HCL.HR

Fanovi Legend of Zelde žele da Nintendo oda počast pokojnoj pjevačici, ali u Japanu nisu zainteresirani

Zoran Žalac 23.06.2016.   •   11 komentara   •   Zanimljivosti


Pjevačica Christina Grimmie, inače velika obožavateljica The Legend of Zelda serijala, ubijena je netom prije E3 sajma. Njezini fanovi sada traže da joj Nintendo oda počast.

zelda333

Tragični događaj u Orlandu ranije ovoga mjeseca koštao je života pjevačicu Christinu Grimmie. Dotična je bila poznata kao natjecateljica američkog The Voicea, ali na YouTubeu i društvenim mrežama zapamćena je kako velika obožavateljica Nintendovog The Legend of Zelda serijala. Njezin YouTube kanal koji broji preko 3,6 milijuna pretplatnika nosio je naziv zeldaxlove64.

Spletom okolnosti poklopilo se da Grimmie nije doživjela prikaz nove igre The Legend of Zelda: Breath of the Wild koji se dogodio tjedan dana nakon njezine smrti. Fanovi pjevačice stoga su odlučili zamoliti Nintendo da joj oda počast tako da njezino ime uvrsti u nadolazeću Zelda igru, odnosno da imenuje nekog lika po njoj.

Nintendo se oglasio na peticije koje su prikupile gotovo 80 tisuća potpisa, ali ne onako kako su fanovi očekivali. U kratkom priopćenju iz tvrtke su poručili kako su svjesni podrške pokojnoj osobi, ali da zbog tugovanja za njom neće donositi nikakve kreativne ili sadržajne izmjene nove igre.

Nintendo je time ostao konzistentan jer ovo nije prvi put da su odbili želju jednog dijela fanova. Prije dvije godine nakon smrti glumca Robina Williamsa (koji je također bio fan Zelda serijala pa je svoju kćer nazvao po glavnom ženskom liku) fanovi su također tražili sličnu stvar. Tada je prikupljeno preko stotinu tisuća potpisa peticije, no Nintendo je odgovorio sličnom odlukom – rekli su da će im Robin ostati u sjećanju, ali da neće raspravljati o potencijalnom uvrštavanju njegovog lika u novu igru.

Komentari (11)

  • baDarmageddoN

    23.06.2016 - 14:57

    Ne znam zašto je potrebna peticija za takvo nešto. Ja sam običan čovjek koji bi iz morala napravio to što se u peticiji traži a zbog PRa bi to napravio jako brzo, jedan interesantan potez sa financijske strane. Ja vjerujem da je Nintendo dobra firma i trebalo bi da naprave to što ovi “peticionari” žele jer se igre rade zbog fanova. Ako su mogli iz 343 studios u Halo 4 staviti cameo Conana O’brien onda bi Nintendo mogao i ovdje napraviti još važniju stvar.

    • Zoran Žalac

      @baDarmageddoN, 23.06.2016 - 15:17

      Japan kulturološki gledano ima znatno drugačije običaje i vjerovanja od ostatka svijeta pa ono što je nama možda čudno njima može biti sasvim normalno, i obrnuto. Mislim da je ovdje pitanje principa. Realno, svi fanovi bi htjeli da likovi u igri nose imena po njima, ali Zelda nije Kickstarter projekt. Odnosno, ako udovolje jednoj peticiji onda bi morali pristati na sve ostale.

    • baDarmageddoN

      @Zoran Žalac, 23.06.2016 - 15:28

      I to je istina.

    • sgtbare

      @Zoran Žalac, 25.06.2016 - 16:30

      tocno to, sad bi moje ime trebali stavit u super mario serijal, zbog cega? jer sam najveci fan ili stovec? ma bezveze…

  • closingtime

    23.06.2016 - 15:55

    Ona nije ubijena u tom masakru, mogli ste bar provjerit činjenice prije pisanja 😀

    Inače, ni malo čudno, mislim da nijedna kompanija ne bi pristala na takvo što.

  • Jack the Ripper

    23.06.2016 - 16:33

    Dno novinarstva. Da ste makar otvorili Grimmiein članak na Wikipediji znali bi da je pokolj u Orlandu i njeno ubojstvo dvije potpuno drugačije stvari.

    • RedEy3

      @Jack the Ripper, 23.06.2016 - 19:31

      Što reći, vjerojatno će i sada reći da smo mi krivo pročitali te da oni imaju insider informacije 😛

    • closingtime

      @RedEy3, 23.06.2016 - 22:15

      Evo ispravili su.

  • Tony Ghost

    23.06.2016 - 19:13

    Dosad je sigurno umrlo preko stotinu fanova zelde. Mislim da traze jako glupu stvar. Onda bi svi imali pravo to trazit, ne bi bilo u redu da ona ima prednost samo zato sto je poznatija.

  • RedEy3

    23.06.2016 - 19:35

    Svatko tko je ikada slušao/pratio grimmie, zna kakva je osoba i kakvim talentom raspolaže. S jedne strane je istina da puno fanova ”zelde” umire pa nikom ništa. Ali nije svar u tome dali je ona poznata ili ne. Već da stotinu tisuća kupaca zelde, a možda i više, bi htijelo barem da se njeno ime odugoviječi barem u vidu nekog side charactera koji možda da jedan SQ. I ja to razumijem, 100 tisuća ljudi nije malo, i stvarno mislim da ne bi uništili svoju kreativnu ideju da se neki ”nebitni” character zove christina.

    • Telemetry

      @RedEy3, 24.06.2016 - 01:59

      Joj daj atari. Sad će stavljat ime nekoga koji nije pridonje zeldi i nintendu ni 0.1% nimtrndo vam se zamjera? Pa eto, nek uvrste Karamarka. Možda i on gejma. Koje gluposti i još gluplji fanovi koji traže još gluplju glupost. Ja nisam ni čuo za neku grimmie pa je logično da i njih zaboli.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?