HCL.HR

[GALERIJA] PlayStation Vita je vani! Jeste li ju kupili?

Igor Belan 22.02.2012.   •   9 komentara


Nasljednik PSP-a od danas je službeno dostupan na našem tržištu! Pogledajte našu galeriju i javite nam – planirate li vi kupiti Vitu?

Najmoćnija handheld konzola nove generacije nakon dva mjeseca ekskluzivnog boravka u Japanu napokon je izašla diljem svijeta. PlayStation Vita dostupna je tako od danas i u našim dućanima po cijeni od 1999kn za Wi-Fi model, odnosno 2550kn za Wi-Fi/3G model. Naravno, tim cijenama pridodajte još i obveznu memorijsku karticu od kojih ona najmanjeg kapaciteta (4GB) košta čak 179kn. Osim toga, iz iskustva govorimo kad vam kažemo da bi bilo pametno odmah kupiti i PlayStation Vita Travel Kit koji između ostaloga sadrži torbicu te zaštitu za ekran. Vita je ipak poprilično velika konzola koja ne stane u prosječan džep, pa će vam torbica itekako trebati. Uostalom, nešto ovako skupo ne želite oštetiti, zar ne?

Kao što znate, mi se s Vitom družimo već nekoliko dana, a iako smo planirali izbaciti i našu punu recenziju do danas, cijela stvar se odužila – kako zbog viroze koja hara našim uredima, tako i zbog činjenice da stalno nešto novo otkrivamo na Viti i želimo pisati o tome. Za sada ćemo vam reći kako je ovo izuzetno snažan i kvalitetno izrađen uređaj koji izgleda daleko bolje nego 3DS na danu njegova izlaska. Nije ovo konzola bez mane, ali o tome ćemo detaljnije raspravljati u našoj punoj recenziji i nekim novim videima koje imamo u planu izraditi u narednih par dana. Naš nadasve zanimljiv video raspakiravanja Vite već ste pogledali? Niste? U tom slučaju, evo ga opet.

Dok radimo na novim videima i pišemo recenziju, pogledajte našu galeriju slika gdje smo Vitu usporedili s Nintendo 3DS-om i Xperia Play smartphoneom, dok smo konzolinu memorijsku karticu i medij za igre usporedili s medijem za 3DS igre te kovanicom od 1Kn, da dobijete dojam veličine.

I jeste li već kupili Vitu? Neki su nam se na Facebook fan pageu hvalili prednarudžbama pa evo prilike da se pohvalite i kažete nam kako vam se sviđa nova konzola iz prve ruke – samo nam ostavite komentar ovdje. Ukoliko imate kakva pitanja vezana uz Vitu, pitajte slobodno u u našem posebnom podforumu samo za ovu konzolu.

FORUM: PlayStation Vita podforum

Komentari (9)

  • Khalarius

    22.02.2012 - 11:23

    kaj ni to malo skupo?

  • Mc Nane Uvijek u fazonu

    22.02.2012 - 12:06

    PLAYSTATION VITA [ MAMINA PITA

    • trulex

      @Mc Nane Uvijek u fazonu, 22.02.2012 - 13:54

      ps vita narasla mi …

  • rsv051

    22.02.2012 - 12:28

    Za dva i pol soma je puno

  • SonOfOsiris

    22.02.2012 - 12:44

    kad bi bio bundle sa memorijskom i nekom igrom (kao kod nintenda) po toj cijeni onda bi bilo ok, ali je ovako preskupo sa svim tim dodacima, kupiš si Ps3 ili xbox za 2000-2300 kn novi i još dobiješ 1 do 2 original igre, treba pričekat malo kad se cijene stabiliziraju, inače sve 5 – vrhunski handheld

  • Mileni

    22.02.2012 - 13:47

    Realno, preskupo je. No gledajuci smartphonove danasnje, jeftino je. Ali na kraju, ovo je ipak "samo" konzola, meni osobno nepotrebna, i jako skupa igracka. Pa za nextgen konzola ocekuju se cijene max to 499$, vecina analiticara kazu da je cak i to previse. Vitu cu vjerojatno uzeti, no tek za 2-3 godine. Do tad ce doci tih par igara koje me zanimaju, bit ce relativno jeftina po oglasima i onda je moja. Ovako na release date nema smisla. Skuplje placati konzolu koja trenutacno nema neki bogat fond igara je cisto bacanje novaca. No oni koji imaju, i zele, neka kupe. Sretno im 🙂

  • AIRGUNS FREAK

    22.02.2012 - 14:58

    za 3600kn ubodem samsung galaxy note,jer ionako mi triba ALL-IN-ONE rješenje
    za ozbiljno igranje je ionako PC&Kolzole,a za u pokretu više pašu tzv casual igre

  • Chaky

    22.02.2012 - 20:11

    Da li mozete ubaciti u jedan od iducih filmova neku PSOne ili PS2 Classic igru. Ja bih je uzeo samo zbog toga, ali naravno ne po ovoj cijeni.

  • l)oolvl

    23.02.2012 - 12:39

    mislim da su malo promašili koncept "handheld konzole" – pa ovo uopće ne izgleda prijenosno (što bi trebao biti jedan od glavnih ciljeva?). Mislim, tko bi želio igrati ovo u pokretu kad može isto to igrati doma na TV-u na PS3 u daleko većem komforu. Btw bolje bi bilo da ste stavili još usporedbi veličine same konzole s drugim uređajima (mobitelima), cartridgei su onak totalno nebitni po veličini.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?