HCL.HR

Forza Horizon 3 ima dinamične grafičke postavke

Zoran Žalac 22.09.2016.   •   11 komentara


Čini se kako Forza Horizon u PC verziji ima dvije zanimljive, netipične grafičke postavke koje ideju dinamičnog grafičkog podešavanja s konzola donose na PC.

forza-horizon-3

Forza Horizon 3 u prodaju službeno stiže idućeg tjedna, a premda su prve (vrlo pozitivne) recenzije već vani, recenzirana je samo Xbox One verzija. Prva kompletna Forza na PC-u još uvijek je misterij, pogotovo po pitanju optimizacije. No, dobili smo prikaz grafičkih postavki za igru koji pokazuje da se ekipa Playground Gamesa itekako potrudila oko PC “porta” – ima tu postavki za sve i svašta, uključujući postavke kvalitete retrovizora, statične i dinamične geometrije itd.

forza-horizon-pc-graf

No, ono što posebno plijeni pozornost jesu postavke “framerate smoothing” i “dynamic optimization”. Trenutno nije poznato kako one točno funkcioniraju, iako se po samom nazivu može naslutiti za što su zadužene. Opcija dinamične optimizacije posebice je netipična za PC platformu jer su postavke na PC-u obično fiksne. Drugim riječima, igre nemaju sustav automatskog spuštanja kvalitete prikaza kad broj sličica padne na zahtjevnijim scenama.

Dinamična optimizacija nije toliko česta ni na konzolama, ali postoji u obliku izmjene rezolucija. Halo 5: Guardians je odličan primjer tog pristupa – da bi igra zadržala stabilnih 60 sličica po sekundi u svim slučajevima, 343 Industries implementirao je izmjenu rezolucije za vrijeme igranja, pa je igra većinu vremena u 1920×1080 rezoluciji, ali kad zagusti, rezolucija se spušta čak i do 1152×810.

forza-horizon-pc-graf2

Moguće je da je Playground Studios sa Forzom napravio nešto slično, vjerojatno ne s rezolucijom, ali možda s nekim detaljima. U bilo kojem slučaju, pristup dinamične izmjene postavki zvuči interesantno za PC igrače, no ostaje za vidjeti kako će to uopće biti izvedeno.

Komentari (11)

  • trulex

    22.09.2016 - 12:32

    Baš super.

  • baDarmageddoN

    22.09.2016 - 12:35

    Me like it. Give it to me. Čekam samo recenzije da vidim kako se ponaša igra (tj. servis na kojem se igra nalazi). A mislim da je Apex imao nešto slično tome. Imao je opciju sam mijenjati neke stvari kada se postavilo na dynamic. E sada što točno- ne znam, nije me bilo briga 😛

    • drazensi

      @baDarmageddoN, 22.09.2016 - 12:40

      Jeste Apex je prvi koristio tu postavku.

    • Bazinga

      @baDarmageddoN, 22.09.2016 - 13:05

      Da Zorane Apex je već imao to 😛

    • Zoran Žalac

      @Bazinga, 22.09.2016 - 13:34

      Uvijek sam to nekako smatrao polovičnom igrom pa nisam ni probao… uglavnom, da, ok, ispravljen naslov, tnx.

    • baDarmageddoN

      @Zoran Žalac, 22.09.2016 - 13:39

      Ma to je bolji “demo” od većine demoa. OK, daleko od neke ozbiljne stvari ali kao pravi balkanci koji volimo besplatno- puno bolje od ovoga ne može u ovakvim naslovima 😀 najbitnije je da smo na toj igri vidjeli da ima nade za MS (xbox one) igre na PCu.

    • drazensi

      @Zoran Žalac, 22.09.2016 - 16:37

      Daleko je to od polovicne igre. Vrti se odlicno, izgleda odlicno i ima poprilicno dosta sadrzaja. Nedavno je i izasla iz bete tako da se vodi kao recimo “puni” naslov, samo sto je besplatan.

  • blacklist0907

    22.09.2016 - 21:28

    Ajde da i mi sa plejke budemo ljubomorni..lol

  • malistallone

    23.09.2016 - 04:17

    pošto je nema na steamu ko da je i nema. osim ako kasnije ju stave ko i quantum break.

  • panisher20

    23.09.2016 - 10:00

    Nisam neki teksto pisac, al evo kratko u par crta.
    Danas od 6:30 kako sam se probudio pa do jedno pola 9 sam imao cast igrat ovu fenomenalnu igru.
    Prvo sto bih samo napomenuo je to da je zalosno da jedna ovakvu igra nije dobila najavu koja je to definitivno zasluzila naspram nekih koji su je dobili.

    Dojmovi:
    Plus:
    – veliki izbor auti ( mada ih nema puno novih, žalosno je da iz forze u forzu stalno jedne te iste aute forsaju, dok tolko legendarnih auta leži u prašini)
    – ogramna mapa ( mapa je stvarno ogromna, tolko toga ima za istrazit, malo sam sa bugijem sarao van glavnih cesta i ima prekrasnih mjesta, definitivno ce bit super slikica, tako da moderator otvori FH3 Photomode)
    – zvuk ( standardno vrhunski i dalje)
    – grafika ( apsolutno prekrasna, nema se kaj puno govorit, al po meni u top 3 najljepse openworld igre)
    – auction house ( napokon se vratio, nisam stigao jos puno prckat po svemu, tako da nemogu puno o ovom djelu rec)
    – gameplay ( odlican, sa dosta znakova arkade, ali kada se poiskljuce sve asistencije ova igra definitivno vuce simulaciji)
    – kreiranje svog festivala
    zasad je to to kaj mi pada na pamet i kaj sam prosao, ima tolko toga jos za otkrivat tako da ce bit jos osvrta kroz neko vrijeme

    Minus:
    minus dajem samom izboru auti koji se vrti stalno iz jedne forze u drugu i nema tolko puno noviteta, i mene osobno ti bugiji zivciraju, draze bi mi bilo da su ubacili vise japanaca u igru kojih po meni fali dosta u ovoj forzi, takoder nema VW ni Porschea
    – customizacija – uveli su body kitove, al na odredene aute, nema svaki auto sto mi je krivo, tipa nissan 350z nema body kit, honda nsx nema body kit, dalje nisam stigao al vidim da fali. Ok mi je za ove hyper i super cars da nemaju, al auti koji su poznati po tuningu bi morali imat. takodjer sve standardni spojleri ko i u prijasnjim forzama su prisutni, dodane su neke nove felge.

  • anicgaming

    06.10.2016 - 16:23

    dali ja ogu da je igram normalno na minimalnoj grafici sa i3 3.7 gh intel grafica nvidia geforce gtc 750 ti 8 g rama

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?