HCL.HR

LittleBigPlanet 2 – karnevalske avanture

Zoran Žalac 18.01.2024.   •   3 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan, prije 13 godina, Sony je lansirao najuspješniji dio svoje platformersko-kreatorske franšize – LittleBigPlanet 2.

lbp2screen

Iz Nintenda su jednom prilikom izjavili kako im je krivo što oni nisu prvi osmislili koncept igre kakav je imao Sonyjev LittleBigPlanet. Na današnji dan, prije točno 13 godina, vjerojatno im je bilo još i više krivo jer je tada izašao najuspješniji dio tog serijala.

Drugi dio Sackboyevih avantura neslužbeno je bio treći ako računamo PSP port. Platnenim je likovima donio nove izazove poput utrkivanja, rješavanja puzzli i sl. Uz svu silu kreativnih alata na raspolaganju, igrači su u LittleBigPlanetu 2 mogli raditi vlastite igre i dijeliti ih s drugima. Do sredine 2013. godine igrači su tako stvorili preko osam milijuna vlastito izrađenih levela.

Uz svu silu kreativnih alata na raspolaganju, igrači su u LittleBigPlanetu 2 mogli raditi vlastite igre i dijeliti ih s drugima.

Zanimljivo je da je Sony ovom igrom pokušao postaviti Guinnessov svjetski rekord s 50 sati uzastopnog igranja igre nakon izlaska. To im je i pošlo za rukom uz još tri druga rekorda: rekord za najviše odigranih žanrova u jednoj videoigri u 24 sata, rekord za najviše korisničkih levela zaigranih u 24 sata te rekord za najviše korisničkih levela odigranih u nizu.

LittleBigPlanet 2 dočekan je s odličnim kritikama i pokupio je brojne nagrade krajem godine. U 2011. je bio jedna od najpopularnijih igara na PlayStation 3 konzoli. No, bilo je to prije ere igara po formatu usluge pa je ova igra s vremenom otišla u zaborav. Naslijedio ju je nešto manje popularan treći dio, a serveri za dvojku isključeni su krajem 2021. godine nakon višemjesečnih problema.

 

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (3)

  • Dragon3

    18.01.2018 - 15:40

    Platformer za sve uzraste od 3-103g 🙂

  • 312AE

    18.01.2018 - 16:51

    Meni je LittleBigPlanet Karting bil najbolja igra iz LBP svijeta. Bilo je zabavno graditi te čopleke i vozila.

  • Mixa

    19.01.2018 - 12:33

    Odlican je. Imam ga u kolekciji. 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?