HCL.HR

Forza Motorsport 6 ima tri vrste modova

Zoran Žalac 19.08.2015.   •   0 komentara


Modifikacije koje uvodi Forza Motorsport 6 igračima će ovisno o odabiru dati više izazova, bržu zaradu ili pak lakšu vožnju.

Novo izdanje Forza Motorsport serijala koje nam stiže ove jeseni po prvi puta uvest će modifikacije u sustav vožnje. Na prvu to zvuči apstraktno jer modovi kod automobilskih simulacija mogu značiti sve i svašta, ali ovdje je riječ tek o opcijama za pristupačniji ili izazovniji gameplay. Kako navodi developer Turn10 Studios, sustav je sličan Skullsima iz Halo igara.

Modovi su podijeljeni na tri kategorije, a otključavaju se igranjem. Moći će se koristiti u glavnom modu karijere, ali i ostalim modovima. Vrijedi napomenuti da će biti moguće koristiti samo jedan mod istovremeno.

Prva kategorija su Dare modovi koji vas, sasvim logično, izazivaju da odvozite što bolje uz određene hendikepe. Primjerice, možete voziti s modom koji vam smanjuje snagu vozila za 8%, ali ako postignete cilj utrke dobivate 20% više zarade. Ili pak možete koristiti mod koji vas uvijek stavlja na 24. mjesto na startu utrke, odnosno na samo začelje, pa ako se uspijete probiti na prvo mjesto dobit ćete 30% veću nagradu.

Druga kategorija modifikacija je Crew i ona zapravo predstavlja bonus „buffove“. Primjerice, Chassis Expert mod smanjuje vam težinu vozila za 7% i povećava grip za 3%. S Braking Engineer modom dobivate 20% bolje kočenje i 5% više snage.

Naposljetku, tu su Boost modovi koji vam daju bonuse ako ispunite određene uvjete tijekom utrke. Primjerice, s Ghost modifikacijom dobit ćete više XP-a na kraju utrke, ali ako u prvom krugu iste nemate nijednog sudara s drugim vozačima. Ili Pristine Drafting koji vam daje novac ovisno o tome koliko dugo izvodite draft, odnosno pušete za vrat drugom vozaču.

Forza Motorsport 6 izlazi 15. 9. ove godine ekskluzivno za Xbox One konzolu.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?