HCL.HR

Fez prodao 200 tisuća primjeraka

nebel 15.04.2013.   •   2 komentara


U godinu dana koliko je proveo na Xbox Live Arcade servisu, simpatični indie platformer Fez dosegnuo je dvjesto tisuća prodanih primjeraka, a tu brojku planira nadmašiti ove godine na Steamu.

Fez je prije dva dana proslavio svoj prvi rođendan, a njegov tvorac Phil Fish tim je povodom otkrio kako se igra u godinu dana od izlaska na Xbox Live Arcade servisu prodala u preko 200 tisuća primjeraka. Iako je po našem mišljenju ta brojka trebala biti kudikamo veća jer se radi o cjenovno pristupačnom, a uz to izuzetno kvalitetnom naslovu; sam tvorac igre ističe da je to „potpuno je**no ludo“ te da iza sebe ima uistinu fantastičnu godinu (makar je imao probleme s Microsoftom i plaćanjem za krpanje svoje igre).

Druga godina za Fez mogla bi biti još uspješnija jer već 1. svibnja Fez postaje multiplatform igra time što dolazi u verziji za PC putem Steama. Fish se nada kako će ovim potezom proširiti krug publike koji će mu oduševljeno slati mailove podrške i fan art uratke, što će ga tjerati da nastavi s radom i eventualno pripremi neki novi projekt.

Ako još niste upoznati s odličnim Fezom, a razmišljate o kupnji PC verzije – bacite oko na našu recenziju kako biste procijenili je li to igra za vas.

Komentari (2)

  • BsTyLer

    15.04.2013 - 12:24

    Mislim da onaj lik šta ga je radio sad skače od sreče ,gleda sam dokumentarac i drago mi je za njega.

  • Ja Sam

    @Kralj bizmisa, 15.04.2013 - 19:19

    "pc je mašina za tablice radit a ne igre", tako nešto je reko, jelda?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?