HCL.HR

Fez 2 otkazan, kreator igre odustaje od industrije videoigara

ToxarE 28.07.2013.   •   7 komentara


Pomalo kontroverzni indie developer Phil Fish, koji stoji iza odlično prihvaćenog platformera Fez, otkazao je nedavno najavljeni nastavak Fez 2 i najavio da se povlači iz industrije.

Fez 2, nedavno najavljeni nastavak odlično prihvaćenog platformera na kojemu je indie developer Phil Fish mukotrpno radio pet godina, ipak neće ugledati svjetlo dana. Igra je otkazana putem objave na Twitter profilu Polytrona, studija koji je Fish osnovao. “Teška srca objavljujemo da je FEZ II otkazan i više nije u razvoju. Ispričavamo se na razočaranju”, stoji u objavi na Twitteru.

Prije te objave, Phil Fish je na svom osobnom Twitter profilu (koji nije otvoren za svih i ne prima nove pratitelje) napisao: “Mičem se od videoigara jer sam odlučio da neću više trpjeti ovo zlostavljanje”.

Naime, iako se Fez većinski smatra genijalnim uratkom, igrin kreator Fish je zbog nekih kontroverznih stajališta i pomalo provokativnih komentara, već neko vrijeme meta vrijeđanja od strane gamera, ali i nekih kritičara u industriji videoigara.

Sudeći po nekim nedavnim izjavama samog Fisha, čini se da je njegovo iznenadno povlačenje iz industrije igara te otkazivanje Feza 2 uzrokovano upravo svim tim negativnim komentarima usmjerenima prema njemu osobno. Također, čini se da je sve kulminiralo nakon što je Marcus Beer, poznat kao Annoyed Gamer, u novoj epizodi Gametrailersove emisije Invisible Walls, nazvao Fisha hipsterom (između ostalog, da budemo pristojni) jer je na pomalo prepotentan način odbio komentirati nedavnu vijest o nezavisnom objavljivanju igara na Xbox One konzoli.

Nakon što je Fish vidio Beerovu prozivku u emisiji, nastavili su se prepucavati putem Twittera. Nedugo zatim, dobili smo gornju Twitter objavu o iznenadnom otkazivanju Feza 2, a ubrzo je Fish i na službenoj stranici Polytrona objavio sljedeće:

“Fez II je otkazan. Gotov sam. Uzimam novac i bježim. Ovo je najviše što mogu probaviti. Ovo nije rezultat jedne stvari, nego kraj duge, krvave kampanje. Pobijedili ste.”

Razočarani? Začuđeni? Javite nam što mislite o svemu ovome u komentarima.

Komentari (7)

  • xGAME

    28.07.2013 - 10:31

    Neka. Taj Fish je jedan od najvecih idiota koji se pojavio u gaming industriji. Pljuje i psuje igračima i kreatorima igara. Nadrkano smece koje se ni obrijat ne zna (ffs pa na sta to lici lik) sa tim retardiranim naocalama vec dugo vremena sere po svima. Neka ode, neka quita sve u zivotu, za drugo nije ni sposoban.

  • wyzard

    28.07.2013 - 10:35

    Svašta… Baš svašta. Ali mislim da mu je Beer dobro rekao; na svoj način pa je ispalo arogantno i uvredljivo, no ima poantu.

  • Black op

    28.07.2013 - 10:42

    A zasto ga je ovaj nazvao hipsterom?

  • Mile_Ronhill

    28.07.2013 - 10:56

    Najodvratniji lik ikad, plus dosta nerealan(ako ste gledali onaj Indie movie).

  • MorskiVuk

    28.07.2013 - 23:48

    Obožavam gledat Marcus Beer-a, tj. Annoyed Gamera, odlicna emisija i svaka epizoda je interesantna 😀

  • Njec

    29.07.2013 - 08:18

    Definitivno jedan od najiritantnijih likova, povezanih sa gaming industrijom ikad! Gledao sam Indie Movie i taj lik ne da voli izigravati žrtvu, nego obožava biti to! Mislim da me najviše živcira lik, zato kaj se fura na Magikarpa, a tko god da je ikad igro Pokemone, zna da je to jedan od najbeskorisnijih Pokemona ikad!

  • potemkinhr

    @sfc_PsychQ, 28.07.2013 - 15:10

    Pa gledaj ga, em izgleda ko hipster, em se ponaša ko jedan…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?