HCL.HR

FIFA 17 prikazala sve nogometne aktualnosti, najavljen FUT Squad Building Challenges

Zoran Žalac 16.08.2016.   •   27 komentara


Blajhani Messi, rasplesani Pogba i Wenger koji se buni – novi FIFA 17 trailer ima ih sve. Plus, prenosimo i novitete koje ove godine dobiva najpopularniji mod, Ultimate Team.

fifa-trailer

EA Sports je uvijek znao zapaliti nogometne fanatike vješto režiranim trailerima za igre iz FIFA serijala pa nije čudno što im je to opet pošlo za rukom uz prilično impresivan trailer za Fifu 17 povodom Gamescom sajma. Trailer se fokusira na lige petice, atraktivan nogomet, reakcije trenera i proslave zgoditaka. Sve je tu aktualno da aktualnije ne može biti, uključujući Messijevu boju kose ili pak Pogbin „debi“ u Manchesteru koji se još nije ni dogodio.

Osim novog trailera, otkriveno je i koji nas noviteti očekuju u Fifa Ultimate Team modu. U prvom redu to je novi sustav izazova za slaganje momčadi. Kroz ove će se izazove pokušati smanjiti to da se sve neželjene kartice automatski prodaju, s obzirom da će se sada pametnim slaganjem moći doći do vrijednih nagrada u obliku rijetkih igrača ili Fifa coinsa.

Izazovi će biti podijeljeni na tri kategorije – Basic, Advanced i Leagues. Cilj je složiti početnih 11 igrača po određenim parametrima – npr. minimalna kemija s obzirom na određen broj nacionalnosti U Leagues izazovima morat ćemo složiti momčadi po stvarnim sastavima u klubu, dok ćemo u Advanced izazovima imati zadatke slaganja tima od dvije, tri i više različitih nacionalnosti.

Također je najavljen i FUT Champions, novo natjecanje na dnevnoj bazi, uz ligaško natjecanje tijekom vikenda za koje se prethodno morate kvalificirati. Mod između ostaloga rangira igrače prema vještini pa će dobrim igrama tako biti moguće konkurirati za ulazak u elitnu zajednicu stotinu najboljih igrača Fife na svijetu.

Komentari (27)

  • Whynot?

    16.08.2016 - 21:47

    Prebiruci po komentarima, iz moje perspektive ja sam zapanjen koliko hype utice na ljude. Prvi cu od svih reci da me EA razocarao po pitanju ove fransize. Stvarno sam mislio da ce Frostbite rijesiti onu jedinu prokletu stvar koja fali – taj tako da kazem pametni nacin igranja. Zasto je ovo Fifa 16 2.0 ne znam. Nije sve u glamuru, nije sve u proslavi gola dabom i ostalim djeci zabavnim selebracijama. Gameplay mehanika je iz korijena ostala apsolutno pozitivno ista. Igraci i dalje nose gumu na sebi, a ne kozu. Jalova animacija sa slovima na dresu o kojoj sam pricao je i dalje tu. Sudije ponovo imaju IQ sukladan temperaturi zraka u januaru/sijecnju. U odbrani opet nista ne vazi ako imas sva cetiri prvotimca iznad rejtinga 85. Komentatori sada cak i vise djeluju skriptirano. Tri od cetiri dodatka promovirana na EA Play-u su promasaji. Moram pohvaliti cinjenicu da igraci bolje i pametnije utrcavaju i iskoristavaju prazan prostor, no to je otprilike sve. I boli me ovo reci, aliiiii, tuzan, tuzan dan.

    • movie

      @Whynot?, 16.08.2016 - 22:56

      Pričaš o mehanici igre na temelju gledanja jubito trailera? Neozbiljno. Da bi mogao nešto više reći o mehanici igranja i pozicioniranju igrača koje je bilo rak rana prošle fife, valja ju prvo probati. Grafički igra iz priloženog izgleda jako lijepo. Isto tako iz priloženog mogu vidjeti da je igra brža nego sadašnja fifa i to nije dobro. Trenutno, igra ima nekih noviteta. Koliko su oni dobri tek će se vidjeti. Uopće ne sumnjam da će se opet prodati u rekordnom broju i da ćemo i ove godine grintati te ne valja ovo te ne valja ono. Ipak je to fifa.

    • Whynot?

      @movie, 17.08.2016 - 10:23

      Gledao sam 15-ak minuta gameplaya. Nadam se zbog vasih novcanika da ce do konca septembra nesto zakrpiti. Za mene je ovo DLC sa novim ekipama i dresovima.

    • departed1983

      @Whynot?, 16.08.2016 - 23:06

      Na zalost, mislim da pravu simulaciju necemo nikad dobiti. Strasno mi bude krivo kad tu i tamo odigram neki NBA 2K i vidim koliko se ljudi potrude da tu igru sto vise priblize realnosti, a bukvalno nemaju konkurencije. Volio bih da oni urade neku simulaciju fudbala pa nek im ni jedan tim ne bude licenciran. Ako urade priblizno dobro kao sto rade NBA bilo bi vise nego vrhunski. Mislim, nista se ne zna dok ne izadje puna igra i dok svojerucno ne odigras koju utakmicu ali male su sanse. Ja ni demoima vise ne vjerujem. Demo prosle FIFE mi je bio puno bolji nego puna igra kad je izasla.

