HCL.HR

Fallout 4 gameplay procurio na internet, pogledajte prije nego nestane

Igor Belan 02.11.2015.   •   47 komentara


Više od tjedan dana prije izlaska Fallouta 4, netko je na slabo poznati internetski servis objavio 20 minuta gameplaya iz finalne verzije igre. Šanse su da će uskoro nestati pa brzo klikajte.

Netko je nekako nabavio primjerak Fallouta 4 više od tjedan dana prije službenog datuma izlaska, možda baš neki recenzent poput nas, no za razliku od nas ovaj je prekršio sveto pravilo o zabrani objave sadržaja prije dogovorenog datuma i objavio gotovo 20 minuta gameplaya iz igre na video servis vid.me.

U vrijeme objave ovog članka sva četiri videa su online i mogu se uredno pogledati, no nešto nam govori da bi uskoro mogla biti skinuta pa ako planirate baciti oko, učinite to brzo.

Logično, objavljeni videi koje prilažemo ispod sadrže i neke spoilere – gledajte s oprezom ili ne gledajte uopće ako želite ući u igru svježi i neiskvareni kada izađe u utorak, 10.11.

Komentari (47)

  • MarioPS4

    02.11.2015 - 09:31

    Uh kako me privlači da kliknem na jedan od videa, ali mislim da ću ipak nekako izdržat do 10. Btw taj koji je leakao je totalno smeće i volio bih da ga otkriju i da dobije doživotnu zabranu od bethesde.

    • Czar

      @MarioPS4, 02.11.2015 - 14:22

      Možeš slobodno pogledat, nema nikakvih spoilera. Samo je pokazana kreacija lika, nešto borbe koja je više maanje ista kao u prošlom nastavku i vidi se odmah da su se za razliku od trojke u ovom nastavku odlučili za nešto življe boje.

    • TheRapyd

      @MarioPS4, 02.11.2015 - 14:24

      Zasto je smece? Ni prvi ni zadnji leak…A na tebi je osobni izbor hoces to gledat ili ne :S

  • Missionary

    02.11.2015 - 10:12

    Oj jest dobro, oj jest dobro, oj jest dobro, oj jest dobro, oj jest dobro.

    • IaMarmageddoN

      @Missionary, 02.11.2015 - 10:21

      hahahahahaha Ne znam je li mi smješniji tvoj nick ili komentar 😛

    • Missionary

      @Missionary, 03.11.2015 - 07:42

      hahahaha 😀

  • DjokaBA

    02.11.2015 - 10:31

    Jel sam samo ja ili je ova grafika stvarno losa ? .. i mouth/talk sync mi deluje kao da nije u redu.. bas i nisam odusevljen

  • AnonDogi

    02.11.2015 - 10:44

    Igra izgleda prelijepo i predobro, samo što frajer koji je igra nema blage veze…

  • darijoman

    02.11.2015 - 10:47

    Već su nestali video klipovi.

    • Ementaler

      @darijoman, 02.11.2015 - 11:31

      Pa i nisu baš :) Koliko ja vidim, sva četiri još uvijek su gore.

  • zlakob

    02.11.2015 - 11:07

    HYPEEE is reall!! aaa … jedva cekam.. nisam trebo pogledat ovo, pre dobro izgleda 😀

  • Flex1303

    02.11.2015 - 12:24

    Meni graficki izgleda dobro, nije da mi je zapravo grafiika bitna, ali zar stvarno treba r9290x /gtx780 da se ovo pokrece na max?

  • delight353

    02.11.2015 - 12:43

    Grafika mi nema preveliku ulogu ako je gameplay vrhunski. Ali moram priznati da mi ovo izgleda graficki lose i ustoglljeno. Onako – s metlom u guzici, ako me razumijete. Hocu reci da mi min i req zahtjevi nisu prejasni iz videnog. Naravno, mozda je ovaj igrac igrao na low detaljima. Malo me strah Unity efekta…

    • departed1983

      @delight353, 02.11.2015 - 12:55

      Ovaj igrac je igrao na konzoli koliko ja upratih. Znaci neki medium/high na PC sto je prilicno lose. Ja sam isto malo razocaran kad je grafika u pitanju. Ocekivao sam da ce biti malo bolje. Ne previse jer je igra open world i vjerovatno ce se moci uci unutar vecine objekata ali i dalje mi nekako nije to to. NIje sad da je grafika presudna ali ocekivao sam bolje.

