HCL.HR

Football Manager 2016 izlazi u čak tri izdanja

Zoran Žalac 08.09.2015.   •   4 komentara


Ovogodišnji Football Manager pojavit će se čak u tri različita izdanja – kao primarni FM za PC, FM Touch za tablete i FM Mobile za pametne telefone.

Taman u vrijeme kada se svi pravimo velikim nogometnim stratezima prozivajući salzburškog izbornika za loše rezultate nogometne reprezentacije, SEGA i Sports Interactive otkrili su nam što spremaju za Football Manager 2016. Ili bolje rečeno – Football Managere, s obzirom da će ih ove godine biti više – čak tri različita izdanja. Prvo je ono primarno – klasični FM kakvog znamo i volimo. Drugo je FM Touch, a to je u suštini Classic mod igre prilagođen Windows uređajima s ekranom osjetljivim na dodir – tabletima i laptopima s tom opcijom. Naposljetku, tu je i zasebna mobilna igra FM Mobile za iOS i Android.

Ono što fanove ponajviše zanima svakako je onaj punokrvni FM. Već je ranije najavljeno da ove godine u njemu dolazi sustav dinamičnog rivalstva. Sada je pak otkriveno da će igra imati dva nova moda – Fantasy Draft i Create-A-Club. Fantasy Draft otvara mogućnost slaganja momčadi od nule s fiksnim budžetom te natjecanja s istom u mini-ligi. Create-A-Club po samom nazivu omogućava osnivanje vlastitog kluba od nule, što znači da ćemo moći birati svaki detalj istoga. Stvarat ćemo također i vlastitog 3D avatara koji će biti prisutan uz sam teren i sudjelovati u proslavama golova s momčadi.

Među ostalim novitetima su poboljšanja u taktičkim instrukcijama, poput određivanja dijela terena na koji želimo da se dodavanja fokusiraju, kako da golmani distribuiraju loptu itd. Menadžerski stilovi dobit će proširenje uvođenjem triju medalja. Ovisno o tome koje medalje budemo ganjali, tako će momčad igrati.

Football Manager 2016 izaći će 13. 11. ove godine na Windowsima, Linuxu i Macu. Football Manager Touch i Mobile izaći će nešto kasnije, ali također ove godine.

Komentari (4)

  • Hrv4tin4

    08.09.2015 - 09:06

    Stvarno me zanima ovaj mod Create a Club! Jedva čekam, možda padne i prvi preorder FMa…

  • rednicco

    08.09.2015 - 19:59

    Dali možda netko zna ima li negdje pred naruiti FM jeftinije nego na steamu?

    • Madridista1

      @rednicco, 09.09.2015 - 23:37

      Imaš forume na Balkanu poput FM-Balkana, Serbian-FM-a i Cro Managera. Kod svakog možeš napravit prednarudžbu za manje pare nego na steamu. Imaš onda ove stranice tipa g2a i allkeyshop gdje opet imaš jeftinije igre pa tako i FM. Guglaj 🙂

  • Zeus_CM

    09.09.2015 - 11:37

    Mogućnost kreiranja vlastitog kluba od 0 je upravo što mi je falilo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?