HCL.HR

Euro Truck Simulator 2 konačno dobio službene modding alate

Zoran Žalac 28.12.2015.   •   2 komentara


Tri godine nakon izlaska, Euro Truck Simulator 2 dobiva bolju podršku za korisničke modifikacije uključujući službene alate od developera te nadolazeću integraciju Steam Workshopa.

EuroTruck_1

Modding scena za simulaciju života u kamionskoj kabini, kakva je Euro Truck Simulator 2, iznimno je živa. Međutim, nijedan mod za tu igru nije rađen alatima s kojima sami tvorci rade nove sadržaje. Posljedica toga je dosta česta nekompatibilnost modova nakon svakog ažuriranja igre, a to je otprilike desetak puta godišnje.

Ipak, tome sada dolazi kraj. Tri godine nakon izlaska, ETS2 je dobio službene alate za modificiranje pod nazivom SCS Blender Tools. Alat je baziran na Maya softveru, a s njim je moguće kreirati i kontrolirati svaki dio igre – od kamiona, okoliša, umjetne inteligencije drugih vozača itd. Uz lansiranje alata za modifikaciju najavljeno je i kako će igra uskoro dobiti podršku za Steam Workhop pa će pronalazak i instalacija modova biti jednostavniji nego prije.

Osobno se nadam da će netko napraviti mod s krunicom i posterima golih žena za sveti interijer kabine, jer me izostanak istih duboko muči još otkako sam krenuo s karijerom kamiondžije.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • dukydukydoo

    28.12.2015 - 16:10

    slažem se sa zadnjom rečenicom, to i mene pati otkad igram te kamione… nemoš ić bez krunice niđe, a gole žene su must have u kamionu…. barem na posterima ako ništa drugo :p

  • David2211

    05.01.2016 - 11:38

    Samo je glupo sto se multiplayer mora kupiti na steam a ne besplatno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?