    • zlakob

      @delight353, 02.11.2015 - 13:08

      grafika grafika grafika grafika… samo slusam o mrtvoj grafici svuda… ajde malo prestanite o grafici i malo gledajte gameplay mehaniku i priču igre…uostalom to je ono sto je car ove igre, a ne grafika … kladim se da pola vas nije nikad ni odigralo prva dva nastavka zbog "GRAFIKE"
      plus pola vas tu serucka o grafici a doma vrtite i tako na low sa 15-20fps-a tak da nekenjajte :**
      ono nezelim se vrijeđat ni svađat, al svaki put kad otvorim neki clanak za procitat i kad spustim na komentare samo vidim grafiku je**nu
      ps; izadjite malo van u real life pa pogledajte grafiku oko sebe .i.

    • delight353

      @delight353, 02.11.2015 - 13:25

      Kao sto rekoh, grafika nije presudna… Komentirao sam. To je car KOMENTIRANJA.

    • zlakob

      @delight353, 02.11.2015 - 13:31

      matori neodnosi se to specificno na tebe, ako si procito moj post vidit ces da sam naveo kako u svakom clanku koji je komentiran uvjek se ubaci neki troll sa forom grafika je iz 2007 i takve sheme…

    • departed1983

      @delight353, 02.11.2015 - 13:33

      Haj ne jedi govna. Sta ti znas ko na cemu igra i kako igra. Naravno da nije presudna grafika ali kad igra koja izlazi krajem 2015. izgleda kao igra iz 2012-2013 onda ljudi imaju pravo da upute negativne kritike i da kazu sta misle.
      U gamingu nema nista gore od fanboja kao sto si ti.

      I posto ti grafika nije bitna imam super igru za tebe. Bila je revolucija grafike u svoje vrijeme.
      https://www.youtube.com/watch?v=UmCaNwBwXoQ

    • zlakob

      @delight353, 02.11.2015 - 13:45

      iskreno neznam i nezanima me ko na cemu i kako igra, ja znam da cu uzivat u igri i da mi se jebe zivo ako je graficki isti i kao skyrim, hocu samo da svojih ulozenih 60€ bude isplaceno na nacin da ovaj naslov odigram 200+ sati, drugo me nezanima :**

      a tebe ako nije impresioniralo to da je grafika "brutalna" onda sjedni i placi jer ovo nije naslov za tebe onda

  • MoGaming

    02.11.2015 - 13:15

    ovo se čeka 😀 btw ne znam zašto padaju komentari na grafiku kad se vidi da je losa kvaliteta videa samog,piše HD al je daleko ovo od HD kvalitete videa

  • l)oolvl

    02.11.2015 - 14:34

    pogledao sam samo zadnji video, i najviše mi se sviđa kako je pas skuliran dok je zapaljen. Također je fora kako se stvori u liftu iako su mu vrata bila zatvorena ispred nosa. Btw, mislim da nikad nisam vidio nepregledniji skill tree u nekoj igri

  • delight353

    02.11.2015 - 14:45

    Bas to zelim reci… Ne izgleda mi kao veliki odmak od trojke – niti graficki, niti po gameplayu. Nekako sam ocekivao vise, novije, drugacije. Bojim se da ne bude kao s Far cryem 4 – komotno je mogao biti DLC trojci, a ne standalone naslov.

