HCL.HR

Fable serijal je živ i fura se na Hearthstone

Zoran Žalac 31.05.2016.   •   4 komentara


Bivši zaposlenici Lionheada osnovali su novi studio i počeli rad na novoj igri Fable serijala. No, umjesto u žanr akcijskog RPG-a, Fable Fortune uskočit će među kartaške igre.

fable-fortune

Mnogo toga ostalo je nedorečeno raspadom Lionhead Studiosa, tvoraca Fable serijala. Čuli smo da su neke stranke bile zainteresirane za kupnju Fable franšize no da Microsoft nije pristao na to. Ipak, pristali su na nešto drugo. Naime, bivši zaposlenici Lionheada ponovno su se udružili kao tim pod nazivom Flaming Fowl Studios, a rade ni više ni manje nego na novoj Fable igri.

Doduše, riječ je o još jednom Fable spin-offu koji ne pripada žanru originalnog serijala. Fable Fortune, kako su ga nazvali, je kartaški naslov po uzoru na Hearthstone. Igra je očito već neko vrijeme bila u planu, ali ju Microsoft nije htio financirati. Situacija je sada slična pa će ekipa financijsku pomoć potražiti na Kickstarteru.

Onima koji Fable Fortune nazivaju klonom Hearthstonea tvorci igre poručuju kako imaju više nego dovoljno stvari po kojima se te dvije igre razlikuju. Fable Fortune tako sadrži 3D modele, mrežni co-op mod protiv AI neprijatelja, karte s vlastitim levelima, zadatke usred meča i slično. Naravno, svi likovi, lokacije i ostali sadržaji bit će vjerni Fable univerzumu.

Igra je u planu za PC te Xbox One, a ako kampanjom prikupi traženu financijsku pomoć, izaći će nekad tijekom 2017. godine.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • blacklist0907

    31.05.2016 - 13:13

    Ovo napravis kad ti je dosta igre….pretvoris ju u belu…hahah

  • MoGaming

    31.05.2016 - 17:34

    ovo je kad iskorištavaš proslavljeno ime da prodaš glupu kartašku igru koja izgleda isto ko i sve druge

  • baDarmageddoN

    31.05.2016 - 20:25

    Ako je ovo znak da je Fable živ onda … mislim, nemam komentara. RPG pretvarati u ovo? Svaka čast igrama koje su to od početka kao H…stone ili npr. yu gi oh ali Fable? Kako niska ideja, ići raditi sprdačinu od vlastitog IPa. I ne, nemam ništa protiv igara poput gore navedenih ili sličnih njima ali ovo nije Fable. Ovo je obično ruganje.

  • OoReadMyMindoO

    01.06.2016 - 10:21

    zasto svaki put kad izađe nova ccg igra kazu da je klon hearthstonea.Ako cemo tako onda je Hs klon hrpe drugih kartaskih igara tipa Duel of Champions ili Magic.Digne mi se kosa kad vidim da napisete klon Hs-a,taman kao da je Hs jedina kartaska igra ikad napravljena.Hoce li sada kada budu izlazile igre tipa Overwatch sve biti kopije overwatcha iako je overwatch kopije hrpe drugih igara tog tipa koje su prije izasle,od kojih je dobra vecina bila besplatna.Ljudi previse cijene taj blizzard iako su oni jednaki kao i Ubisoft i Ea.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?