HCL.HR

Final Fantasy IV: The After Years od danas na mobitelima i tabletima u 3D-u

Dominik Bošnjak 26.11.2013.   •   2 komentara


Nastavak igre koja je svijetu predstavila tada revolucionarni ‘Active Time Battle’ sustav borbe je od danas po prvi put dostupan u punom 3D-u, ekskluzivno na mobilnim platformama.

Final Fantasy IV: The After Years, izravni nastavak Square Enixovog SNES klasika iz 1991. od danas je dostupan za Android i iOS uređaje. Tako je nakon pet godina te Wii i PSP portova ovaj klasični RPG napravio puni krug i vratio se na mobilnu platformu za koju je originalno i razvijan. No, za razliku od svih prethodnih verzija, novi Final Fantasy IV: The After Years je renderiran u punom 3D-u, a još jedan novitet koji su developeri uključili u ovaj remake jest i sustav achievementa.

Iako novi grafički stil i achievementi možda i ne zvuče kao radikalno unaprjeđenje originala, jedina verzija ove igre koja je do sada uspjela doći do zapadnog svijeta jest ona na PSP kompilaciji FFIV: The Complete Collection iz 2011. godine, tako da će za većinu ovaj naslov biti potpuno novo iskustvo.

Naravno, kao i ostatak mobilnih Final Fantasyja, FFIV: The After Years je relativno skupa igra, barem u kontekstu App Storea i Google Playa; trenutačno stoji 16 dolara, odnosno malo više od 90 kuna, a poznavajući Square Enixove prakse s prodajom, nerealno je očekivati bilo kakve popuste prije kasnog proljeća.

Komentari (2)

  • AIRGUNS FREAK

    26.11.2013 - 14:22

    Za one koji vole…ima i besplatna verzija

  • Emperor Ghaleon

    26.11.2013 - 14:28

    Majko mila, kakve sve igre dobivaju remake… Četvorka je bila dobra (ali, isto tako, ''prostituirana'' na valjda SVE moguće konzole), ali After Years je ubij Bože.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?