HCL.HR

Games for Windows Live Marketplace prestaje s radom

ToxarE 17.08.2013.   •   4 komentara


Microsoftova digitalna platforma za distribuciju PC igara pod Games for Windows programom od idućeg tjedna više neće biti u funkciji.

Prelaskom Xbox Live usluge s virtualnih MS bodova na stvarnu platežnu valutu, Microsoft je odlučio ukinuti onu manje bitnu uslugu koja je također koristila sličan sustav – Games for Windows Live Marketplace. Digitalna platforma koja je imala ponudu od dvjestotinjak PC naslova prestat će s radom 22. ovog mjeseca, a Microsoft savjetuje svima koji na računima imaju MS bodove da ih potroše do tog datuma.

Od kraja idućeg tjedna tako više neće biti moguće kupovati igre ni njihove dodatke preko GfW Live Marketplacea. Međutim, sve igre koje korisnik ondje posjeduje bit će i dalje vezane za njegov račun te će ih moći preuzimati i nakon tog datuma, kao i koristiti njihove multiplayer komponente. Drugim riječima, Games for Windows Live usluga ne prestaje s radom u cjelini već samo gubi mogućnost kupnje igara. A znajući da ta usluga nikad nije ni bila naročito popularna među PC gamerima (zbog čega se, vrlo vjerojatno, i gasi) ne možemo reći da je ovo neki veliki gubitak za njih.

Komentari (4)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?