HCL.HR

Ghost Recon Wildlands betu zaigralo je 6,8 milijuna igrača

Zoran Žalac 02.03.2017.   •   21 komentara


Interes za novom Ghost Recon igrom veći je od prošlog Ubisoftovog rekorda za beta testiranje The Divisiona.

ghost-recon-wildlands-5

Ubisoft se pohvalio kako je Ghost Recon Wildlands betu prošloga tjedna igralo preko 6,8 milijuna igrača. Novi je to rekord za francusku tvrtku jer je Wildlands time srušio rezultat prošlogodišnjeg The Divisiona koji je imao dosad najuspješnije testiranje s privučenih 6,4 milijuna igrača.

Daleko je to još od brojki kakve je imao Battlefield 1, no jasno je da Ubisoft zadovoljno trlja ruke. Osim što je testirao igru prije izlaska, ujedno je time napravio i reklamu za nju. Igrači su pri isprobavanju igre zbrojeno potrošili 34,3 milijuna sati, u prosjeku po pet sati za svakoga igrača, što može biti dobar znak, premda ne i garancija dobre prodaje.

Kako će se Ghost Recon Wildlands snaći uz Horizon Zero Dawn i novu Zeldu, vidjet ćemo idućeg tjedna kada krene u prodaju.

Komentari (21)

  • Goran_Cro

    02.03.2017 - 15:13

    Prebrutalna grafika i gameplay osim potato fizike vozila.

    • TypicalHog

      @Goran_Cro, 02.03.2017 - 16:37

      Slažem se.

    • aaalids

      @Goran_Cro, 02.03.2017 - 22:16

      Slazem se, to je jedina mana hajmo reci. 🙂

  • funky0308

    02.03.2017 - 16:24

    Fizika vozila je dovoljno dobra za jedan takticki shooter, nije ni bio naglasak na vozilima, ona su tu zbog velicine mape , a i da malo pojacaju gameplay. Mogli bi malo popraviti upravljanje, pogotovo helikoptera ali OK je to …meni je zamjerka na drvene kretnje lika, ne znam zasto su to tako napravili, u Divisionu je to puno bolje odradjeno ali OK, neka to budu najvece dvije zamjerke i ja happy. Jos malo i stize GRW 😀

    • 8747539

      @funky0308, 02.03.2017 - 17:25

      Slažem se s svime navedenim

    • drazensi

      @funky0308, 03.03.2017 - 09:14

      meni iskreno nije smetalo ni upravljanje helikopterima…malo treba privikavanja na pocetku no kad shvatis kako stvari funkcioniraju nema problema :)..
      barem meni nije bilo..cak mi je to bilo omiljeno prijevozno sredstvo 🙂 cudo su neko izveli od closed bete i sto se tice optimizacije i ja nisam imao nikakvih problema s open betom..ni sto se tice stabilnosti ni performansi..tim vece cudo sto je to Ubisoft :)..

    • funky0308

      @drazensi, 04.03.2017 - 08:34

      Biti ce to dobra igra. Meni je ovo bas kao neki nastavak Divisiona. U svakom sl idu smjerom koji mi se bas svidja. Volim takve igre i jedva cekam utorak 😀

  • pesek32

    02.03.2017 - 20:30

    Igrao sam zatvorenu betu i svidilo mi se. Možda nabavim.

  • trulex

    02.03.2017 - 20:53

    Igra je stvarno vrhunska, predobra igra. Možeš splinter cell stil a možeš i rambo, a možeš i gta stil, baš sila od igre majkem. A onda na sve to grafika koja je prelijepo napravljena.

  • MHLBLSC

    02.03.2017 - 21:25

    Osrednje prema lošem.

    • rotkvica45

      @MHLBLSC, 02.03.2017 - 22:18

      Što ti se ne sviđa?

    • MHLBLSC

      @rotkvica45, 02.03.2017 - 22:29

      Ukratko, ne svida mi se to što dobivamo još jednu generičnu open-world igru u kojoj se samo ponavlja jedna te ista stvar u svim misijama.

    • baDarmageddoN

      @MHLBLSC, 02.03.2017 - 22:53

      U ovome se slažemo

  • baDarmageddoN

    02.03.2017 - 22:52

    Da je više ko MGS V onda bi kupio. Ovako ću napraviti suprotno. Da budem jasniji… svaki aspekt igre je po meni lošiji od MGSa.

    • funky0308

      @baDarmageddoN, 04.03.2017 - 08:40

      Da je vise kao MSG onda to ne bi bio takticki shooter. Imam MSG V kojega nisam ni dovrsio. Ne volim te japanske fore, maceve i robote i bas mi nije sjeo MSG V, bez obzira sto je s tehnicke strane igra skorz OK, nije stil igre koje volim, GRW je i meni je prva liga sto je takav kakav je. Sa ekipom, ovo ce biti odlicna zezancija. Super nam je bio i Division ali sada konacno nema glupog DZa, mapa je naprosto ogromna i jedva cekam iduci vikend i coop session 🙂 . Kuzim zasto ti se ne svidja, izgleda ce i GRW proci kao Division, specifican je, jbga i nije bas neko iskustvo igrati sam…vidjeti cemo dosta brzo sto smo dobili.