    • baDarmageddoN

      @departed1983, 16.08.2016 - 23:20

      Da. Demo je bio bolji.

    • Darcoolio

      @departed1983, 17.08.2016 - 01:15

      Bio je i gejmplej večeras, ne samo ovja trejler.

    • departed1983

      @Darcoolio, 17.08.2016 - 10:38

      A gledao sam i stvarno mi izgleda prebrzo i to je po meni najveci problem. Nije da sam toliko ostario i da mi fali refleksa vec jednostavno od te silne brzine gubi se draz igranja, gradjenja igre, akcija i slicno. Jednostavno nemas onaj osjecaj zadovoljstva kad krenes iz svoje polovine i 2 minute gradis akciju, izvlacis igrace, trazis slobodan prostor i na kraju kad zabijes gol osjecas se kao najbolji igrac FIFE/PESa u svemiru i onda ustanes i slavis u sobi kao da si na terenu 😀

    • Whynot?

      @departed1983, 17.08.2016 - 10:25

      Totalno si u pravu.

  • Alkaram

    16.08.2016 - 22:06

    posto sam preskocio Fifu 16 mislim da bi ovu prije kupnje trebalo sacekati da se napravi nekakva recenzija i misljenje nekih ljudi. Nekako mi se cini da ce Fifa 17 ili tek 18 biti kako spada. btw. Whynot? u dosta toga se slazem sa tobom…

    • Whynot?

      @Alkaram, 16.08.2016 - 22:58

      Trudim se biti najobjektivniji sto mogu.

  • Darcoolio

    16.08.2016 - 22:42

    Režija trejlera kao holivudski blokbaster, a kad odeš u bioskop dobiješ neki mlaki filmić i već viđeno.

  • baDarmageddoN

    16.08.2016 - 23:18

    Ove godine preskačem plaćanjem FIFA-e dok mi ne dođe na OriginAccess. Mislim da nisu na pravom putu sa ubrzavanjem gameplaya da bude u rangu PESa jer i ovaj sada je bio prebrz. Idu na arkadu i to mi se ne sviđa. Ne mogu sam sebi objasniti zašto mi točno 16ica nije dovoljno dobra jer kad znaš da je nešto dobro to se osjeti a nidam dobio pravi osjećaj. Ono što su govorili iz EA da će napraviti je bilo dobro međutim treba to pokazati. Najgore od svega je kad se malo pgleda FIWC ili neko drugo prvenstvo Fife… To ne liči na nogomet što znači da ne može biti dobro. Čuvanje lopte sa mnogo finti bez dodavanja i građenja igre prije gola nije pravi nogomet. Odbijanci koji nemaju pravu vezu s fizikom pa i fizika samih igrača nije na razini na kakvoj mora biti u 2016. godini. Nedostatak inteligencije je vidljiv po cijelom terenu a to da se je lakše braniti dok pustiš AI da sve radi nego dok se uključiš je smiješno. Neke stvari su u odnosu na 15icu popravili ali dodali su probleme u 16icu a sada me zanima što će od toga riješiti a što će napraviti jačim nego prije. Fizika, mehanika, AI i gameplay trebaju sitne promjene koje će vjerojatno tek u sljedećem nastavku biti vidljive. Mislim, igram skoro svaki dan i OK mi je 16ica ali poneke stvari u njoj su van zakona fizike i puno puta nelogične. Na žalost, PES je već desetljeće u k… pa no od njega ništa.

    • baDarmageddoN

      @baDarmageddoN, 16.08.2016 - 23:26

      Moram dodati… Najgore od svega mi je kada mi AI obrane pokuša izbiti loptu dok ja vodim tog igrača a postavka je na manualno i to ne bi smio raditi. Trebaju malo smanjiti sa tim assisstima kontrola da moj input bude važan a ne ovo- kao da imam semi-kontroliranje i to jako loše. Dok ne poprave AI i to ne na način da sam igra nego da shvaća što bi trebao raditi ako ja napravim neki potez od ovog serijala neću dobiti na dar da se povremeno naježim kao što je to bilo u nekim drugim nastavcima, makar iz drugih razloga.

    • departed1983

      @baDarmageddoN, 16.08.2016 - 23:57

      Bas sam gledao onaj gameplay sa Reusom. Oci su me zaboljele koliko je brzo. I onda sam se sjetio FUTa gdje to jos malo ubrzaju pa jos dodaju i one kartice pa se tu jos nabije po 2-3 Pace-a, pa IF ovaj, IF onaj, i nakon 3-4 mjseca bude FIFA The Flash….

