HCL.HR

GOG.com također razmišlja o Early Access programu

ToxarE 20.05.2014.   •   1 komentara


Suosnivač digitalnog dućana za starije igre, tzv. GOG-a, izjavio je kako CD Projekt razmatra uvođenje Steamovog Early Access modela iliti prodavanja nedovršenih igara.

Steam je u nepunih pet mjeseci ove godine već izbacio više igara nego čitave prošle godine. To je svakako dodatni alarm za njegove konkurente, između ostalih i GOG.com koji također nastoji razviti prijateljski odnos prema nezavisnim developerima. Značajna stvar u toj priči jest ta da dobar dio tih ovogodišnjih igara koje su izašle na Steamu zapravo nisu dovršene već su izašle kao alpha verzije u Early Access modelu. GOG nema takvu praksu, no čini se kako se za očuvanje dobrog odnosa sa indie timovima planira napraviti taj korak.

Suosnivač usluge Marcin Iwinski iz CD Projekta u intervjuu za Eurogamer izjavio je kako tvrtka razmatra kako bi se koncept Early Accessa slagao s njihovim dosadašnjim pristupom usluzi. „Kao što znate, naš je koncept drugačiji. Prodajemo DRM-free igre i pomažemo u njihovom izdavanju… Definitivno bismo razmotrili model Early Accesssa, ali opet bi to moralo biti izvedeno na GOG način jer smo odgovorni za sve ono što igrači kupuju na našoj usluzi.“ – izjavio je Iwinski dodavši kako bi volio vidjeti nekakav oblik zaštite kupca.

„Ako bismo to napravili, morali bismo imati neku vrstu zaštite kupca koji vide određeno obećanje i ne znaju da će biti nesretni. Ako ste nezadovoljni igrom pa je developer konstantno ažurira, to je uredu. Ali ako ste nesretni zbog toga što su vam uzeli novce i ne poštuju dano obećanje… netko mora odgovarati za to.“ – pojasnio je Iwinski.

Naš ekspert po pitanju Early Access modela taman se zatekao u našim uredima kada smo doznali za ove izjave, pa smo ga zamolili za koji komentar. Evo što je odgovorio:

Mudri Lisac

Komentari (1)

  • l)oolvl

    20.05.2014 - 18:42

    lol dobar komentar Lišče

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?