HCL.HR

FIFA 18 – dva trailera i sve nove informacije

Zoran Žalac 10.06.2017.   •   35 komentara


EA Sports je otkrio prve konkretne informacije o promjenama i novitetima koje možemo očekivati od ovogodišnjeg izdanja popularne Fife.

fifa18-featurespage-authentic-lg

FIFA 18 na Electronic Artsovoj Play konferenciji povodom E3 2017 sajma imala je kratko pojavljivanje, ali smo iz njega ugrubo doznali što možemo očekivati od te nogometne simulacije koja nam stiže ove jeseni.

Osim već poznatih vijesti da će Cristiano Ronaldo zasjati na naslovnici igre te da će FUT Legends igrači biti dostupni na svim platformama, doznali smo kako će se FIFA 18 fokusirati na autentičnost poteza na terenu i ugođaja oko njega.

Nogometaši će tako pomoću sasvim novog sustava snimanja kretanja i poteza imati vjernije animacije te će se kretati svojim prepoznatljivim stilovima. Ne samo to – čitave će momčadi imati prepoznatljive stilove igre pa će Barcelona igrati tiki-taku, Real će igrati visoki presing i tome slično.

Po pitanju same kontrole na terenu očekuje nas novi sustav nabacivanja lopte koji će omogućiti više različitih vrsta plasiranja u šesnaesterac – oštra nabacivanja, visoka nabacivanja i sl.

Atmosfera na tribinama bit će življa pa ćemo dočekati interakciju nogometaša s publikom, hrpu autentičnih navijačkih napjeva te gomilu navijačkih rekvizita poput zastava, transparenata i slično.

fifa18-journeypage-cast-lg (1)

Kako je ranije najavljeno, Alex Hunter nastavit će svoj nogometni uspon nakon prošlogodišnje sezone. U novoj sezoni Hunter će proputovati svijetom te će posjetiti Brazil i SAD u predsezoni. Kao i prošli puta, imaginarni igrač upoznat će nekoliko stvarnih nogometaša koji će odglumiti svoje uloge u igri, a među njima će se naći i Cristiano Ronaldo.

Među ostalim sitnicama koje se mogu izvući iz trailera za novi Journey mod zapažamo kako će se osim Huntera vratiti i njegov menadžer, a čini se kako će igrač imati i djevojku pa će se osim nogometom morati baviti i ljubavnim pustolovinama.

Naposljetku, doznali smo i konačnu istinu o spornoj verziji Fife za Switch konzolu. Potvrđeno je kako se ona neće izvoditi u Frostbite pokretaču već će grafički biti bliža verzijama za X360 i PS3, iako će, za razliku od njih, imati sve novitete u gameplayju kao i verzije za PC, PS4 te XBO. Jedino što će faliti u paketu bit će The Journey: Hunter Returns mod te interakcija s publikom.

Komentari (35)

  • marjanovicut

    10.06.2017 - 22:17

    Ova FIFA obecava, najvise me raduju razliciti stilovi i interakcija sa publikom ali i novi nacin ubacivanja lopte. 🙂

    • movie

      @marjanovicut, 10.06.2017 - 22:26

      Iskustvo govori da puno noviteta donosi puno novih problema. No svakako veseli sve viđeno i ovo će ako ništa drugo biti grafička poslastica koja postavlja nove standarde.

    • marjanovicut

      @movie, 11.06.2017 - 00:01

      Bolje vise novina i vise bagova nego ista igra svaku godinu tj recikliranje, ne postoji igrica bez bagova,a ako ubacivanja budu OP pobrinuce se EA kao sto je sredio niske suteve ove godine, raduje me ovo.

  • Darcoolio

    10.06.2017 - 22:28

    Izuzev stadiona, za koje stvarno skidam kapu, meni se ovde apsoultno ništa nije svidelo, nekako mi i dalje deluje samo šminka sa konstantno odvratnim modelima igrača.