    • baDarmageddoN

      @departed1983, 17.08.2016 - 02:00

      Da… 16ica je imala super demo i mislio sam si da ide na bolje. Sa svakim updejtom ide se sve više na ruku sili i brzini. Odustalo se od sporijeg gameplaya, kažnjavanja silovanja tipke za udarce (makar bi to trebalo niti sve osim udaranja) i smanjenja učinka brzine na igru. Zašto ne naprave pure FUT mod bez ikakovih bildanja igrača? Samo jedan mali modić da se ne osjećam silovano od strane suparničkog igrača koji ulaže novac u igru pa je faca sa igračima koji imaju statse 99? Zato jer tu imaju ogromnu zaradu.

    • departed1983

      @baDarmageddoN, 17.08.2016 - 10:47

      Ma nije mi ni sto ce me silovati i pobjediti, Na svakoj FIFI u FUTu sam se vrtio od 4. do 1. divizije. I bez placanja se moze sastaviti odlican tim ako malo vise igras. Naravno, neces imati one zivotinje koje kostaju milion+ coinsa ali solidnu ekipu kojom ces biti zadovoljan uvijek. Problem je sto sa tom silnom brzinom igra gubi na kvaliteti pa stvarno bude dosadno kad u odbrani radis jedno te isto 5 utakmica za redom jer ta neka fora prolazi i onda je svi siluju i ignorisu ono i sto znaju. Recimo kad igram sa bratom ili sa ekipom obicno se uzimaju slabije ekipe i onda je to stvarno svaka utakmica za uzivati i stvarno lici na pravi fudbal. Cim se uzmu jaci timovi odma krene forsiranje ovog ili onog i stanje na terenu se totalno promjeni. Kao da se igra totalno druga igra. Ali da, bas se sve vrti oko para, i rijetki su oni koji prave igre kao igre, iz ljubavi. Mahom se prave proizvodi koji ce donijeti pare. A EA od microtransakcija na FIFI zaradi vise nego od prodaje igre tako da se ne nadam boljem. Dokaz su sve ove godine, nije tesko igru usporiti, traze to svi normalni igraci, traze svi kvalitetni youtuberi ali ovi pucaju po svom i to je to.

    • baDarmageddoN

      @departed1983, 17.08.2016 - 16:13

      Ovaj zadnji komentar potpisujem. Potpuno istina i baš sam to htio reći. Makar mi je uvijek draže kada me pobijedi netko tko zna igrati umjesto na sreću ili silu 😛

  • bojanum

    16.08.2016 - 23:36

    Godinama vise nisam u FIFA-i ili PES-u, tako da nisam relevantan za bilo kakav komentar u vezi mehanike, gameplay-a ili necega treceg. Ali, jednu stvar mogu komentirati, a to je da su barem mogli naci neku drugu pjesmu, a ne uzeti stvar koju su imali 1998 godine. Ja se jako dobro sjecam te stvari iz igre i meni osobno je cuti istu stvar 18 godina kasnije malo jadno.

    • movie

      @bojanum, 17.08.2016 - 16:23

      Nisi čuo za posvetu nečemu i takve stvari?

    • bojanum

      @movie, 17.08.2016 - 21:00

      Cuo jesam za posvetu necemu ali ne vidim cemu se ovdje posvecuje glazbeni uradak od prije 18 godina?

  • trulex

    17.08.2016 - 00:37

    bilo ti je nekad dobro vrijeme, dođe nogomet/fudbal i igraš jer je moćno i poboljšan gameplay, sad svake godine samo neke futove folove niđe veze stavljaju.

  • closingtime

    17.08.2016 - 00:58

    Tipični EA marketing. Baš kao i Battlefield, napumpaju te s dobrom pjesmom, grafikom, fancy pokretima pri slavljenju gola i vrhunskim editom trailera, i to ti je već dovoljno da ju svi u komentarima na yt proglase najboljom nogometnom igrom svih vremena, urlaju RIP PES, i dižu EA u zrak. A gdje je pravi gameplay, gdje je video koji će dobro objasnit čega to ima novog u igri da bi me natjeralo da kupim, osim Frostbite-a koji čak nije toliko fascinantan ovdje? Apsolutno se slažem sa svime što je Whynot? napisao

  • Someone

    17.08.2016 - 09:36

    Klasika, kažu gameplay trailer, a od gameplaya ni g… malo sutra ćete me privući ovakvim sranjima u lijepom celofanu da vam dam pare na neviđeno

    • movie

      @Someone, 17.08.2016 - 10:13

      Pa imao si za pogledati cijelu tekmu. Reus je soliddan igrac iz priloženog. Gameplay osobno malo prebrz. Pozicioniranje i ove godine rak rana igre. Sad već poćinjem sumnjati da to rade namjerno kako bi lakše golovi padali. Vidjet ćemo…

  • hrcfaca

    17.08.2016 - 11:27

    Ma mislim da ću instalirati i pes i fifu pa ću igrati što mi se više svidi, jer ovako mi se teško odlučiti…

  • robexxx

    19.08.2016 - 14:03

    uopce necu citati komentare, 29.9 docek nove godine, haos brate

  • Shone85

    03.09.2016 - 11:25

    Ipak cemo je kupiti na posebnom acc, ako ne bude valjala ide na prodaju 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?