HCL.HR

Gearbox je novi vlasnik Homeworld franšize

Stjepan Fikter 23.04.2013.   •   5 komentara


Gearbox Software predao je najvišu ponudu na aukciji za Homeworld franšizu, a prvi korak koji će studio napraviti bit će distribucija Homeworlda i njegovog nastavka na vodeće digitalne platforme.

Danas je od strane Gearbox Softwarea objavljeno kako je upravo taj studio postao novi vlasnik Homeworld franšize.

Studio čiji portfelj većinski sadrži FPS igre poput Brothers in Arms, Borderlands te Duke Nukem, sada će u isti moći dodati i kultnu strategiju Homeworld. Brian Martel, glavni kreativni direktor Gearboxa vodio je glavnu riječ na aukciji za studio te je svojom ponudom uspio nadmašiti izdavače i developere strategija kao što su Stardock i Paradox Interactive.

Jedan od Borderlands developera je izjavio: “Brian ima veliku ljubav i poštovanje za Relicovu briljantnu, zabavnu i inovativnu igru i zato je osobno predvodio ponude za igru.” Martelov prvi zadatak bit će da Gearbox omogući dolazak Homeworlda i Homeworlda 2 na vodeće digitalne platforme.

Da vas podsjetimo, nakon što je THQ objavio bankort i putem aukcija rasprodao svoje franšize i studije, Relic koji je developer Homeworlda završio je u vlasništu Sege i nastavlja raditi na Company of Heroes 2. Stoga više nema nikakvih šansi da Relic napravi nastavak koji su mnogi priželjkivali godinama, osim ako se ne dogodi nekakva suradnja između dva studija.

Komentari (5)

  • Lovac

    23.04.2013 - 11:33

    Kud baš Gearbox… Šteta što Stardock to nije ugrabio.

  • LocDog

    23.04.2013 - 13:28

    Cuo sam da je Darksiderse kupio Nordic games i neki JoWood ako itko zna kakvi su volio bi znat.

  • KhorneFlake

    23.04.2013 - 14:14

    Kad sam sinoć pročitao vijesti na DoW2 forumu svjet mi se okrenuo oko glave, ko Krigeru kad su ga Tihi i Prle izrešetali šmajserima u poslednjoj epizodi Povratka Otpisanih. Pogotovo ovo sa Darksidersima, pa ko drugi može da ih radi nego Vigil, idioti iz Cryteka koji žive za beživotne benchmark hodnik šutere ih ne poguraše malo. Darksiders 3, u kombinaciji Crytekove tehnologije, i Vigilovog talenta je mogao biti epski. Još da su završili serijal kao triologiju, i u trici da igrate co-op kao Strife i Fury, a kakav im je tek dizajn, vidio sam ih u Darksiders stripu, uh. Sad je mrtav za mene, da su ne znam kakvi ovi. Ako ništa bar nešto od ovoga, moći ću da kupim napokon Homeworld na Steamu, drugačije ni ne mogu da ga ugrabim. Eh.

  • Disc0

    23.04.2013 - 14:51

    Ode homeworld u lijepi krasni….. steta sta su ga ovi glupani ugrabili….stvarno steta….

  • MaliMicek

    24.04.2013 - 10:56

    Igrao dvojku i rulala je. Super gameplay, jako dobra priča. Sad očekujem neku uber next gen trojku 🙂 Al da je ne upropaste.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?