HCL.HR

Gearbox otvara novi studio u Kanadi

Zoran Žalac 12.12.2015.   •   1 komentara   •   Zanimljivosti


Tvorci Borderlandsa šire svoje produkcijske kapacitete nakon šesnaest godina uspješnog poslovanja te otvaraju novi studio u Quebecu, Kanadi.

Od osnutka 1999. razvojni tim Gearbox Software širio se isključivo unutar svoje „baze“ u Texasu. Od iduće godine, međutim, šire se na „obećanu zemlju“ za razvoj videoigara te otvaraju studio u Kanadi; preciznije rečeno Quebec Cityju. Tvorcima Borderlandsa ta će podružnica poslužiti da se lakše nose s paralelnim radovima na više projekata, što im slijedi nakon izlaska nadolazeće igre Battleborn.

Dotični je zamišljen kao MOBA naslov koji će zahtijevati opsežno balansiranje i reguliranje nakon izlaska, a to je posao koji baš nije izvediv timu koji se želi u potpunosti posvetiti Borderlandsu 3. Stoga je Gearbox nakon 16 godina rada otvorio novu podružnicu koju će im voditi Pierre-Andre Dery, veteran industrije videoigara sa stažom u Activisionu, Sonyju, Microsoftu i drugim tvrtkama.

Vjerojatno će proći još neko vrijeme dok vidimo hoće li Gearbox Quebec služiti isključivo kao ispomoć za Battleborn ili će se pozabaviti nekim novim projektima. U bilo kojem slučaju, lijepo je čuti da Gearboxu ide dobro, makar i dijelom na temelju promašaja kakvi su bili Aliens Colonial Marines i Duke Nukem Forever.

Komentari (1)

  • closingtime

    12.12.2015 - 21:37

    Volio bi da naprave normalan Brothers in Arms nastavak.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?