HCL.HR

Fallout Wasteland Warfare je nova igra, ali ne za ekrane već za stolove

Juraj Bevandić 25.04.2017.   •   10 komentara


Otkriven je Fallout Wasteland Warfare, ali ne radi se o nastavku polemične četvorke nego o društvenoj igri s vrlo lijepim figuricama o kojoj ćemo više čuti uskoro.

Fallout Wasteland Warfare

Modiphius Entertainment koji iza sebe imaju nekoliko vrlo uspješnih Kickstarter kampanja i brojne igre kako originalnih ideja, tako i poznatih franšiza rade na novoj Fallout igri. Zove se Fallout Wasteland Warfare i u skladu s njihovom strukom neće biti videoigra nego društvena igra, tj. takozvani boardgame RPG.

Radi se o licenciranom proizvodu i 32 milimetarske figurice koje su prikazali izgledaju prilično dobro s brojnim detaljima i posebnim ambijentalnim postoljima. Još nemamo puno informacija o samoj igri, ali iz brojnih komentara na Facebooku u kojima Modiphius odgovara na upite fanova smo doznali da se radi o igri sa solo, kooperativnim i PvP misijama koje će pokrivati nekoliko Fallout naslova.

Ako vam se ovakve igre čine zanimljivima, ali nemate iskustva s njima ili ne znate gdje započeti, pročitajte uvodne riječi naših gamera okruglog stola. Oni su nam nedavno u novoj vrsti članaka na našem portalu objasnili što je to boardgaming i zašto je popularan, pa možda otkrijete da se i u vama krije gamer okruglog stola, a da to niste ni znali.

Komentari (10)

  • Reponja123

    25.04.2017 - 20:23

    stvarno baza igra

  • SlanaBanana

    25.04.2017 - 20:27

    Malo po malo se i video igre sele u boardgame domenu. Uz dark souls, bloodborne i mechs vs. minions (lol) dobivamo sada i ovaj klasik, nije to uopce loše 😀
    Modiphius se tek treba iskazat kao boardgame izdavać, ali uopce ne sumnjam u to da će im fallout biti hit.

    • shepard-fan

      @SlanaBanana, 25.04.2017 - 21:08

      Ove igre što si naveo te znam ali si zaboravio navesti Mass Effect Risk

    • SlanaBanana

      @shepard-fan, 25.04.2017 - 21:35

      Tu se ipak radi o jos jednoj reiplementaciji riska, koja na zalost ima jako malo slicnosti sa mass effectom.

      No zaboravio sam navest XCOM i Doom (od recentnijih), koje ipak djele puno sličnosti sa svojim video game franšizama.

  • karlod1997

    25.04.2017 - 20:56

    Baš članak vezan za oni nedavni o igračima okruglog stola i boardgamesima. Ova igra još jedanput potvrđuje da i društvene igre mogu bit zanimljive.

  • Meeple666

    26.04.2017 - 09:31

    Ako vas zanima boardgame FPS, probajte Adrenaline – igra je čisti arena shooter (čak je dizajner iz Hrvatske).
    Ako ćete Risik sa tematikom iz video igre, najbolji je vjerovatno MGS Rizik

    Ovo gore šta su ovi pokazali par minijatura ne govori ništa kakva je igra. Vjerovatno će se prodati odlično jer će je kupiti fanovi video igre radi minijatura, a većina nih neće ni odigrati dvije partije igre zbog potrebe učenja pravila.
    To je glavni problem boardgameova – što se moraju učiti pravila. Za igre srednje kompleksnosti, treba “izgubiti” par sati ako prvi put vidiš igru. I svaki put kad nekoga učiš bar pola sata.
    A moderni video igrači nisu navikli da treba učiti prije nego počneš igrati.

    • Sonjo

      @Meeple666, 26.04.2017 - 12:29

      Adrenalin je odlican primjer, i Gameri okruglog stola definitvno planiraju pokriti tu drustvenu igru u bliskoj buducnosti

    • SlanaBanana

      @Meeple666, 26.04.2017 - 13:57

      Tu se varaš, moderni boardgameri ne moraju trošit puno vremena na pročavanje pravila novih igara, kao recimo “obični smrtnici”. Ista stvar je i sa video igrama, kao što si i naveo, sve igre, bile video il board, imaju određenu količinu mehanika koje se ponavljaju, i iskusnim igračima to znatno olakšava učenje tih igara. Kad bi posjeo za video igru nekoga tko se prvi put susreče sa video igrama opčenito, začudio bi se koja količina već tebi uhodanih motorika i mehanika njemu nije jasna i treba ih sve učit i navikavat se. Isto kao kada posjedneš nekoga prvi put za računalo pa mi je jedan miš nukelaran fizika.

    • Meeple666

      @SlanaBanana, 26.04.2017 - 14:58

      Ne znam koliko se varam, imam kući 150 modernih Boardgameova, igram godišnje 50 tak novih. 20 – 30 strana pravila treba pročitati 2-3 puta, baciti probnu partiju sam sa sobom i po mogućnosti pogledati gameplay video.
      Kod boardgame se pravila moraju znati 100%, ne smije biti ni trunkice sumnje šta sad. Pogotovo kad igru učiš nove igrače – ako novi igrač vidi da ti nisi 100% sa pravilima, ajme…

    • SlanaBanana

      @Meeple666, 26.04.2017 - 15:11

      ja ti samo govorim iz vlastitok iskustva, u zadnjih godinu dana sam prozvakao pravila za preko 250 igara, i sto ih vise objasnjavas drugima i citas drasticno ti pada “learning curve”. Izmedu ostalog kompleksniji boardgame je isto kao i kompleksnija video igra koja ima tutorial koji moras proc da ti pojasni neke stvari. Kod jednostavnijih do srednje kompleksnih igara nema rasprave, ako su ti mehanike poznate, star je samo sitnica koje je dizajner ubacio u igru.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?