HCL.HR

Final Fantasy XV zbog tehničkih problema niti na jednoj konzoli nije idealan

Juraj Bevandić 30.11.2016.   •   6 komentara


Detaljna analiza pokazuje da se PS4 Pro verzija FF XV isplati samo sa sniženom rezolucijom, a Xbox One najglađe vrti igru iako u znatno nižoj rezoluciji.

Square Enix je stigao popraviti većinu groznih problema koji su kočili Final Fantasy XV u demo verzijama, no igra je ovog tjedna izašla na tržište i još uvijek ima poteškoća na svim platformama. Sonyjeve konzole pate od lošeg frame-pacinga koji imaju osjetan utjecaj na igranje, a to se najviše osjeti na višoj rezoluciji PS4 Pro verzije.

Xbox One verzija je dorađena da napokon uglavnom drži 30 sličica po sekundi i sa stabilnim frame-pacingom izgleda puno glađe i ugodnije od PlayStation verzije. Doduše Microsoftove konzole isporučuju sliku samo 900p razlučivosti koja može pasti i niže zbog postavki dinamične rezolucije u zahtjevnim dionicama.

Da zaključimo, igra se na Xbox One vrti glađe i izgleda lošije, dok PS4 Pro nudi najbolju ravnotežu oba aspekta ali samo ako snizite rezoluciju što postavlja pitanje koliko se PS4 Pro uopće isplati te ukazuje da su priče o 4K opciji bile lažne. Zanimljivo je također da igra nije dostupna na jedinoj platformi koja bi ju vrtjela lijepo i glatko – PC-u i možda nikada neće ni biti.

Na čemu vi igrate novi Final Fantasy? Muče li vas problemi tehničke prirode?

Komentari (6)

  • nikola2222253

    30.11.2016 - 15:51

    Ja sam igrao demo na ps4 i nisam nikakve bugove vidio.

  • RapthorPechina

    30.11.2016 - 15:56

    Frame pacing nije hardwerski problem nego softverski . Znači niti pc verzija nebi bila lišena frame pacing problema( mafia 3) . Obično developeri da bi dobili dodatno na responzivnosti kontrola u pipelinu dretvi smanje potrebne provjere za sinkonizaciju fps-a pa dobijemo loš frame pacing… Obicno se taj frame pacing riješi tokom par patchava. Na mafiji je bio isti problem ali su ga nakon par patchava totalno uklonili .

  • funky0308

    30.11.2016 - 16:09

    Isplatila se PRO verzija PS4 naveliko. Uopce nije bitno gdje su problemi, ocito to bas nece biti najsretnije rjesenje…lega ju je nabavio (PS4 PRO) i “odusevljen” je kako zapravo nista time nije dobio ..jbga

    • Tony Ghost 1811

      @funky0308, 30.11.2016 - 19:59

      Ja sam govorio i jos govorim, nepotrebna konzola. Kapitalisti varaju gdje god stignu. Jbg.

    • funky0308

      @Tony Ghost 1811, 01.12.2016 - 09:12

      Uzas..mislio sam da ce ovo biti gluparija ali da pada redom na svim igrama pa uzas. Ali, ako cemo realno, to je bilo za ocekivati. Kakve medjugeneracijske konzole pa netko treba raditi sadrzaj za tako nesto. Kojem se studiju isplati zaje..s poboljsanjima za igru na kojoj su vec namlatili pare? Rockstar nece raditi portove na PC ili obrnuto, neke PC ekskluzive se ne portaju na konzole iako bi to donijelo sigurno vise para od ovako necega. Ocekivati od studija koji nisu u stanju optimizirati igre za dvije – tri platfore da rade na patchu od kojega nemaju apsolutno nista – ma nema teorije. Ceka se 2017 i novi Xbox i odgovor i Sonija. Nakon toga kontam opet neku konzolu kupiti, za sina ali i za ekskluzive koje nemam na PCu. PS4 PRO ne trebam.

  • MoGaming

    01.12.2016 - 11:30

    Zar su ovi problemi bitni pored problema da se u igri samo satima hoda po praznim poljima

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?