HCL.HR

Final Fantasy 6 stigao na Steam uz puno problema

Juraj Bevandić 17.12.2015.   •   0 komentara


Prema nekima najbolji dvodimenzionalni Final Fantasy stigao je na Steam, ali se ubrzo ispostavilo da se radi o jako lošem portu mobilne verzije što je fanove opravdano razbjesnilo.

Mnogim nostalgičnim ljubiteljima serijala izlazak Final Fantasy šestice na Steamu probudio je lijepa sjećanja. Nažalost, klasik je prema iskustvu mnogih igrača potpuno neigriv u PC izdanju i ne vrijedi petnaest eura koliko košta.

Final Fantasy 6 originalno je izašao prije dvadeset i jednu godinu, 1994. za SNES. Ovaj port je u teoriji trebao omogućiti igranje tako starog naslova na novim konfiguracijama, preraditi grafičke elemente i ažurirati kontrole za brže i tečnije igranje na PC-u. No, ispada da je ovo samo port mobilne verzije koja je sama port originala.

Ne samo da grafički stil radi toga nije potpuno vjeran originalu, već je korisničko sučelje podešeno za mobilne uređaje, što ne računalima ne funkcionira najbolje i izgleda nakaradno. Također su razočarale i grafičke postavke koje ne podržavaju današnje standardne rezolucije i ne omogućavaju mijenjanje između dorađenih grafičkih efekata i onih originalnih koje većina igrača ionako preferira. Osim toga, čini se i kako priključivanje određenih kontrolera ruši igru pa nam jedino ostaje čekati na odgovor Square Enixa.

Sjećate li se vi ranijih Final Fantasy naslova? Koji vam je najdraži?

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?