    • movie

      @Darcoolio, 10.06.2017 - 23:02

      Igrači su modelirani posve novom tehnologijom te samim time trebali bi se razlikovati od dosadašnjih. U ovih par sekundi što sam vidio djeluju mi ubjedljivo i prirodno, tako da ne znam što ti je tu odvratno osim ako u startu imaš negativan stav o igri? Po prvi put ćemo imati momčadi koje igraju svojim prepoznatljivim stilom kao što ćemo imati i igrače koji će najbolje do sada pokazati osobnosti pravih igrača. Sada kada bi još samo popravili pozicioniranje igrača na cijelom terenu te eliminirali idiotarije koje se javljaju tijekom igre, moglo bi biti nešto na putu fife12.

    • Whynot?

      @movie, 11.06.2017 - 00:08

      Baš neki dan smo o tome cavrljali i slagali se kao djeca u vrtiću, i nakon 60 sekundi prikaza igre ti si uvjeren u to što govoriš? Kako im uspijeva tako lako manipulirati umom, to je zapanjuće.

    • Whynot?

      @Whynot?, 11.06.2017 - 00:31

      Zapanjujuće*

    • movie

      @Whynot?, 11.06.2017 - 09:20

      Pošto citiraš mene valjda se i obraćaš meni. Dakle ja samo komentiram ono što vidim a vidio sam da će grafička prezentacija igre biti na najvišem nivou. Kakva će biti igra o tome nisam govorio, samo sam rekao da se nadam da će popraviti pozicioniranje igrača na cijelom terenu jer je to veliki problem igre kao i riješiti se ostalih sranja tijekom tekme. Iz viđenog da se primjetiti da su igrači poprilično uvjerljivi a najavili su da će konačno momčadi igrati svojim prepoznatljivim stilom. Sada, tko manipulira samnom? Samo komentiram ono što sam vidio. O samoj igri nemam nikakvo mišljenje dok je ne probam. No imam oči da mogu vidjeti kako igra grafički izgleda odlično i to je to…

    • Whynot?

      @Darcoolio, 11.06.2017 - 00:04

      Bravo Darcoolio! Nisi naslijepo gledao predstavljanje i aplaudiram ti što te nisu upecali na bandwagon. Ostani objektivan i nakon narednih trailera, screenshota i ostalog.

    • Darcoolio

      @Whynot?, 11.06.2017 - 00:26

      Rekoh da deluje iz viđenog, ne da je tako definitivno.
      Za razliku od ovog majstora gore za kog sam stekao utisak da je već igrao.

    • Whynot?

      @Darcoolio, 11.06.2017 - 00:34

      Dap. Ne osudjujemo po doživljenom nego po predstavljenom. Ko zna, možda je insider. 😀

    • movie

      @Darcoolio, 11.06.2017 - 09:21

      Majstor nije igrao ali isto donosi zaključe iz viđenog s tom razlikom što u startu nemam negativno mišljenje o igri. Danas je moderno iz klipa od 50 sekundi posrati igru i pravit se pametan.

    • Igor Belan

      @Whynot?, 11.06.2017 - 09:29

      Nema ništa objektivno u tome da imaš tako negativan stav nakon svega par videa, koji izgledaju sasvim očekivano.

    • Whynot?

      @Igor Belan, 11.06.2017 - 14:32

      Nisam sad izašao i rekao da će biti trula i smeće. Prosto sam rezervisan. Ovako je bilo i prošle godine. Negdje sam citao izjavu uoci dema Fife 17, gdje se spominju potpuna kontrola i sloboda nad strategijskim tackama. Jel se ostvarilo? Nije. Nekoliko dana prije izlaska EA je izbacio trailer u kojem prikazuje više španskih stadiona. Poruka na ekranu je bila “Primera će biti autenticna kao Premier liga, sa boljim i detaljnijim izgledom ekipa, ukljucujucu svim stadionima, osim Nou Campa.” Je li to ostvareno? Nije. Jedino Real, Atletico i Sevilla imaju svoje stadione. Dakle 3 od 20. Toliko o obećanjima.

