HCL.HR

Fallout 3 je trebao izaći prije 17 godina, ali se pretvorio u Icewind Dale

Juraj Bevandić 30.01.2017.   •   2 komentara


Fallout 3 je izašao 2008. i već je dosta stara igra, a predsjednik Obsidiana otkriva da se na igri radilo još prošlog stoljeća i taj projekt je neočekivano završio.

Fallout 3 je

Danas često slušamo igrače prva dva Fallouta kako se bune na novije igre popularnog RPG serijala jer su po mnogočemu drugačije od originala. I zaista, čak niti ne trebate igrati Fallout igre da biste vidjeli kako su prve dvije bili klasični izometrični naslovi, a onda je od trojke nadalje serijal oživio kroz elemente pucačine iz prvog ili trećeg lica.

Ali prije nego li se Bethesda dočepala igre i napravila Fallout 3, originalni developeri Black Isle Studios radili su na nekoliko verzija igre. Za jednu već znamo od ranije, radni naziv joj je bio Van Buren i možete ju vidjeti u priloženom videu, ali imajte na umu da je to jako rani prototip jako stare igre. No, predsjednik Obsidiana Fergus Urquhart koji je tada vodio Black Isle otkrio je IGN-u nešto detalja i o drugom projektu.

Navodno se Black Isle Studios već tada odlučio na skok u 3D svijet i počeli su koristiti naprednu i vrlo fleksibilnu tehnologiju. No, izdavač koji ih je financirao je imao financijskih problema te je prvi Fallout 3 u trodimenzionalnom svijetu na kraju začuđujuće postao Icewind Dale – cijenjeni izometrični RPG koji je izašao 2000. godine. Tko zna što bi bilo da smo umjesto njega dobili Fallout 3 kojih osam godina ranije.

Komentari (2)

  • MoGaming

    30.01.2017 - 17:13

    Nek nam sad izbace ovo 🙂

  • Czar

    30.01.2017 - 19:32

    Opet bi bila galama da su izbacili F3 koji se igra kao IWD jer IWD je više akcijski nego klasični RPG.
    Kod prva dva Fallouta su kreacija lika, odluke kod čitanja teksta itd. imali veliku ulogu, kao što je to kod Pillarsa, Tyranya, BG, Tormenta itd., a kod IWD se moglo komotno uzet premade likove na startu, u igri tekst brzinski isklikat i normalno završit igru a da se na kraju ne pitaš “tko tu koga?”
    U svakom slučaju IWD je bila dobra igra, imam i EE iz mislim 2014., ali kod fallout fanova nebi prošlo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?