HCL.HR

Gearbox tuži 3D Realms zbog novog Đuke

ToxarE 24.02.2014.   •   0 komentara


Trenutni vlasnik licence za Duke Nukem igre ne slaže se s planovima 3D Realmsa koji u suradnji s trećom strankom planira izdati novu igru pod nazivom Duke Nukem: Mass Destruction.

Nedavno smo pisali o potencijalnoj novoj igri Duke Nukem serijala, navodnom izometrijskom shooteru zvanom Duke Nukem: Mass Destruction koji razvija studio Interceptor Entertainment. Iako igra još službeno nije najavljena (otkrivanje je bilo planirano za sutrašnji dan), već je podigla prašinu te je pitanje hoće li uopće biti realizirana.

Naime, vlasništvo na Duke Nukem licencu trenutno stoji kod razvojnog tima Gearbox, s obzirom da se 3D Realms praktički raspao (iako pravno još uvijek postoje kao Apogee Software), a da je za izlazak nezaboravnog Duke Nukem Forevera najzaslužniji bio upravo Gearbox. Međutim, Gearbox nije imao nikakve veze s projektom tzv. Mass Destructiona te je ovog mjeseca podignuo tužbu protiv 3D Realmsa na temelju ilegalnog iskorištavanja Gearboxovog intelektualnog vlasništva vezanog za Duke Nukem franšizu.

Čini se kako je 3D Realms u međuvremenu priznao krivnju pa bi čitava situacija trebala proći bez sudskog postupka. Službenog priopćenja s te strane nema, pitanje je hoće li ga uopće i biti, a što se same igre tiče, na teaser stranici sada više nema odbrojavanja te je izvjesno da planirani Duke Nukem: Mass Destruction vjerojatno neće ni ugledati svjetlo dana.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?