HCL.HR

Final Fantasy 15 stiže i na Xbox One, potvrđeni nastavci

Žarko Ćurić 13.06.2013.   •   3 komentara


Final Fantasy 15 moći ćemo, osim na PS4, zaigrati i na Xbox One, a Tetsuya Nomura najavio je izdavanje nastavaka unutar Final Fantasy 15 svijeta. Objavljeni likovi i gameplay video.

Nakon osam godina šutnje napokon smo dobili nove detalje vezane za Final Fantasy 15, novi nastavak popularnog serijala iz Square Enixove radionice. Kao što smo već pisali, novi Final Fantasy je zapravo preimenovani projekt Final Fantasy Versus 13, a osim već najavljene podrške za PlayStation 4, neposredno nakon Sonyjeve konferencije potvrđen je dolazak igre i na Xbox One.

U međuvremenu je predstavljeno i prvih pet likova, a osim već poznatog kraljevića Noctis Lucis Caeluma predstavljeni su i njegov osobni čuvar i prijatelj Gladiolus Amicitia, savjetnik Ignis Stupeo Scientia, prijatelj iz školskih klupa Prompto Argentum te vođa imperijske vojske Cole Leones.

U intervjuu za Famitsu, Tetsuya Nomura rekao je da poslije izlaska Final Fantasya 15 možemo očekivati i nastavke originalne priče. Još nije poznat način distribucije – hoće li to biti punokrvni odvojeni nastavci ili možda epizodno izdavanje nastavaka preko mreže. Osim toga, Nomura je izjavio: „Od ove točke nadalje, kvaliteta (Final Fantasy 15, op.a.) će se samo poboljšavati. Mnogi od vas osjećaju da su japanski proizvođači pali iza zapadnjačkih proizvođača unutar trenutne generacije. Ja vjerujem da će ova igra dokazati suprotno za sljedeću generaciju.“

Točan datum izlaska igre još nije poznat, no ne trebamo je očekivati prije završetka tekuće fiskalne godine, tako barem tvrdi Square Enix. Dakle, do 31. ožujka sljedeće godine igra sigurno ne izlazi, no kao utješnu nagradu smo dobili gameplay video kojeg možete pogledati ispod.

Komentari (3)

  • Zer0

    13.06.2013 - 18:16

    Iskreno, uopće mi se ne sviđa ovo u vezi nastavaka originalne priče. Trebali su već naučiti lekciju nakon slučaja s Final Fantasy XIII, i umjesto da poslušaju kritike fanova, oni opet po svom. No, unatoć ovom, ne sumnjam u novi FFXV i vjerujem da će biti igretina i pol.

  • buby8992

    13.06.2013 - 19:45

    Japanski developeri u 90-im godinama su najbolji developeri ikada. Nadam se da će se stvarno iduće generacije vratiti u svojemu punome sjaju.

  • ItachiSharingan

    13.06.2013 - 20:37

    iskreno se nadam da ce u nastavcima uvesti nesto tipa : " presao si ff 15, s tim i tim levelima, itemima , oruzjima itd, i za nastavke loadas sve karakteristike iz prosle igre." ukratko ako nisi igrao ff15 onda kreces ispocetka s normalnim levelima boseva, ako jesi igra se ravna po levelima prosle igre

    pisem svasta al mislim da ce hard core igraci final fantasya shvatiti o cemu pricam.. tipa new game + al koja nije new game +

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?