HCL.HR

Gaming forum NeoGAF utihnuo nakon optužbi protiv vlasnika

Petra Rukav 23.10.2017.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


NeoGAF, popularan forum gdje ljudi raspravljaju o svijetu videoigara trenutačno je offline, a postoje indicije da je ovo njegov kraj.

gaming forum neogaf

Gaming forum NeoGAF više od desetljeća okuplja ogroman broj igrača koji obožavaju videoigre, međutim, u proteklih 24 sata njegovi članovi, ali i slučajni prolaznici, tamo nisu mogli komentirati i/ili čitati o gaming svijetu jer je forum uglavnom bio offline.

Sve je počelo kada su optužbe protiv vlasnika stranice, Tylera Malka, za seksualno zlostavljanje isplivale na društvenim mrežama. Naime, jedan post na Facebooku tvrdi da je Tyler, poznatiji pod nadimkom Evilore, seksualno napastovao djevojku s kojom je bio na izletu. To, doduše, nije prvi put da se Malka suočava s optužbama za seksualno uznemiravanje, a i sam je prije pet godina u jednom postu na NeoGAF-u izjavio da se loše ophodi prema ženama.

Obzirom da sve više sličnih priča izlazi na površinu, neki administratori i moderatori NeoGAF-a odlučili su kako je najbolje da se odvoje od Evilorea i njegove stranice što je dovelo do potpunog raspašoja. Povrh toga, mnogi članovi počeli su prosvjedovati te objavljivati poruke u prilog onima koji su optužili Tylera, no većina tih forumskih postova je izbrisana, a ubrzo je utihnuo i cijeli forum.

Još uvijek nije jasno tko je pritisnuo offline gumbić, no bez podrške zajednice NeoGAF neće dugo izdržati. U međuvremenu, Tyler Malka priprema vlastitu stranu priče koju ćemo dodati u članak.

Označeno sa:

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?