HCL.HR

Fuse – detalji i trailer

Renato Pedišić 14.09.2012.   •   2 komentara


Konačno smo saznali kako je i u kojoj mjeri nekadašnji Overstrike Insomniac Gamesa prerastao u novi projekt pod imenom Fuse.

Fuse, prva multiplatform igra Insomniac Gamesa, napokon je predstavljena gamerima diljem svijeta. Promjena u odnosu na originalan koncept koji je ponudio Overstrike (igra iz koje je Fuse evoluirao) ima pozamašan broj, a Ted Price, CEO tvrtke proizvođača, opisao ih je kroz usporedbu ta dva naslova.

“Kod Overstrikea nismo bili zadovoljni arsenalom oružja… nedostajalo im je težine, udarne snage i ponajviše zabavnosti koja je nama centralna točka svakog naslova. Iako su oružja isprva bila “cool” nisu privlačila dovoljno pozornosti i nisu privlačila ljude na igru. Promjena naoružanja povukla je za sobom i izmjenu likova koji su dobili bolju pozadinsku priču što je utjecalo na to da igra dobije više na humorističnosti. Humor je manje “šašav” nego što smo originalno zamislili te je sada sofisticiraniji.”

Osim na području oružja, likova i priče, igra se izmijenila i u samom gameplayu te više nije stealth kooperativni naslov za četiri osobe budući da koordinacija između toliko pojedinaca nije bila vrlo fluidna. Zato je Insomniac Games odlučio izbaciti stealth elemente i fokusirati se na sirovo i uvijek nam drago napucavanje koje sada omogućuje igraču da se ujedno fokusira na sebe i svoje mogućnosti te da efikasno pripomaže timu protiv hordi neprijatelja. Doduše, stealth nije u potpunosti izbačen iz Fusea te ćemo ipak biti u mogućnosti šuljati s vremena na vrijeme kako bi tiho eliminirali protivnike.

Potvrđeno je kako igra i dalje izlazi za PlayStation 3 i Xbox 360, a dobili smo i okvirni datum izlaska – ožujak 2013. godine. Nastavci, kojih će po Insomniacovim navodima itekako biti, vjerojatno dolaze na buduće uređaje odnosno next-gen konzole pa ako vam se svidi Fuse to je još jedan razlog da ih odlučite nabaviti.

Trailer koji smo vam obećali prikazuje Overstrike Team 009 (protagoniste) i njihovo eliminiranje pripadnika organizacije Raven koja pokušava ukrasti izvanzemaljsku energiju za neke svoje zle ciljeve i možebitnu dominaciju svijetom. Priča zrači prosječnošću, ali napucavanje je sasvim u redu pa vam evo i trailera da ga pogledate s nama:

Komentari (2)

  • Zael

    14.09.2012 - 23:30

    razočaran sam. overstrike e3 trailer je izgledao 5 puta bolje i zanimljivije…… ali ok, pričekajmo gameplay

  • The Last of Us

    15.09.2012 - 12:03

    mah nije me oduševilo kao što se spominje u komentaru gore Overstrike i
    prvi trailer je bio odličan, grafika i nije nešto a kiša izgleda očajno

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?