HCL.HR

Fifa 11 ruši prodajne rekorde

Zoran Žalac 05.10.2010.   •   11 komentara


Iako je bitka između Fife i PES-a ove godine poprilično neizvjesna što se kvalitete tiče, na polju prodajnih rezultata dvojbe nema. Fifa 11 dobila je titulu najbrže prodavanog sportskog naslova.

Iako je bitka između Fife i PES-a ove godine poprilično neizvjesna što se kvalitete tiče, na polju prodajnih rezultata dvojbe nema. Fifa 11 dobila je titulu najbrže prodavanog sportskog naslova, prodavši 2,6 milijuna primjeraka u nepunih tjedan dana koliko je na tržištu. Naravno, u Electronic Artsu zadovoljno trljaju ruke iako nova Fifa prosjekom ocjena nije nadmašila prethodnu (inače prvu simulaciju nogometa s prosjekom ocjena iznad 90), te već za studeni ove godine najavljuju Ultimate Team DLC, znatno ranije nego proteklih godina. A obzirom da je riječ o najigranijem modu Fife u protekle dvije godine, ne sumnjamo kako će se i taj DLC razgrabiti poput vrućih kolačića. Mi dakako intenzivno igramo Fifu 11, pa više detalja o samoj igri očekujte uskoro u našoj recenziji.

Dok čekate recenziju nove FIFA-e, pogledajte našu upravo objavljenu recenziju ljutog joj konkurenta – PES-a 2011.

VIDEO RECENZIJA: PES 2011

Komentari (11)

  • Corbel

    05.10.2010 - 14:14

    “Iako je bitka između Fife i PES-a ove godine poprilično neizvjesna što se kvalitete tiče” lol ???

  • wyzard

    05.10.2010 - 14:21

    jaz se smanjio, to htjedoh reć. odmah je napetije, barem kod prepucavanja korisnika. pes je ove godine znatno bolji, samo ne u odnosu na fifu nego na svoje prijašnje igre. a fifi zamjeraju da pravih pomaka u verziji 11 zapravo nema, tako da je ipak drugačija situacija nego prošle godine.

  • Corbel

    05.10.2010 - 15:23

    s tim se slažem ^^ ali je fifa i dalje dosta kvalitetnija pa se ne slažem sa “neizvjesnom” borbom ^^ možda iduće godine 😉

  • ReFlex

    05.10.2010 - 17:35

    FIFA mi je oduvijek bila draza..veliki sam fan.:)
    Kada sam igrao FIFU 08 i PES 08.hh…ako nista realnija je FIFA

    PES-uzmem jednog igraca i predriblam citavu suparnicku momcad,zabijam od centra golove i da ne govorim dalje…OMFG pff
    FIFA-bilo da uzmem mod da sam 1 igrac ili da kontroliram citavu momcad uvijek je isto…
    Dobro sam namucim za svaki gol koji zabijem,da na kraju bude rezultat nekako kao i u stvarnosti-realno,u 90 min bude sveukupno oko 3,4 gola……a ne bgt. iss.. u PES samo u 1 poluvremenu padne 7,8 golova

    A i to sto je igraniji PES (popularniji) nemora uopce znaciti da je bolja igra…(od FIFE)

  • movie

    05.10.2010 - 21:17

    Samo sljepac može tvrditi kako je prisutna neizvjesnost što se kvalitete tiče između ove dvije navedene igre. FIFA je prošlu i ovu godinu nastavila dominaciju po pitanju kvalitete nogometne simulacije.

  • eXcentrik

    05.10.2010 - 21:24

    Definitivno sam bio pes fan, ali sto su napravili ovih zadnjih godina je sramotno. Ako se mene pita FIFA je ove godine nadmasila pes u potpunosti.

  • movie

    05.10.2010 - 21:26

    Da dodam , samo sljepac ili onaj koji uopće ne igra fifu može tvrditi kako nema vidljivih pomaka ove godine u igri !!! Ima ih i te kako. Gameplay je potpuno drukčiji nego prošlogodišnji. Dodavanja i pucanja su dignuta na viši nivo. Upravljanje igračem je najbolje do sada. Golmani su do sada bili odlično a sada su fenomenalno animirani. Brane jako dobro.
    AI je puno agresivniji nego do sada i nešto bolji. Igrači nevjerojatno fluidni , prirodni i realni u svakoj situaciji. Ponašanje igrača po pojedinim linijama u potpunosti odgovara situacijama na nogometnom terenu. Apsolutno svi dijelovi igre su dodatno polirani i dobili smo najbolju nogometnu igru do sada. Sve ama baš sve je podignuto za stepenicu gore. Jedino je sudac ostao isti i u pojedinim trenucima ne prati kvlitetu igre. Ne pušta prednost , ne dijeli stegovne mjere kako treba , ne svira prekršaje kada treba , niti zaleđamu nisu najbistrija i tako … nađu mu se zamjerke. Iskustvo o igri crpim iz PS3 a kakva je igra za ostale konzole i sprave ne znam ali ovo što smo dobili na PS3 je trenutno vrh nogometne igre na konzolama ! Amen !