    • baDarmageddoN

      @funky0308, 04.03.2017 - 12:57

      Znam da si, kao moj frend, debelo na strani Divisiona i da ti se i GRW sviđa ali to nisu specifične igre nego nedovoljno dobre igre. Oprosti ali osjećaj igranja MGS 5 je nešto što niti Division niti GRW nemaju, jedino kaj MGS ide na iskustvo jednog igrača a ne više njih. I to je dobro jer coop ti u tim igrama može biti dobar i izazovan samo ako nisi probao Destiny sa dobrom ekipom na teškoj postavci. S tim da je GRW mnogo bolja igra od Divisiona (a ukrala je puno toga iz MGS 5)

    • funky0308

      @baDarmageddoN, 05.03.2017 - 09:24

      Ti si ocito neki prorok kada znas da je MSG bolja igra od nedovoljno dobrog GRWa, cijelu igru usporedjujes sa betom? Uostalom, odakle vam ideja usporedjivati GRW ili Division sa MSGom? Jesi ti uopce igrao te igre? Znam da jesi i bas zato te ne kuzim. Pa, prijatelju, po toj logici sve igre mozemo usporedjivati jer spadaju pod video igre. Meni je MSG precjenjeno japansko preseravanje. Nekome je savrsena igra, meni je Division tri puta bolji od MSGa. Zasto, zato sto mi je u MSGu super glupa prica i ne volim takve gluparije, netko voli i to je OK. Za Division je najbitnija ekipa, igra je predobra kada imas dobar tim i to je Massive milion puta ponovio. Usporediti MSG V sa timskim, taktickim shooterom koji je tek u beti je u najmanju ruku cudno. Odakle ti Desteny sada to mi je jos manje jasno. Ajd da GRW i Division usporedimo sa Unchartedom ili TLOUom, sve su to 3rd person igre.?! Ljudi su htjeli igrati Division kao Uncharted i poceli srackati po igri.. ne volis, recimo, strategije? Onda ih ne igras s ocekivanjem da ce biti FPS

    • baDarmageddoN

      @funky0308, 05.03.2017 - 15:00

      Pa betu sam usporedio. Naravno da će release biti 1% drugačiji, odnosno bolji. Logički zaključak. Destiny je TPS/FpS ovisno o odabiru i spomenuo sam ga samo kao igru koja je zahtjevna u coopu (jer niti Division nije a niti GRW u beti nije). MGS sam usporedio mehaniku oružja i vozila, AI te taktičnost jednog igrača jer je vrlo očito da MgS 5 nema coop ko GRW. Division je usporediv direktno jer imaju iste modove, isti način igranja, isti AI, PVP mod. Taktičnost je kao u GTA v heistovima. Može i ne mora postojati. Da se razumijemo, dobra je to igra. Ali puno stvari koje sam nabrojao su mi u drugim igrama bolje. Ne znam što ti tu nije jasno. Za razliku od lošeg divisiona (za kojeg kraj kampanje sam govori o kvaliteti cijele igre) ovo je igra koja se isplati kupiti za coop. Ako će u misijama biti više ko destiny nego GTA V u kojem ti odlazak jednog igrača može sve sj… onda će biti jako dobra igra.

    • funky0308

      @baDarmageddoN, 05.03.2017 - 20:34

      Ma sve to lega stoji ali nije ti pravedne usporedba, to je prva stvar, jbga, uzimas ono najbolje iz tri igre i sporedjujes sa jednom koja je još u beti. Druga stvar, to nisu isti zanrovi. Ocekivati od FPSa mehanike strategije ili taktickog shootera mehanike iz akcijskog RPGa opet nema smisla… OK, nekome se nesto svidja ali iz osobnog iskustva vidim da oni koji su znali zasto kupuju Division i danas igraju tu igru. Ista stvar biti ce i sa GRW (nadam se). Da je Division mogao biti bolji – je, mogao je ali koliko se iz bete GRWa dalo vidjeti, naucilo se nesto novo i dio toga prenijeo iz Divisiona, a opet nisu samo kopirali Division i ubacili tri lika da glume prijatelje u coopu. – po meni OK, rade nove stvari, uce i rade igre koje su sve bolje i bolje. Nisu Rockstar ali nisu ni neki bezveznjaci. Opet ponavljam, svi koji su znali sto ocekivati, Division igraju i dalje, zapravo upravo palim komp za coop Divisiona. Nadam se da cu od utorka konacno prijeci na GRW. Kuzim ja tebe sto govoris i OK, stima i taj dio ali jednostavno nam vec treba postati jasno da se unazad par god ubisoftove igre ne kupuju radi price. To, naravno, nije dobro ali zasto ne iskoristitj odlicne poligone i sa frendovima proci kroz jednu pricu koja je dovoljno dobra da napravi neki okvir u kojemu se bas da abaviti i nasmijati. Trebas dobru ekipu za takve igre. Ja cesto ne uspjevam sakupiti ekipu i jbga, igram nesto drugo dok ne dodju svi u igru. I ja bih bio najsretniji kada bi GRW bio odlican i u solo igranju ali necu reci da je cijela igra losa ako ima takav adut kao Division. Jer ta igra je stvarno dobra u coopu.

    • baDarmageddoN

      @funky0308, 05.03.2017 - 20:47

      Uspoređujem i sa Divisionom tako da… ne uspoređujem samo sa najboljim igama, jel da?

    • baDarmageddoN

      @funky0308, 06.03.2017 - 16:24

      A gdje igraš Wildlands? PS4 ili PC? Razmišljam o kupnji ali ako će biti ko druge COOP igre ( sa AI-jem pametnijim od igrača sa kojima igram) onda ništa od toga…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?