    • Bojko

      @delight353, 02.11.2015 - 18:36

      Treba uzeti u obzir i da se na igri radilo preko 4 godine – a u 4 godine se puno toga promijeni, posebice grafički pomaci u gaming industriji. Tako da "najboljugrafikunasvijetu" nije ni trebalo očekivati. Pomolimo se zajedno ALELUJA da su većinu vremena uložili u priču, atmosferu i igrivost, što je oduvijek bila glavna stavka svakog Fallout naslova. AMEN :)

  • delight353

    02.11.2015 - 14:46

    Tjesit cu se da je ovo alpha, ili beta, ili kakav god testni model.

  • madkikot

    02.11.2015 - 15:31

    Necu vise da gledam necu da ciam omentare sam cu va reci preorder pada kolko sutra bez ijednog ptanja :)

    • Bojko

      @madkikot, 02.11.2015 - 18:30

      Ma, šta ti pričaš? Preorder je odavno već pao 😉

  • trulex

    02.11.2015 - 17:26

    Dobro je, prvo ću probati pa ću onda original kupiti ako mi se svidi.

    • trulex

      @trulex, 02.11.2015 - 17:44

      Mislim da ću ga zaigrati za nekih 10-ak h 😀

    • trulex

      @trulex, 02.11.2015 - 17:50

      ne h već dana*

  • Muflon

    02.11.2015 - 19:14

    I sad bi meni za nešto što izgleda ko DLC iz 2011 za Fallout 3 trebalo 8gb RAM i HD7870 da to pokrenem? Ja kužim da će moderska zajednica igru poljepšati u roku od mjesec dana ali ovo jednostavno nema smisla. I nije tu samo grafika, animacije likova su stvarno loše. Mislim da je za jednu firmu poput Bethesde koja je sigurno zaradila gomilu love sa svojim prijašnjim naslovima, stvarno jadno što koriste 10 godina stari engine. Ali da, "kuiš gejmplej je bitniji od grafike", ovaj gameplay također izgleda isto ko i prije. Ovo je isto sranje ko i Far Cry 4 i svi Cod:MW-ovi, stave novu brojku posle naslova i odma se ekipa uzbudi. Žalosno.

    • Apocalypse4987

      @Muflon, 02.11.2015 - 19:18

      Engine je star 4 godine. Zove se creation, a ne gamebryo koji je korišten u prošlim nastavcima. AKo ti se ne sviđa igra, nemoj je kupit i gotovo, jednostavno je.

    • RedEy3

      @Muflon, 02.11.2015 - 22:24

      Zapravo je creation star 6-7 godina. I ima orginalni gamebryo kod u njemu, samo su ga preimenovali da ljudi ne misle da je pun bugova kao i gamebryo.
      ''The engine still features code from the existing Gamebryo codebase.''

    • Muflon

      @Muflon, 03.11.2015 - 08:11

      Ako je star 4 godine to je onda još gore jer engine je realno loš.
      Ne sviđa mi se to što Bethesda postaje isti k***c ko Activision, naprave isto sranje, stave novu brojku pokraj naslova pa ajmo vi svi preorderajte. Fallout 3 mi je bio odličan, ali davati 50+ eura za nešto što bi lako moglo biti DLC za 10-20 mi je preglupo. Žalosno mi je to što se diže takav hype oko igre koja po svemu viđenome ne zaslužuje tu famoznu brojku 4. Nadam se da sam u krivu, nadam se da će se (kad dođu prve recenzije) pokazati drugačije, ali do onda držim svojih 60 eura u džepu, a preorder ekipa neka se zapita zašto postoje sranja tipa EA i Activision i zašto im se Bethesda pridružuje.

  • Captain Kidd

    02.11.2015 - 23:15

    Osobno nikad mi se nije svidao fallout i imam osjecaj kao da sam jedini od tog silnog hypea

    • Anomaly

      @Captain Kidd, 03.11.2015 - 03:46

      Nisi jedini, ne sviđa se ni meni.

