HCL.HR

Far Cry 4 bit će fokusiraniji na multiplayer sadržaj

nebel 17.05.2014.   •   9 komentara


U sklopu politike kojom Ubisoft želi zarađivati na igrama i nakon što ih proda, Far Cry 4 imat će više multiplayer (i DLC) sadržaja nego njegov prethodnik.

Far Cry 3 prodao je preko devet milijuna primjeraka, što je za mnoge tvrtke itekako zavidan broj. Za Ubisoft je to pak naznaka da od franšize može očekivati i više od toga. S Far Cryjom 4 to će pokušati i ostvariti, ali se zarada neće temeljiti samo na toj strategiji. Naime, Ubisoftu je cilj da se njihove buduće igre igraju duže vremena, jer su tako veće šanse da duže vremena mogu prodavati dodatne sadržaje za njih.

To u praksi znači da će igre biti fokusiranije na multiplayer, odnosno da će biti sadržajnije po pitanju istoga. Sad, koliko će sadržajne biti po izlasku igre, a koliko po količini naknadnih dodataka – to nam ostaje vidjeti.

„Radit ćemo igre koje su produžene na dulje periode, stoga u slučaju tih igara ne želimo samo prodati više primjeraka igre već želimo prodati više predmeta, više sadržaja. Naravno, to je izazov za nas, ali vidimo da to neke druge tvrtke već uspješno rade.“ – izjavio je Ubisoftov Alain Martinez za GameSpot.

Ukoliko vam je promaknula najava otprije nekoliko dana, Far Cry 4 najavljen je za 18. studeni ove godine u izdanjima za PC, XBO, PS4, PS3 te X360 platforme, a bit će smješten u fikcijsku regiju na Himalaji.

Komentari (9)

  • Shicko

    17.05.2014 - 11:51

    Lol, sad kad bude oružije u multiplayeru 20 centa, korištenje miša 5 dolara, 12 dolara za WASD kontrole, i ne zaboravimo 10 dolara za pomicanje glave gore dole.

  • SenkeM

    17.05.2014 - 13:38

    Jesu smeće što se tiče odnosa sa korisnicima, ali im se ipak mora priznati da izbacuju najbolje igre..

    • Badass_Bunny

      @SenkeM, 19.05.2014 - 13:15

      Zašto kažeš da su smeće? Ja Ubisoft je jedina velika kompanija koja ne cijedi novac kroz DLC-ove za njihove igre. Pogledaj samo Assassin's Creed jedna od najvećih serijala u historiji i jedini DLC koji oni izbace bukvalno nema nikakvog značaja za ostatak serijala pa i ako ne odigraš ništa nisi propustio a onda pogledaj EA i igre poput Mass Effecta i slično i kolko oni seru po korisnicima.

      Stvarno ne znam zašto bi rekao da su iz Ubisofta smeće.

  • dado01

    17.05.2014 - 15:02

    Čudi me da far cry 3 praktično nema dlc-a. Onako dobra igra…

  • mr.joker

    @mxboy319, 17.05.2014 - 15:24

    a far cry 3 :blood dragon xD

  • Yotta

    @mxboy319, 17.05.2014 - 15:59

    Blood dragon je stand alone

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?