HCL.HR

Games for Windows evoluira

Ante Malenica 03.12.2009.   •   4 komentara


Microsoft je iznio neke vrlo zanimljive planove za daljnju evoluciju njihove Games for Windows platforme. Hoće li uspjeti konkurirati Steamu?

Microsoftova podrška za igre uvedena sa operativnim sustavom Windows Vista od 15. prosinca ide na stepenicu više. Naime, osim standarne podrške za PC igre kao što su određeni standardi kvalitete (čitaj bolja optimizacija), lakša navigacija i upravljanje dodatnim sadržajima za kupljene igre te praćenje dostignuća unutar kampanje ili lakše igranje s prijateljima na multiplayeru, GfW Live dobiva konačno i pravi “markteplace” u obliku onog Steamovog. Dakle, ovaj servis će ubuduće omogućiti i samu kupnju Games for Windows naslova kroz digitalnu distribuciju. Za sada broj “dostupnih” naslova nije velik, tek nekoliko njih: Resident Evil 5, Red Faction: Guerilla i Battlestations: Pacific, no to će se zasigurno promjeniti. Očito da Steam dobiva novog konkurenta na tržištu, a sve pak ovisi koliko će to dobro Microsoft izvesti. Kako god da bilo, lijepo je vidjeti da se i dalje koliko-toliko ulaže u ovu platformu koja bi mogla konačno malo “standarizirati” PC igre.

Komentari (4)

  • wyzard

    03.12.2009 - 20:34

    mazanje očiju, nažalost.

  • [proGABBEing] Ixy

    03.12.2009 - 21:08

    Zašto toliko forsaju to? Očito je da ne uspijeva.
    Rula na xboxu, na PC-ju neće proći.

    Uostalom, kolko znam, i tu postoji Gold koji se plaća. I tek onda moš igrat online. To je jednostavno smiješno.

  • Deadwalker

    04.12.2009 - 11:15

    Mislim da su vec taj “gold status” vec davno ukinuli. To je bilo samo na pocetku

  • Shimmy

    04.12.2009 - 13:46

    meni se iskrneo tja potencijal GfW jako sviđa i ono što bi on trebao biti. To što nažalost nije sve tkao bajno, to je druga priča, koja je za očekivati od Microsofta, ali ideja je super

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?