    • baDarmageddoN

      @Igor Belan, 11.06.2017 - 14:44

      Moram reći, kao veliki fan Fife da WhyNot nije u krivu. To što su obećali sa ovim E3 trailerom obećali su potpuno isto i sa prošlogodišnjim i dobar dio stvari sa pret-prošlogodišnjim. I nije da ne rade dio tih stvari jer definitivno naprave. Jedino je problem što kažu nešto što zvuči ogromno a naprave ipak manje od toga. Drago mi je da govore o tim stvarima ali ima daleko važnijih- skriptiranje, fizika, AI, suci, karijera mod koji stagnira na veliko već godinama, trebali bi povećati divizije FUTa na barem 20 i još puno stvari.

    • Whynot?

      @baDarmageddoN, 11.06.2017 - 15:07

      Hvala na prepoznavanju. Go Cavs!!

    • baDarmageddoN

      @Whynot?, 11.06.2017 - 15:19

      Čak i podržavam “negativan stav” oko ove igre. Treba biti jako oprezan jer kao što svi znamo čak niti gameplay iz demoa nije isti kao igra kada je kupiš. Mislim da sama ta činjenica dosta govori o tome koliko trebamo vjerovati ovakvim stvarima. Čak smatram da je tvoj stav pozitivan jer se barem nadaš da ima nešto u tim obećanjima ali treba biti realan jer jednom me mogu prevariti, drugi put samo jer volim tu igru ali treći put neka se je… Kako sam sa PESa prešao na Fifu tako se mogu i vratiti ako PES postane dobra igra 😀

    • Whynot?

      @baDarmageddoN, 11.06.2017 - 15:27

      Ne mogu se više složiti s tobom. Smatram da nemam negativan stav, nego ih samo držim za veći standard, jer imaju najpopularniju sportsku franšizu na Zemlji. I još nešto, ako nam toliko hvalospjevaju Fifu, kuju je u zvijezde, hajde onda to i ispunite. Svako zna biti jak na rijecima… :\ Acta, non verba!

    • Vedad Memic

      @Darcoolio, 17.06.2017 - 22:25

      Mislim da ce FIFA 18 ponuditi samo bolju grafiku od FIFA17. Ako bude slicna FIFA 17 bit ce to samo arkradna simulacija igre sa puno nerealnih skilova i odbrana golmana 😀

  • baDarmageddoN

    10.06.2017 - 22:40

    Obećanja su odlična. Implementaciju želimo! Nije ovo prvi put da se te stvari obećavaju. Naravno, i ove godine ae kupuje za Božić kada cijena bude poštena 😀

  • Whynot?

    11.06.2017 - 00:26

    Moment kad na 0:10 vidim “Accelerated” je moment kad gubim pamet i nerve oko svega oko ove franšize. Unatoc tome što je potrebno znacajno usporiti fiziku lopte, njezin velocitet, brzinu igraca i generalno igranje (jer u nogometu se napadi grade postupno, ne zasniva se ni 30% na sposobnosti da budeš što brži), šta oni porucuju? Još će ju ubrzati!! Oni ili nemaju mrvicu predstave o tome kako se igra prelijepa igra nogometa, ili vuku ljude za nos i kradu, da, kradu ljudima novac. Btw mogli su makar malo truda uložiti u trailer, a ne copy-pastetati onaj lanjski, loš izgled. Ako neko zaista vjeruje u “citave će momcadi imati prepoznatljiv stil igre”, onda je naivan da boli. Trailer nijednu jedinu malu, nebitnu stvar nije pokazao, kamo li nešto takve magnitude što bi moglo igru uciniti perfektnom.

    • Darcoolio

      @Whynot?, 11.06.2017 - 00:31

      Meni je demo za 16 fino legao, ali kad je izašla full igra kao da su popustili pod pritiskom desetogodišnjaka koji urlaju kako mora da bude brže, tako neki utisak.
      17 nisam probao online, samo offline pa ne smem da tvrdim ništa.

    • baDarmageddoN

      @Darcoolio, 11.06.2017 - 00:44

      Svaki demo je bolji nego igra po izlasku što se toga tiče- brzine.