    • xxxxVenomxxxx

      @Captain Kidd, 03.11.2015 - 07:29

      nisam ni ja odigrao niti jedan a isto sam pokušavao stalno jer su mi govorili de super de ovo de ono…krenem,zbugira se ili se nešta poje.e pa se naživciram i tako…al za fanove tih igara znam da je super bez obzira na sve nedostatke jer imam kolegu koji svrš.va čim izadje vijest da će se raditi novi nastavak.i ovaj ću krenuti igrati ali čini mi se da ni njega neću odigrati do kraja.možda.volio bih ali nisam optimist.

  • SKSpljuca

    03.11.2015 - 00:31

    Neznam,ja bi bio puno sretniji da je novi Elder scrolls pred vratima,ali Fallout je odlicna igra i vjerovatno ce se uzet ko i prijasnji nastavci,makar mi ne odskace nesto previse od fallouta 3 po gameplayu i novitetima

  • Dovla Van Pit

    03.11.2015 - 01:50

    zastarjela grafika,pre loše,užas!

  • pegaz2507

    03.11.2015 - 08:47

    Nisam jedan od onih kaj stalno komentiraju na ovo portalu al jednostavno moram ovo napisat kad vidim kakve komentare ekipa baca tu.
    Pun k…. vas pise zastarjela grafika, lose izgleda, ocajno i takve nebuloze.
    Dam se kladit da vecina vas nece moc pokrenut ovu igru na high a kamoli na max i 60fpsa.
    Stvar je vrlo jednostavna.
    Ako je to razlog da ne odigrate ovu igru nemojte ju igrat.
    Pravi fanovi ove igre vide da je u odnosu na prosle igre napravljen ogroman napredak kaj se tice grafike.
    O gameplayu, prici i ostalim stvarima necu nista pisat dok ne odigram al cisto sumnjam da cu ostat razocaran.
    Ja cu ju odigrat sad i onda jos jednom kad ju namecem sa hrpom modova.
    A kad se natrpa sa svim tim modovima 90 posto igara sadasnjih igara mu nece bit do koljena.
    A vi fino uzivajte u 10-tak sati kampanje mad maxa, call of duty-a i takvim igricama.

  • doki01

    @PS2MASTE®, 02.11.2015 - 12:38

    Nije do grafike vec do gubitka kvalitete kad uploadas itd.

  • T-ReXx

    @PS2MASTE®, 02.11.2015 - 12:39

    Pa Bethesdina igra, uvijek su takve. Zato je priča njihovih igara uvijek odlična. O glasovnoj glumi da ne govorimo.

  • RedEy3

    @PS2MASTE®, 02.11.2015 - 14:17

    ma u kojoj je to behtsedinoj igir priča ODLIČNA? 😀 Moraš ubiti zlog zmaja da bi spasio svijet?

  • Apocalypse4987

    @PS2MASTE®, 02.11.2015 - 15:46

    Glavni quest nije ni 1% priče

  • RedEy3

    @PS2MASTE®, 02.11.2015 - 20:39

    I opet priča nikad nije bila odlična. Sidequestovi su 90% bili identični. Skupi ovo, donesi ono, ubi onog. Ono što je posebno u njihovim igrama je wordbuilding i atmosfera, priča nikad.

  • tito_4323

    @PS2MASTE®, 03.11.2015 - 01:23

    Zar nisu svi RPG-ovi takvi? Ak ne volis nemoj igrat jer kolko vidim trazis dlaku u jajetu.
    Ja iskreno obozavam ubijat zle zmajeve i nosit xy osobama s ulice stvari sa drugog kraju mape jer u protivnom nece moc cjepat drva!

  • RedEy3

    @PS2MASTE®, 03.11.2015 - 03:07

    Witcher?

  • tito_4323

    @PS2MASTE®, 03.11.2015 - 04:10

    Pa i witcher je klasicni rpg samo sa dobrom pricom. O cito ne volis Bethesdine igre ali svatko ima svoje ukuse tako da ne trebas pljuvat po necem sta ti se ne svida a i nije lijepo pljuvat po Skyrimu! Me no like it!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!