HCL.HR

Final Fantasy XV ima veliku otvorenu mapu

Žarko Ćurić 23.01.2015.   •   0 komentara


U najnovijem intervjuu direktor Final Fantasyja XV, Hajime Tabata, razgovarao je o otvorenosti mape, čudovištima koje ćemo prizivati, zračnim brodovima te dungeonima.

Hajime Tabata, direktor dugo očekivanog RPG-a Final Fantasyja XV, odgovorio je na neka važna pitanja fanova serijala u nedavnom intervjuu za Gamespot.

Prvo je razgovarao o prikazanim gradovima koji zapravo imaju uzor u stvarnim svjetskim metropolama: “Gradovi i kulturalne reference koje vidite kroz svijet unutar igre podsjećat će vas na stvarne gradove i kulture. Ovo je jedan od aspekata koji se nije mijenjao još od kad se igra zvala Versus XIII. Prvi grad koji je bio prikazan je baziran prema Shinjuku iz Japana dok je područje prikazano u prosincu bazirano prema Havani s Kube. A prije prikazani vodeni grad je baziran prema Veneciji. Tako da su to neke kulturalne reference napravljene unutar igre”, komentirao je Tabata.

Nakon toga dotaknuo se i same mape, koja će očigledno biti jedna velika cjelina: “Ovaj svijet povezan je u jedan kontinuitet. Da su slučajno područja odvojena jedna od drugih, izgubio bi se osjećaj stvarnosti. Moći ćete putovati ovim područjem šetanjem, vožnjom automobilom ili korištenjem vlaka. Imam osjećaj da ćete imati iskustvo slično stvarnim putovanjima.”

Čim su se spomenula prijevozna sredstva, Tabata nije mogao izbjeći prozboriti koju o zračnim brodovima, budući da su navedeni jedan od simbola serijala: “Da budem potpuno iskren, o ovome trebamo još odlučiti, ali razvojni tim razumije da je ovo nešto čemu se većina nada. Ovo je veliki tehnički izazov; kao što sam spomenuo prije, sva područja su povezana. Pokušavamo ostvariti ovaj izazov. Tako da trenutno ne možemo reći ‘Da, bit će uključeno u igru’, ali bi željeli ovo postići i spremni smo napasti ovaj izazov te vidjeti što možemo napraviti.”

U novom Final Fantasyju neće biti l’Ciea iz Final Fantasy XIII i Type-0, ali ćemo zato imati priliku prizvati ogromna čudovišta na našu stranu: “Summoni će biti zaštitnici planete, čuvajući dijelove svijeta od istrebljenja”, kaže Tabata.

Klasični dungeoni također će bit prisutni u Final Fantasyju XV: “U kategoriji klasičnih Final Fantasyja, dungeoni su strašna područja koja su bila kaotična i nekontrolirana. U dungeonima postoji određena neobičnost gdje postoji nešto čega u stvarnom svijetu obično nema. Ovaj oblik neobičnosti, nenormalnog osjećaja u takvim okolnostima moći ćete doživjeti u Final Fantasyju XV”, objašnjava Tabata.

Final Fantasy XV i dalje nema datum izlaska, no znamo da stiže za PlayStation 4 i Xbox One.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?