    • movie

      @Whynot?, 11.06.2017 - 09:34

      U nogometu imamo nekoliko stilova igre. Gradnja igre od noge do noge sitnim pasevima do besvjesti kako igra barca ili munjeviti nogomet na kontre kako igra real preko dva ponajbrža igrača današnjice na širokom prostoru kao što su bale i ronaldo. Dalo bi se tu ukomponirati još neki stilovi kao juventusov s granitnom obranom ili dinamov bez ikakvog reda između obrane, veze i napada, dakle bezveze. No kako će se igrati nogomet na fifi ovisi o samom igraču. Nedavno me spojilo s nekim talijanom koji igra slično meni. Gradimo igru bez silovanja i grubosti. Skompali se i sada često igramo. Kada nađeš takvog protivnika gušt je igrati i nema govora o nerealno brzoj igri. No kada naletiš na majstora koji samo trči po krilu s baleom ili ronaldom, igra gubi svaki realni smisao. Njemu služi ostalih 9 igrača kako bi samo dodali loptu do ove dvojce a onda silovanje s njima cijelu tekmu. To za mene nije nogomet. Što hoću reći? Igrači sami kreiraju kakav će nogomet igrati. Isto tako moraš biti svjestan ako pratiš ea forume da igrači stalno traže bržu igru. Nisam shvatio zašto? Ipak je ovo nogmet a ne hokej. No dobro, teško je svima udovoljiti a vidimo da kanađani prije udovoljavaju ovima koji žele brzinu jer je njih očito više. Zato je lijepo naći igrača koji razmišlja kao ti pa onda s njim igrati normalan nogomet. Uz sve što su obečali kada bi popravili neke reakcije golmana pogotovo sa strane, pozicioniranje igrača, kažnjavanje grubosti, korekciju izbijanja lopte nakon kornera, pozivanje pauze samo u prekidu igre i potpune slobode pri izvođenju slobodnjaka, ja bih bio jako zahvalan i zadovoljan. No imam osjećaj da tražim previše.

    • Darcoolio

      @movie, 11.06.2017 - 12:13

      Mrzi me da čitam.

    • movie

      @Darcoolio, 11.06.2017 - 20:22

      Ali te ne mrzi komentirati? Interesantno.

    • Whynot?

      @movie, 11.06.2017 - 15:03

      Ne, ne, ne, ne. Vidiš, postoje osobe koje furaju UT, dok postoje i neki koji vole na brzinu baciti quick match, ili neki manji turnir, a kad se upozna sa svim novitetima onda iskuša i career mode, mislim pretecu PES-ove Master lige, ne ono sa Hunterom. Tu leži kora. Ova dva tipa igraca su dva razlicita svijeta. Personalno, pripadam drugoj grupi. I dok svi željno cekamo novu Fifu, razlike izmedju ove dvije grupe izlaze na vidjelo. Slucajno ugledah sinoć na YouTubeu video ogranka PlayStationa, PlayStationAccess. I pogledom na sami naslov sam ostao otužan. Umjesto da se bave analizom šta to nova donosi, koje će se stvari promijeniti, dati neki bogatiji insert iz njihovog ugla gledanja, ne. O cemu oni debatiraju – ko dolazi u legende i kako će funkcionirati… Razlog zašto ovo govorim je jednostavan: ova premisa vlada i u developerskom studiju, u što sam milijardu posto siguran. Ko se nalazi u studiju? Kanadjani. Daj mi jednog samo respektabilnog kanadskog igraca. Tamo su popularni hokej i košarka. Stavi se u njihovu poziciju – jel bi te više zanimao nacin kako zaraditi najviše moguće profita (iz Ultimate Team moda), ili bi se fokusirao unaprijediti igru iz korijena? Tj. unaprijediti je u biti za sp modove, koji neće vratiti uloženo kao što bi UT vratio. Suocimo se s tim, nikad njih neće biti briga za zajednicu igraca izvan UT-a. Ne posjećujem forume jer znam da prihvataju savjete i kritike samo za UT igrace. A ne bi trebao ni ti, gubitak vremena. Osim ako ti nije u glavi kako zaraditi coinse i ko će imati najbolji pace. 🙂

