HCL.HR

Slavni nizozemski nogometaš osnovao je eSports akademiju

Franco Matijević 19.01.2018.   •   9 komentara   •   Zanimljivosti


Jedan od ponajboljih nogometaša u povijesti Nizozemske na nagovor svojih sinova odlučio se baciti u vode eSportsa i natjecanja u FIFA videoigrama.

fut18-iconratings-gullit-lg

Najpoznatija griva nizozemskog nogometa pokrenula je vlastitu FIFA eSports akademiju pod nazivom Team Gullit. Ruud Gullit, odnedavni vlasnik i ambasador istoimenog tima, bivši osvajač Zlatne lopte, europskog prvenstva i dvije Lige prvaka, upustio se u eSports vode na nagovor svoja dva sina koju su istinski zaljubljenici u FIFA videoigre.

„Kada sam posjetio FIFA World Championship shvatio sam da se iza video igara nalazi jedan ogroman svijet. Strategija i odluke koje igrači FIFA igara moraju donijeti imaju veliku sličnost s pravim nogometom. Iznimno sam ponosan da sam dio organizacije Team Gullit koja osigurava da će talente propisno nadzirati te osigurati da se ti igrači razviju i postanu još bolji igrači. Postati ambasador znači da ću stvarati nove prilike za ove talente i dijeliti svoju nauku o profesionalnom sportu iz dana kada sam i sam bio mladi talent.“

Trenutni sastav Team Gullita je Floris Joma, Dani Visser i Julian van den Berg, od kojih su se zadnja dva već kvalificirala za nadolazeći 2018 FIFA eWorld Cup.

Osnutku tima sigurno je doprinio i novi eMLS kup. U natjecanju ćemo vidjeti najbolje igrače Sjeverne Amerike na djelu. Kup će se održati u četvrtom mjesecu ove godine na PAX East u Bostonu. Više vijesti o njemu saznat ćemo tijekom sljedećeg tjedna.

Komentari (9)

  • marjanovicut

    19.01.2018 - 15:01

    FIFA i esport, smesno, skriptano govno gde pobedjuje onaj koji ima vise srece sa matchmakingom u Ultimate team-u napravljenim da izmuze sto vise para od tebe. Posle 4 godina vracam se na Pes 😀

    • movie

      @marjanovicut, 20.01.2018 - 16:46

      Da čudno je a još čudnije kako nikome iz konamia nije palo na pamet ugurati pes u ovako nešto. Opet su prepišani i popišani a onda se čude zakaj igru kupi samo bliža i daljnja rodbina uz pokojeg nostalgičara s ovih prostora?

    • Zoran Žalac

      @movie, 20.01.2018 - 19:09

      Bar na ovim našim prostorima ima nostalgičara, a bome i njegove bliže i daljnje rodbine. Svima je bilo bolje u prošlom vremenu, a kad ti nešto treba svi su svakome rod!

    • marjanovicut

      @Zoran Žalac, 21.01.2018 - 00:09

      Zapravo sam iznenadjen brojem igraca koji Pes ima, mislio sam da su mrtvi posle 2013 i poslednjeg Pes-a kojeg sam igrao, zaista mnogo kvalitetnije stanje na terenu nego u fifi.

    • marjanovicut

      @movie, 21.01.2018 - 00:08

      Fifa ultimate team je vec isfuran, poslednji put kad sam se obradovao povodom njega bilo je pre par godina kda sam u 2 peka dobio TOTS Benzemu i Vardija obojica cini mi se 95 ocena ili Vardi nesto niza u Fifi 16. Radije cu igrati lep fudbal offline nego aids online. Probaj Pes18, neces se pokajati.

  • chupacabra1

    19.01.2018 - 16:41

    “Strategija i odluke koje igrači FIFA igara moraju donijeti imaju veliku sličnost s pravim nogometom.”

    Ja se ne sjećam niti jedne.

    • movie

      @chupacabra1, 20.01.2018 - 16:50

      Kada ne znaš igrati. Igraš vrlo vjerojatno kao i većina igrača hvatajući najbržu karticu pa silovanje po krilu do iznemoglosti. No ako želiš nešto više od toga i ako si nađeš sličnog suparnika onda je to nešto drugo. Uostalom pogledaj jedno regionalno natjecanje za fifa world cup pa ćeš vidjeti dosta toga od taktike i svega onoga što krasi nogomet. Igra je onakva kakvom je naprave igrači koji igraju. Kada sjednu dva znalca to je nešto sasvim drugo odo ovog kmečanja koje stalno imata na spomen ove igre.

  • Ares88

    20.01.2018 - 13:58

    PES uber alles ove godine nasreću. 🙂

  • Aleksa83

    20.01.2018 - 17:06

    Fifa je za klince igrica za malu djecu dok je PES za odrasle

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?