HCL.HR

Everest VR vodit će nas na najvišu točku čitavog planeta

Zoran Žalac 11.11.2015.   •   0 komentara


U novoj avanturi za virtualnu stvarnost penjat ćemo se na najvišu planinu na svijetu, bez straha da ćemo ondje prestati disati i smrznuti se u roku dok kažemo keks.

Izdavačka kuća Solfar Studios najavila je interesantan pokušaj simuliranja jedinstvene avanture u okružju virtualne stvarnosti. Naime, njihov Everest VR simulirat će osvajanje Mount Everesta, najviše točke na našoj planeti. Putovanje će igrače provesti kroz pet lokacija – Basecamp, Khumbu Icefalls, Lhotse Face, Hillary Step te na sam vrh Mount Everesta.

“Naša je misija napraviti definitivno iskustvo kako je to kada se penjete na Mount Everest. To je pothvat koji većina ljudi nikada ne bi pokušala u stvarnom svijetu. Everest VR unijet će vas u virtualnu stvarnost tako da to penjanje izgleda jednako realistično koliko i emotivno zapanjujuće.” – poručio je CEO tvrtke Kjartan Pierre Emilsson.

Igru će pokretati Unreal Engine 4, a bit će konstruirana uz pomoć više od 300 tisuća slika visoke rezolucije sa same planine, te 3D point clouda s tog područja. Na razvoju igre surađuje i animacijska kuća RVX.

Inače, ovakve “avanture iskustva” očito neće biti rijetke na uređajima virtualne stvarnosti, barem ne u prvim godinama. Sony je, primjerice, nedavno najavio The Walk VR kao VR iskustvo za istoimeni film koji je odnedavno u kinima.

Sad nam dakle, treba još samo iskustvo istraživanja zemlje Teletabisa. Pa onda istraživanje Narnije. I Hogwartsa. I svega živoga i neživoga čega se netko sjeti.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?