu mislim da neću previše razmišljat o tome dali će se EA vratit ili ne. A po meni krivci nisu ni EA ni nintendo nego vlasnici wiiU-a koji očito samo cijene maria i zeldu. Iako bi se moglo pričat o tome dali je baš EA morao na prvu odustat od wiiU-a. A ovakve šale me ne diraju jer znam što sam kupio i zašto. Pozz svima.

    • Marac Marko

      @Argulian, 02.04.2014 - 17:43

      ovo ispot je odgovor na tvoj post 😉

  • Marac Marko

    02.04.2014 - 17:41

    Pogledajmo ovako, nisu oni prerano odustali od Wii U konzole, ubiti nisu oni odustali od Wii U, neko od Nontenda, jer su se gadno posvađali oko EA-vih zahtjeva koji nisu odgovarali Nintendu a EA ih je htjela nametnuti, to su činjenice i kraj priče.. Što će biti u budućnosti to samo oni znaju, dali će naći zajednički jezik ili ne! A tvoja teorija da su si vlasnici Wii U konzole sami krivi ne stoji, jer nikada se nisu previše prodavale EA igra na Nintendo konzolama i oni su ih sve jedno podržavali! Znači u ovom slučaju je tu ono sto sam napisao, jer i činjenica je da je EA javno odustala od Wii U konzole na samom početku 2013.go. a tada nisu još znali da će prodaja Wii U konzole biti toliko slaba, u početku se Wii U prodavao više nego bogato, sve je počelo izjavom EA da neće više podržavati Nintendo, i najavom novik konzola od konkurencije.. Sada se to sa PS4/Xbox1 stišalo, i Nintendo će opet početi disati punim plučima, još samo da se to sa EA riješi i to je to..

  • Marac Marko

    02.04.2014 - 18:12

    Da se još nadovežem, Nintendu treba EA ako želi poboljšati EU tržište.. Baš sam se davno pitao koliko bolestan moraš biti da stalno seruckate po EA, a bez njihovih igri ne možete!
    Ja osobno nemam ništa protiv njih, i njihove igre su mi OK! Ali europa stalno kenja po EA a na UK top 10. je većinom broj 1. baš EA games, Bf. Fifa itd……

    • grgoljblaster

      @Marac Marko, 03.04.2014 - 08:22

      slazem se, da nema mainstream shootera poput BF4 i CoD2014 ta razularena masa bi onda vristala po TF2, CS:GO i Natural Selection 2 serverima; EA je okej dokle god svoja proseravanja drze za sebe (seriously, 60 evra nije OK za multiplayer-only igru) i ne povuku ostatak industrije za sobom

  • CroDruid

    02.04.2014 - 21:27

    Meni je smiješno! 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?