    • movie

      @Whynot?, 11.06.2017 - 20:32

      Prva pomisao razvojnog tima je kako izvući najviše novca od igrača. S obzirom da igru prodaju svake godine u oko 15 milja komada već samim time zarade strašne novce. FUT je samo bonus i to kakav bonus. Na njemu okrenu još najmanje toliko novca. Iz prizme kapitala vrlo je jednostavno skužiti što im je prioritet. S time se moramo pomiriti. Zamisli koliko će im porasti promet ove sezone kada krenu legende na PS4 koji ima najveću bazu igrača? Tko u takvim okolnostima ima vremena za mene i moje problema oko pauziranja igre, izvođenja slobodnjaka, pozicioniranja igrača, silovanja igre i ostalih problema koji me smetaju? Već sam rekao, najveći je problem što mi i oni ovu igru shvaćamo na dva različita načina. S time se pomiriš ili ne igraš. Volim nogomet i opet ću igrati fifu jer ne vidim trenutno ništa bolje od nje. Nažalost ima previše igrača koji nogomet ne shvaćaju na način nakoji ga ti shvaćaš. Izgleda da je ea spreman udovoljiti većoj masi nego onoj manjoj, razumnoj masi. U zadnje vrijeme izbjegavam igranje zbog zdravlja. nakon par tekmi uhvati me aritmija srca od živciranja i adrenalina koji me preplavi zbog idiotarija koje doživim tijekom utakmice. I dalje igram. Je li to normalno?

    • Whynot?

      @movie, 11.06.2017 - 21:31

      Da samo nadodam na tvoju prvu poantu; naravno da im je proritet onaj od kojeg ubiru lovu, pa i ja volim igru fudbala, kupovat ću iz godine u godinu, ali opravdaj mi novce, samo to tražim. Mogu oni trabunjati o “Svjetskoj igri” dok se krave ne vrate kući, ali svi znamo kome se Fifa prilagodjava, a to je bagri koja pljuje lovu na prokleti Ultimate team. Slažem se da nema ništa kvalitetnije, ali ako idu u pravcu u kojem mislim da idu, onda ću morati raskinuti s igrom. A to prilagodjavanje Esports sceni je primjetno i kod 2K Sportsa i duboko sam zabrinut. Kao što je badarmageddon rekao; ne vidim li što želim i ocekujem, okrećem se PES-u i NBA Live-u.

    • movie

      @Whynot?, 12.06.2017 - 09:29

      Gle, FUT je najpopularniji mod u igri i jedan od najisplativijih ako ne i najisplativiji u povijesti. Zbog tebe i mene neće mijenjati koncept igre koji je u potpunosti posvećen futu. Imaju zlatnu koku i ne puštaju je olako. Stoga se moramo pomiriti da većih promjena u gameplayu neće biti. Jedne godine poprave ovo a sjebu ono i tako svake godine jer moraju ostaviti otškrinuta vrata kako bi se svi osjećali pobjednicima. Ako mi se igra ne svidi, neću je igrati ali neću niti pes na silu igrati samo da igram. Košarku i hokej sam davno prestao igrati. Ostao mi samo još nogomet. Neće mi valjda i njega oduzeti

  • DjokaBA

    11.06.2017 - 01:37

    Da vidim kako ce Conte da se dernja na Huntera kad nesto pogresi. 😀

  • Armin44

    11.06.2017 - 02:37

    Meni su ovi traileri za FIFU kao i za druge igre koje izlaze na godišnjem nivou postali pravo naporni,nekad sam toliki hype bacao na to a sad već znaš šta te čeka;mnogo obećanja i malo dobrih stvar u konačnici ali treba biti realan i reći da je FIFA dosta napredovala u zadnjim godinama.

  • Dragan[MKD]

    11.06.2017 - 13:33

    A gdje je vest o Maddenu, za svi nas 10ljudi koji nas zanima? Ma salim se, ali opet dobra vest je to sto ima Story mode, jer za volju istine servere nisu bas krcati sa ljude ovdje u Europi.

    • Whynot?

      @Dragan[MKD], 11.06.2017 - 15:04

      Ma i Madden je prica za sebe.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?