HCL.HR

For Honor napokon dobiva dedicirane servere

Zoran Žalac 09.02.2018.   •   12 komentara


Najveći i najčešći prigovor za Ubisoftov prošlogodišnji For Honor uskoro će biti riješen uvođenjem podrške za dedicirane servere.

for-honor-season-5

Jedan od najvećih minusa prošlogodišnje igre For Honor definitivno se odnosio na P2P izvedbu mrežnog multiplayera. Ukratko, ta izvedba Ubisoftu je olakšala posao pri lansiranju igre, rasteretivši donekle mrežni promet na igrače. Nuspojava toga bila su učestala usporavanja, štucanja i općenita prekidanja tijekom mečeva. Za jednu igru koja se toliko oslanjala na multiplayer komponentu, Ubisoftov potez bio je “jeftin”, u nedostatku drugog opisa.

Srećom, godinu dana kasnije For Honor napokon dobiva rješenje u obliku dediciranih servera. Isti će zaživjeti od 19. ovog mjeseca, prvo na PC-u, a kasnije ove godine i na konzolama. Serveri će biti fokusirani na PvP modove i osigurat će se stabilnije iskustvo igranja, kao i napredniji matchmaking. Ove promjene popratit će lansiranje pete sezone, zvane Age of Wolves, 15. ovog mjeseca.

Osim dediciranih servera, For Honor će dobiti značajne izmjene u pet heroja, nove modove treninga te uvođenje ranked načina igranja.

Označeno sa: , , ,

Komentari (12)

  • baDarmageddoN

    09.02.2018 - 22:17

    Dobro da nije prekasno.

    • hacksor1234

      @baDarmageddoN, 10.02.2018 - 01:47

      It’s never to late

    • BoneDigger

      @hacksor1234, 10.02.2018 - 02:47

      *too. A i ovo cim je izaslo je pocelo umirati. Tako da je sahrana vec prosla davnih dana.

    • funky0308

      @baDarmageddoN, 10.02.2018 - 13:58

      Meni se cini da bi FH pao i da nije imao P2P. Jednostavno to nije bilo ono sto su rekli da ce biti. Igrao sam ga dosta i u betama ali nije to meni bilo to. Ali OK, ako ce FH sluziti kao nesto na cemu ce nesto nauciti i ako ce mehanike borbe, koje mi nisu bile lose, upotrijebiti i nadograditi za neku buducu igru – odlicno, posluzio je barem necemu.

    • baDarmageddoN

      @funky0308, 10.02.2018 - 15:04

      Meni je u beti bio odličan. Nedovoljno da kupim ali ono. Koncept kao koncept je baš dobar. Nastavak, kojeg će sigurno biti, bi mogao biti igra vrijedna kupnje. Ako ja imam ideje što da rade sa tim (potencijalnim) serijalom onda ne sumnjam da i francuzi znaju što trebaju napraviti. Baš se vidi porast kvalitete u njihovim igrama unazad dvije godine. I dalje to nije sad neka produkcija kakvu Sony ima sa svojim ekskluzivama ali daleko do toga da je ubi sada kao prije tri i više godina.

    • hacksor1234

      @baDarmageddoN, 10.02.2018 - 18:26

      Dobra ideja te jako loša izvedba, koliko obozavam ovu igru toliko je i mrzim, a imam mozda 300 sati u njoj

    • baDarmageddoN

      @hacksor1234, 10.02.2018 - 20:30

      Da da. Mislim, ja sam sa frendom uživao ali nije to još igra za 500 kuna. Ali potencijal je odličan

    • funky0308

      @baDarmageddoN, 11.02.2018 - 16:01

      Istina lega..i ja to ponavljam konstantno. Nemam nikakve koristi o hvaljenja nekoga ali studio pokusava napraviti dobre igre, zaraditi, a pri tome ipak ostati koliko-toliko fer. For Honor, sto kazes – u beti, jos koliko toliko jer sam se nadao i smislenoj kampanji, u koju su se kleli, a na kraju donijeli trening mod. Dvojka bi mogla biti pun pogodak, jer mehanike u FH stvarno nisu lose (o borbi govorim, ostale sam slabo skuzio jer nisam puno, nakon bete igrao) i ako ih dorade i iskoriste u dvojici, uz sigle player kampanju (stvarno se nadam da ce se odraditi prica kako treba) mogli bi dobiti stvarno dobru igru bez konkurencije. Vidjeti ceno kakvi ce nastavci biti i FH i Divisiona..kako ce dalje AC i sve ostalo oko Ubisofta. Stoji i ono sto odredjena ekipa govori – maknuli su se daleko od izvora nekih fransiza kao sto je Ghost Recon ili AC ali to ne znaci da sama igra ne moze biti dobra, bez obzira sto se siluje fransiza i nova prica gura na silu u taj svijet. Lakse im je igru tako prodati, a u slucaju ACa, prica je i tako otisla u tri krasne pa mi vise potpuno svejedno sto se dogadja izvan projekcije. Origins je glavninu price i ostavio u projekciji i sjecanju i ne maltretiraju toliko s tim Animusom i Abstergom. Cak su mi dva izleta van Animusa bila i zanimljiva. Kratko, ne gnjavi, isprica taj dio i idemo dalje.. Hrpa je i mladje popoulacije koja ni ne kuzi da glavna prica nije u Animusu, vec u Abstergu i da je sve skupa povezano na neki nacin.. opet baljezgam. Ajd bok 😉

  • JohnSence

    09.02.2018 - 22:47

    trebalo im godinu dana al aj

  • sparki2004

    10.02.2018 - 11:02

    nismo dugo cekali XD

  • GAMEmaher

    11.02.2018 - 09:09

    Instalirao 2 puta igru kad je bila free i 2 puta prošao story i dobro se online naigrao tako da sad ju nemam potrebe nabavljat… al jednog dana budem na nekoj akciji za sitno il ako je dadu ps plus il uplay free bilo bi super 🙂

  • pleto

    11.02.2018 - 10:52

    Ubi sve igre naknadno krpa, al bolje ikad nego nikad. Nisam igrao ovo, al skoro sam kupio kad je izaslo, mozda jos kupim na nekom dobrom popustu

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?