HCL.HR

Fez ove godine postaje multiplatform naslov

Renato Pedišić 01.01.2013.   •   3 komentara


Zanimljivi prošlogodišnji platformer za Xbox 360 ove bi godine trebao dobiti port za neke od trenutno aktualnih platformi, a njegov autor ujedno najavljuje nove projekte.

Fez je bez premca jedna od najzanimljivijih prošlogodišnjih igara za Xbox 360, a zbog svoje kvalitete koja je disfunkcionalnim patchem pomalo pokvarena, bila je nagrađena odličnim komentarima kritike i publike. Zbog svoje popularnosti, ovaj rado igrani naslov oduvijek je bio odličan kandidat za portanje na ostale platforme, ali Phil Fish, tvorac igre, o tome dugo nije pričao. Takva šutnja prekinuta je na Staru godinu, a ovo su njegovi planovi za ovu novu:

“2012. je bila luda. Ali što sad? 2013. će također biti interesantna godina. Kao prvo, napokon stiže na druge platforme. Da čuo sam vas, ono tuce ljudi koje mi je svaki dan slalo e-mailove govoreći mi koliki sam idiot što ne prenesem Fez na sve. Također imam planove za soundtrack i… američki ogranak? Naravno, nekoliko igara je u “cjevovodu”, ali postoji ambicija da radim mnogo više – želim dizajnirati sve! To možda neće biti videoigra, to možda bude nešto sasvim drugačije.”

Niste čuli za Fez? Pročitajte našu recenziju, visoka ocjena mogla bi vas iznenaditi, ali igra ju u potpunosti zaslužuje. Zato smo i posebno sretni što će i oni gameri koji ne posjeduju X360 konzolu kroz 2013. godinu moći zaigrati ovu iznimno kreativnu igru rađenu s mnogo pažnje i s velikom dozom vrlo zdrave kreativnosti.

Komentari (3)

  • Jasterrr

    01.01.2013 - 22:49

    Svakih par tjedana tražim po netu jel ima kakvih vijesti vezanih uz PC port Fez-a i uvijek se razočaram. I onda se gospodin Riba oglasi i nitko sretniji od mene. 😀

  • Black op

    02.01.2013 - 09:13

    U zadnje vrijeme sve vise indie igara izlazi na PC, Sine Mora je izasao odavno, mozda i Journey portaju.

  • piydek

    02.01.2013 - 12:46

    Ovo je doista odlična vijest. Nadam se da je i PC port u planu i da će imati dobru podršku za gamepad. Veselim se Fez-u.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?