HCL.HR

FIFA 14 obećava najljepše golove

nebel 07.08.2013.   •   30 komentara


Novi trailer za Fifu 14 bavi se pojašnjavanjem dvaju ključnih noviteta ovogodišnje igre – novog sustava upućivanja udaraca i realističnije fizike u putanji lopte.

„Postizat ćemo nikad ljepše zgoditke“ – tvrdi glavni gameplay producent Fife 14, Aaron McHardy. To bi nam trebala omogućiti dva noviteta ovogodišnje Fife, tzv. Pure Shot i Real Ball Physics. U našoj najavi već smo se dotaknuli objašnjenja kako će iste utjecati na igru, a u sljedećem videu sada možete pogledati kako će to izgledati u praksi.

FIFA 14 izlazi 27. rujna za sve živuće platforme (uključujući PS2 i Android) osim Nintendove Wii U konzole.

Komentari (30)

  • snooker

    07.08.2013 - 12:55

    kad će prominiti font na dresovima svih ekipa koji im stoji već godinama? ili nemaju para za to? hahaha. a i na ovo za najljepše golove se mogu samo nasmijati jer je osjećaj kad daš gol nikakav što zbog "goal celebrationa", što zbog one prenategnute mriže na golu i očajne animacije pucanja…

    • kiki1984

      @snooker, 07.08.2013 - 13:07

      ej hejteru,nema nerealnije mreze kao one u pesu..u fifi barem mozes podesit napetost mreze na 3 razine..sjecam se da je najbolje mreze imao pes 4 i onda su sve uhebali nakon toga..kao netko tko je odrastao na pesu,mogu reci da mi je veci gust dati gol na fifi zadnje dvije godine.jednostavno je bolja igra trenutno!

    • Nasher#61

      @snooker, 07.08.2013 - 22:32

      Ista stvar kod mene kiki…Odrastao sam na pesu ali zadnje 2 godine igram FIFU. Jednostavno je igrica puno realnija.

    • Badass_Bunny

      @snooker, 08.08.2013 - 06:49

      Da si rekao da je zabavnija pa razumio bih ali realnija?

    • Rogue

      @snooker, 08.08.2013 - 15:36

      i zabavnija i realnija .

    • snooker

      @snooker, 08.08.2013 - 17:58

      zabavnija nikako

    • IaMarmageddoN

      @snooker, 08.08.2013 - 22:00

      … i bolja u skoro svakom pogledu od ostalih nogometnih simulacija!

    • Adam Jensen

      @snooker, 09.08.2013 - 18:31

      To pored PES-a imaju još neke nogometne simulacije (ako ne brojimo Real Football za smartphone)? A to da je bolja u skoro svakom pogledu je krajnje diskutabilno i bolje je ne počinjat o tome jer će uvijek biti ona druga strana koja će reći da je PES bolji u svim važnijim gameplay segmentima.

    • IaMarmageddoN

      @snooker, 09.08.2013 - 19:08

      Iz fore sam tako napisao, mislio sam samo na PES 😛 Znam kao i ti da nema takvih argumenata da promijenimo razmišljanje jer se čak u samim definicijama ne slažemo; definicija kao što je to arkada, simulacija, gameplay itd, itd. A opet, FIFA se više kupuje što je možda nebitno ali se i sa torrenta i ostalih servisa za koje znam više skida, provjeravao sam jedno vrijeme jer me je zanimalo. Kvragu, to mora barem nešto značiti. Meni je to samo bonus jer imam više online protivnika. Koliko sam uspio naći, Fifa 14 će imati dosta više promjena u odnosu na 13icu nego što je to 13ica imala na 12icu i to me drži za nju. PES mora napraviti dobar zaokret da mu se vratim nakon par godina. Kada si još kupim konzolu nove generacije i pokrenem Ignite- kao da gledaš tekmu a ne da samo igraš. PES ima sve najbolje želje od mene jer obožavam BeAPro mod ali kao igra mi Fifa mnogo više odgovara.