  • Whiplash

    06.10.2010 - 00:20

    Uz FIFU se uvijek osjecam mocno. PES je za djecicu (morau i oni nesto igrat) :p

  • Dragon_spy

    06.10.2010 - 12:05

    Ma fifa rulez kakav pes pes je za onu djecu kaj neznaju ni radit akcije ni dodavat nego samo jednim igracem proc obranu i zabit gol…

  • wyzard

    06.10.2010 - 12:08

    prigovori su izvučeni iz više recenzija i može se slobodno reći da kritika dijeli to mišljenje. naravno da pomaka i promjena ima, ali kako recenzenti tvrde, nije to ništa neviđeno, niti išta spektakularno što bi prethodnu fifu bacilo u zaborav.

    osobno zaigrah i fifu i pes, pa mogu tvrdit da je neizvjesno. niti je fifa bezgrešna, niti je pes revolucionaran. obje igre imaju nešto u čemu su bolje i lošije, a nekolicina elemenata donosi prevagu kod konačne odluke.

    i neznam zašto se to shvaća tako osobno, gotovo fanboyevski. kao, ako mi je jedna igra bolja, druga ništa ne valja, za djecu je i samo slijepci nemogu uočit da je lošija. pomalo djetinjasto, previše subjektivno i nerelevantno mišljenje.

  • movie

    06.10.2010 - 21:53

    Ako ćemo gledati recenzije što u konačnici meni ništa ne znači , prosječna ocjena fife je 9.0 na deset eminentnih internet stranica. Istovremeno prosječna ocjena pesa je 7.9. Tako je igre ocjenilo desetak recenzenata s navedenih stranica. Istovremeno kada pogledamo prosječne ocjene čitatelja svih tih stranica pes prolazi još gore. No kako rekoh , meni ne treba nitko recenzirati igru da bi mi solio pamet ili usmjeravao moj interes pri igranju. Kažeš nema ništa revolucionarno na fifi ? To su mi izvrsne primjedbe i podatak o površnosti i neznanju o temi kojoj pišeš ! Što se može staviti revulucionarno ? Možda da trče na rukama a pucaju s guzicama ili da golman dubi na glavi dok brani ? Fakat ne razumijem ? Jedan takav majstor je primjetio na jednoj drugoj domaćoj stranici kako fifa nije puno mijenjala za razliku od pesa koji se puno promjenio pa je to po njemu minus za fifu ??? Pa naravno da se pes iz korjena promjenio jer ništa nije valjalo i sada pes sliči fifi više nego ikada u svojoj povijesti. Pa naravno da fifa nema razloga korjenito raditi zaokrete u serijalu kada su na dobrom putu i imaju izvrstan proizvod koji sada samo treba polirati. Fifa je prije par godina napravila korjenit zaokret i sada je tu gdje je , na vrhu. Pes je taj zaokret napravio s par godina zakašnjenja i vjerojatno će za godnu dvije biti još bolji. Da se razumjemo , ovo je najbolji pes u zadnjih nekoliko godina no nesreća po konami je što je ova fifa trenutno najbolja nogometna simulacija ikada napravljena. Ne može se sud o igri donositi na osnovu igranja dan ili dva. Igru treba igrati mjesecima i otkrivati sve njene prednosti i mane te skrivene mogučnosti. Mogu reći da sam pes igrao godinama. Zadnju godinu sam probao fifu i dobio sam ono što sam izgubio u pesu. Nogomet igram svaki dan i po nekoliko sati. Nema iznimke. Kada sam stavio fifu 11 u PS3 ostao sam paf. Koliko promjena , koliko poboljšanja , koliko novog gušta i izazaova. Jednostavno fantastično. Svaki dio igre pomno je dotjeran i ovo je trenutno vrh nogometne igre na konzolama. Jedina mana može biti sudac na kojem treba poraditi u osnovnim pravilima igre te nepotrebnom sjeckanju iste. Ako ćemo gledati da igrači i dalje trče na nogama onda možemo reći kako ova fifa nije revolucionarna. Ako ćemo igru igrati svaki dan po nekoliko sati onda ćemo primjetiti sva ona poboljšanja koja su nedostajala u fifi10 a koja su se počela nazirati u WC a pojavila se u fifi11 i mirne duše moćemo reći da smo za naš novac dobili dobar i kvalitetan poizvod a tko je što o njemu ili njima napisao na netu ili u časopisima to je manje bitno. Ionako većina napisanog ide niz dlaku zna se kome.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?