HCL.HR

Games for Windows Live gasi se iduće godine

nebel 20.08.2013.   •   0 komentara


Iako će nakon gašenja Games for Windows Live Marketplacea sama usluga raditi kao i ranije, to će trajati još svega godinu dana, nakon čega čitav GfW program odlazi u povijest.

Nakon višegodišnjeg blesiranja s PC gamingom, Microsoft je odlučio ukinuti svoju Games for Windows Live uslugu. Kako o istoj ipak ovise brojni naslovi, ukidanje je najavljeno godinu dana ranije, odnosno – usluga će raditi još do 1. srpnja 2014. godine. Sudbina mnogih igara i njihovih multiplayer komponenti individualno će se otkrivati s vremenom.

Za očekivati je da će dio nekadašnjih GfWL naslova dobiti zakrpe te svoje MP komponente orijentirati prema drugim uslugama. Druge pak neće biti takve sreće. Poznato je da će Age of Empires Online ovim ukidanjem doći do svog kraja jer je vezan isključivo za Microsoftovu uslugu. Druge igre, poput nadolazećeg Ultra Street Fightera 4 prebacit će se na Steam.

Što će biti s igrama kao što su Dark Souls: Prepare to Die Edition, DiRT 3, Grand Theft Auto IV, Gotham City Impostors, Fable 3, Resident Evil 5 i Street Fighter X Tekken – saznat ćemo u međuvremenu.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?