HCL.HR

Europa Universalis 4 izlazi u kolovozu

Stjepan Fikter 06.06.2013.   •   5 komentara


Paradox Interactive objavio je kako će četvrti dio popularnog Europa Universalis serijala izaći 13. kolovoza te su otkriveni bonusi koji se dobiju prednarudžbom igre.

Stiže odlična vijest za sve ljubitelje grand strategija koji jedva čekaju da ponovno zavladaju svijetom. Paradox Interactive objavio je kako će Europa Universalis 4 ugledati svjetlo dana 13. kolovoza i to u verzijama za PC, Mac i Linux.

Uz to, otkriven je i prvi bonus koji se dobije ako rezervirate svoj primjerak igre. Radi se o ‘100 Years War Unit’ dodatku koji će sadržavati modele jedinica koje su sudjelovale u Stogodišnjem ratu. Ostali bonusi otkrit će se u iduća dva mjeseca.

Ako se odlučite na rezervaciju Digital Extreme Editiona, uz navedeni dodatak, Paradox će vas nagraditi još sa ‘Star and Crescent’ koji uključuje događaje za muslimanske nacije, zatim s ‘Horseman of the Crescent’ što će uključivati 12 konjaničkih jedinica i ‘Conquest of Constantinople Music Pack’.

Uz otkrivanje datuma izlaska, prikazan je i novi trailer.

Komentari (5)

  • crocop97

    06.06.2013 - 09:05

    jedva čekam

  • exarkun

    06.06.2013 - 12:46

    hajde vi veterani paradoxvih strategija, dajte savjet jednom liku sto nije nikad igrao njiove igre (da, posipam se pepelom), vec duze vrijeme se mislim uhvatit toga ali obavze nisu dopustale posto ce mi vjerojatno pojest lavovski dio vremena 😀 ali evo otvorila se prilika sad za ljeto poslje rokova.dakle s kojim naslovom krenuti, na netu ekipa preporuca crusader kings 2 -> europa universalis -> victoria ali zelim cuti i vase misljenje.. eto pozdrav i hvala 😉

    • leneroth88

      @exarkun, 06.06.2013 - 18:57

      Europa Universalis 3 kompletan – Crusader Kings 2 – Victoria 2 – Hearts of Iron 3.

      Ovo sam ti slozio po kompleksnosti igre. Kao sto je korisnik Vuko napisao, Europa Universalis 3 ti je najjednostavnija za shvatit, ali ima i tu micromanagementa. Hearts of Iron je logicno zadnji jer tu imas vojnu hierarhiju, tonu researcha, diplomacija, najvise regija od svih od svih naslove koje sam ovdje nabrojao, i ai je cak dosta pametan.

      Eto, to ti je moja preporuka. Nadam se da ces se moci uzivit u svijet Grand Strategy-a!

  • vuko

    06.06.2013 - 16:21

    to sta ekipa preporuca je kronoloski. Moj ti je savjet da prvo europa universalis 3 probas sa svim updateovima, divine wind i sve to. Razlog je u tome sto mi nekako izgleda najjednostavnija, najlogicnija. Nemoj krivo shvatit najjednostavnija, idalje ces se morati brinuti o inflaciji, resaerchu, diplomaciji a svaki potez ima prednosti i nedostatke i sve opet ovisi o stilu kojim zelis igrati, nema bas neke krive i dobre odluke. Ako se odlucis da igras sa hrvatskom i osvojis pola svijeta bez obzira na posljedice tipa moral, vjera onda ces se vise na to bazirat, dok opet mozs odlucit igrat trgovacki sa venecijom, ili mozda mozes i sa dubrovnikom ako ti uspije. Europa universalis mi je nekako najkompletnija i najlaksa za razumiti pa bi ti svakako nju preporucio kao ulazak u serijal.

  • exarkun

    07.06.2013 - 10:21

    hvala ljudi, probace se preko ljeta 😉

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?