HCL.HR

eSports turniri dolaze na Xbox One

Juraj Bevandić 18.03.2016.   •   2 komentara


Microsoft će kroz Xbox Live Tournaments Program omogućiti developerima organiziranje eSports turnira na Xbox Liveu za Xbox One, ali i Windows 10.

xbox-live-esports

Najave iz Microsofta ne prestaju dolaziti pa su na Game Developers Conference predstavili i svoju viziju Xbox Live Tournaments Programa. Radi se o skupu alata koji će omogućiti developerima organiziranje i održavanje eSports turnira na Xbox platformi.

Raspon ponuđenih alata će navodno biti dovoljno velik da developeri mogu fino uređivati turnire i naknadno voditi ljestvice i logistiku. Osim toga, program će popratiti živući trend spajanja Xbox One konzole i Windows 10 sustava na PC-ju, s objašnjenjem da je Xbox Live spojivo tkivo ekosustava Microsoftovih uređaja.

Interesantno objašnjenje, ali to ne znači nužno da će se igrači sa miševima i tipkovnicama boriti protiv igrača s kontrolerima i pokazati im tko je faca. To će samo dodatno olakšati spajanje igrača na PC-ju i konzoli, ali glavnu riječ o tome koje će igre to podržavati imat će developeri i partnerske udruge.

Za sada se Microsoft također rukovao za zavidnim partnerima poput Electronic Sports League i FaceIT. Te su suradnje nazvane revolucionarnima za eSports, ali mi ne bismo išli toliko daleko iako nam je drago čuti da će se konzolaši napokon moći pridružiti svojim računalnim kolegama na ESL ljestvicama.

Ne znamo još kada će Xbox Live Tournaments Program zaživjeti, ali ako sve odrade kako treba mogao bi biti prilično uzbudljiv dodatak konzoli. Mi se samo nadamo čvrstoj vezi i stabilnim serverima.

Koliko ste vi zagrijani za kompetitivni gaming? Biste se isprobali natjecati na konzolama?

Označeno sa:

Komentari (2)

  • DonMate

    18.03.2016 - 19:55

    Bilo bi dobro da stigne i na Playstation, ali vjerojatno neće u bližoj budućnosti 🙂

  • Alum

    18.03.2016 - 22:31

    Pa da, isprobao bi da ne igram sve igre na najlakšoj postavci lol XD Pre brze su igre danas, mlađe generacije to šišaju i onaj klinjo koj je osvojio nešto, sad neki dan bila vijest. Šta ćeš, starim 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?