HCL.HR

Fallout 4 Far Harbor će se napokon vrtjeti prihvatljivo na Playstationu

Juraj Bevandić 01.06.2016.   •   7 komentara


Od svog izlaska Far Harbor DLC za Fallout 4 se toliko loše vrti na konzolama da je na Playstationu 4 mnogim igračima potpuno neigriv. Ekipa iz Bethesde se napokon malo posramila i poradila na tehničkim problemima.

fallout-4-far-harbor

Far Harbor DLC za Fallout 4 isplovio je prije dva tjedna i odveo igrače na novu mapu, s posebnom pričom, opremom i trofejima. Prilično je zanimljiv i zabavan dodatak glavnoj igri, ali su konzolaši malčice izvisili.

Otok na kojem se DLC odvija je misteriozan i atmosferičan, prekriven gustom maglom. Upravo grafički efekti te magle stvaraju najviše problema, ne toliko po vidljivost i uvjete na cestama, koliko po performanse. Obje konzole ciljaju vrtjeti Fallout 4 u 30 fps-a, ali mnogo je igrača prijavilo da im se igra na otoku vrti u osjetno manjem broju sličica po sekundi.

Začudo, to je posebno pogodilo vlasnike Playstationa 4, koji prijavljuju da na otvorenom često izvlače jedva 15 fps-a, a mnogi su prijavili da im se igra potpuno zamrzava i ruši. Bethesda ima svoju povijest koketiranja s tehničkim poteškoćama, ali čak su i oni sami priznali da su ovakve performanse neprihvatljive.

Uhvatili su se stoga posla i sastavili ažuriranje koje bi trebalo popraviti sve probleme. Trenutno samo čekamo Sonyjevu implementaciju istoga i ne znamo točno kako će riješiti problem, odnosno hoće li mijenjati grafičke postavke ili na neki suptilniji način optimizirati igru. To nam također govori da update za Microsoftovu konzolu nije u planu. Valjda su ocijenili da je sve između petnaest i trideset fps-a u redu, dok god se igra teoretski može igrati bez rušenja.

Igrate li vi još uvijek Fallout 4? Kako se vama vrti Far Harbor?

Komentari (7)

  • lucho-CRO

    01.06.2016 - 12:03

    Pad na 15 fps-a se dogodi ali zamrzavanje i rusenje nikako.. ma rijesit ce oni to.. nije neigrivo bas toliko koliko kazu.. navikne se s vremenom jer to nije cesto tipa svake minute ili duzi period..u određenim trenutcima padne na 15 mozda i nesto ispod i nakon toga ide bez problema..

    • RedEy3

      @lucho-CRO, 01.06.2016 - 12:13

      kako kome, dvoje od mojih kolega je neigrivo. Padne ispod 5 fpsa na trenutke. To je nedopustivo, ali što očekivati od bethsede?

    • Sackboy

      @RedEy3, 01.06.2016 - 18:02

      AMD grafičke? Sinoć sam završio far harbor i ekspanzija je odlična, igrao sam na ultra i fps nije pao ispod 45-50 u djelovima gdje je gusta magla.(gtx 970)

    • RedEy3

      @Sackboy, 02.06.2016 - 00:10

      ovdje se piše o konzolama, točnije PS4. Ne vidim kako si zaključio da je moj komentar vezan uz PC…

  • lucho-CRO

    01.06.2016 - 15:14

    U bokte.. gle skuzio sam ja taj pad i ispod 15 ne mogu reci da nisam al dogodi se u nekim scenama kad malo zastanem ili gledam pa krenem dalje i onda vjerovatno prebije to stanje u teenutcima kad mi oko nije bas fokusirano na taj dio i eto mozda zato ne osjetim toliko..nezz jel postoji jos nekakva razlika..od konzole do konzole ne..sad jedino jel moze biti kakve razlike do tv-a ili monitora na kojem se igra ako znas..pitam jer zanima me bas a nisam htio otvarati negdje raspravu oko ove igre 😀

  • Apocalypse4987

    01.06.2016 - 17:54

    Taman završija, DLC ima materijala za 20-tak sati igre i istraživanja. Jel planiraju još kakvi DLC izbacit? s obzirom da je ovo prvi ozbiljniji DLC sa opširnijom pričom

  • GTA222

    01.06.2016 - 23:13

    I jedno i drugo točno, mada je ono drugo dosta točnije.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?