    • IaMarmageddoN

      @snooker, 09.08.2013 - 19:26

      Daj mi samo reci, što bi bio PES bez modova zadnjih par godina? Samo prazna ljuska od igre jer igra u originalu ne može izdržati na životu bez modova svojih fanova. Licence su im za k…, animacije su nezanimljive, AI je mnogo puta tupav, gameplay sam po sebi nije jako loš, nemam ideju odakle crpe krive atribute igrača, lica igrača su loša kao i na FIFI samo na drugi način loša, kretanja igrača nema veze sa pravim nogometom, promjena taktike kod mnogih klubova je nebitna jer je razlika između napadača i obrambenih igrača prevelika da ima čovjek kakve koristi od toga, defenzivci su ponekad blago glupi, golmani su skoro uvijek nespretni, lopta ima SF fiziku, kontakti između igrača su blesavi, suci su loši ali bolji nego u FIFI, uvod u utakmice mi je zanimljiv, lijepo je vidjeti svlačionicu i kada sve skupa zbrojim PES me odbija od sebe iz godine u godinu i zato ga ne kupujem nego dajem svoj novac u ono što meni vrijedi.

    • Adam Jensen

      @snooker, 09.08.2013 - 19:42

      Kad čovjek čita tvoj zadnji post pomislio bi da je Fifa mnogo superiornija ali stvarnost je da mnoge od stvari koje si naveo kao PES-ovi minusi ni na Fifi nisu ništa bolje urađeni čak su mnoge i lošije (naravno neke stvari jesu bolje na Fifi ali također neke i nisu). Tačno je da bih i ja volio neke stvari iz Fife implementirati u PES ali kada se saberu sve prednosti i oduzmu svi nedostaci po mojoj računici je je PES bolji a po tvojoj FIfa, jer imamo drugačije preferencije i je sasvim uredu. Što se tiče modova pa ja bih ga igrao i bez njih i igrao sam ga do skora bez njih (tek sam od PES-a 2011 počeo koristiti pesedit patcheve).

    • IaMarmageddoN

      @snooker, 09.08.2013 - 20:25

      Neki FIFIni problemi koje ja takvima vidim su sljedeći: Licence nisu loše odrađene ali moglo bi se napraviti mnogo promjena u tome dijelu jer neki klubovi i reprezentacije moraju biti u jednoj nogometnoj simulaciji dok su ostali višak, suci smetaju u igri jer im je kretanje zabrinjavajuće loše- ubitačno loše, slobodnjaci su očito zamišljeni samo za super precizne gejmere jer baš od njih nema mnogo koristi osim ako se ne ide na foru trećeg igrača, igrač u obrani se mnogo puta zabije i zaustavi vlastitog igrača koji se bori za loptu, centaršutevi (čak i na manualnom nivou) su meni osobno tako lagani da 7 od 10 ubačaja bude gol a korneri su dosta slična stvar, ne shvaćam atribute niti kod nekih igrača u ovoj igri niti ih nikad neću priznati, neki igrači izgledaju loše skoro plastelinski, komentatori se ponavljaju malo previše i ponekad griješe, od publike mi se zamrzne krv u žilama jer je "kartonizirana", obrambeni igrači nisu dovoljno tromi u odnosu na svoju visinu kao u stvarnosti pa su baš kvalitetni driblinzi rjeđi nego u pravom nogometu, za obraniti se od centaršuteva moraš biti majsotor, ;MRZIM!!! tipku kojom se igrači u defenzivi prelako brane od napada- to me ubija u pojam i to mi je nešto najgore što postoji, pogotovo kada igram sa slabijim momčadima- ne volim kada netko tko je na papiru jači bez obzira na sve mora pobijediti!;, fizika tu i tamo promaši stvarnost, u nekim tekmama možeš 20 puta gađati u okvir ali gol te neće da se ubiješ (ne znam jel to samo do mene ali ponekad imam više stativa nego suparnik udaraca!), mod karijere jednog igrača je nekada bio mnogo bolji kao i menađer mod, online tu i tamo sere- to na PESu ne znam jer nemam original, Skill games pozdravljam sa oduševljenjem jer je vrhunsko osmišljen pogotovo jer je zamijenio dosadan loading ekran, kamera mi nije vrh neki baš. Mnogo toga se još da ublažiti promjenom određenih postavki ali nadam se da su iz EA Sports u pravu da im mnogo grešaka dolazi iz nemogućnosti konzola i da će Ignite riješiti ili barem ublažiti mnogo toga što ne volim. Očito je da sam sitničav ali moram priznati što mi se ne sviđa, a ima mnogo posla na obje igre. Vidjet ćemo što nova generacija konzola nosi sa sobom, do onda će mi FIFA vjerojatno ostati igra u kojoj uživam a PES igra u kojoj se samo nerviram!

  • Spalato1312

    07.08.2013 - 13:00

    jos usto, pucanje penala je po meni lose, nadam se da ce PES ove godine napokon napravit veliki pomak, da ovu fifu ne moram igrat ka zadnje 2 godine

  • kiki1984

    07.08.2013 - 13:09

    ove godine uzimam ipak pes za ps3 zbog fox engina,pa da probamo malo kakav ce biti..a kasnije cim izadje uzimam ps4 i fifu 14 sa ignite enginom,to ce rasturati,barem se nadam..

  • TheDust

    07.08.2013 - 13:32

    FIFA 14 bi se bez problema mogla nazvati FIFA 12.2. Nisam nikakav fanboy PES-a jer PES nije dobar od PES Winning Eleven 2007. Nijedna moderna nogometna video-igra se ne isplati kupovati dan danas. PES 6 je vrh vrhova za danasnje, a i tadasnje nogometne video-igre.

  • Black_Pirate

    07.08.2013 - 13:57

    E to je to. To je ta recenica "Fifa obecava najljepse golove" . To je ono sto je srz moje kritike ka EA. Oni obecavaju da ce golovi biti najljepsi, neovisno od tvog skilla, spretnosti i vjestine. Nista ne brini, tvoje je da pritisnes x i kocku. ARKADETINA!!!! bila i ostala… Progutace je PES 14 za dorucak.

    • movie

      @Black_Pirate, 08.08.2013 - 12:03

      pa tko ti brani da si postavke staviš sve na manual? to je pravi nogomet i realnost. probaj tako halat pa javi

    • IaMarmageddoN

      @Black_Pirate, 09.08.2013 - 19:10

      Znaš kako je to teško nama koji igramo FIFU godinama? Daj si zamisli kako je tek ovima koji dođu sa PESa i to naprave? Normalno da više ne žele taknuti FIFU poslije toga, zbog vlastite nemoći!

  • MoGaming

    07.08.2013 - 15:04

    sta je sa publikom,sudcima,komentatorima koje to godine dolazi na red 2050?

    • movie

      @MoGaming, 08.08.2013 - 20:51

      nije nikakav problem pogledati službeni filmić s e3 pa vidjeti što je s gledateljima i ostalim detaljima.. ili ipak je?

    • MoGaming

      @MoGaming, 12.08.2013 - 09:42

      svaki moguci video govori o lopti i kretanju igrača,ti slobodno zalijepi link koji govori drugacije

    • IaMarmageddoN

      @MoGaming, 12.08.2013 - 11:05

      Postoje neki klipovi u kojima se može malo gameplayea vidjeti iz kojeg zaključujem da će promjeniti brzinu igre, defaultna kamera će biti promijenjena i tako… Službeno ništa!

  • zolee

    07.08.2013 - 18:04

    kakva glupost s ovim lijepim golovima, 90% golova nisu lijepi, mislim da je ova godina PESova ali bojim se da opet ne izbace dobar prvi demo i onda krenu slušat idiote šta da mijenjaju

    • slimshady

      @zolee, 07.08.2013 - 21:32

      Upravo to,PES-ov prvi demo je bio zapravo puno bolji od zavrsnog proizvoda.Sve ono u cemu sam uzivo u demo-u nisam uopce vidio u punoj verziji.

    • Badass_Bunny

      @zolee, 09.08.2013 - 17:02

      Ja kad sam igrao Demo uzmem Juventus i na svakoj utakmici gore lijevo krilo ima prostora jedno 20 metara oko sebe da radi šta hoće. A Golmani sa druge strane kad im se vrati lopta pa krenes da ispucaš nikako to nisu radili kako treba. Tako da teško da je bio bolji od krajnje igre.

  • IaMarmageddoN

    07.08.2013 - 22:18

    Dan izlaska ove igre mi je kao preuranjen Božić u kojem sam sebi kupujem poklon 😀

  • dany360

    08.08.2013 - 08:57

    ja sam ju vec prednarucio za ps4 kad nece biti pesa

  • Tihomir Salar

    08.08.2013 - 23:45

    Kad če izači Fifa 14 '?

    Hoče li biti bolja grafika ?

  • Rutwich

    09.08.2013 - 13:31

    Kupujem čim izađe $

  • Mario007_HR

    11.08.2013 - 10:15

    Fifa je fifa, koliko god neki falili PES, ja više volim fifu!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?