HCL.HR

GOG i Steam od sada dijele kolekcije igara, barem u jednom smjeru

Zoran Žalac 02.06.2016.   •   6 komentara   •   Tehnologija


Igre koje imate u svojoj Steam kolekciji sada ćete moći dobiti u DRM-free izdanju na GOG usluzi ako te igre postoje na GOG-u.

gog_connect

Jedna od najvećih prednosti PC platforme – ta da igre možete nabavljati na više različitih usluga – ponekad je i mala gnjavaža jer igre ne možete aktivirati na više različitih servisa istovremeno. Međutim, to bi se u budućnosti moglo promijeniti, barem jednim dijelom, ako se inicijativa GOG.coma pokaže popularnom.

Naime, GOG je najavio GOG Connect koji je u suštini poveznica između Steama i GOG-a. GOG Connect omogućava da igre koje imate na svom Steam računu na GOG-u dobijete u DRM-free verzijama. Naravno, pod uvjetom da te igre postoje u bazi GOG-a jer Steam ipak ima više naslova, a oni visokobudžetni obično ne dolaze na GOG upravo zbog toga jer koriste neki oblik zaštite od piratstva.

Također treba naglasiti da je ponuda vremenski ograničena – prvu skupinu igara među kojima su između ostalih Braid, Mount & Blade, The Witness, Galactic Civilization 3 i drugi naslovi – dobivate na GOG-u ako povežete račun sa Steamom u narednih pet dana. Nakon pet dana pojavit će se nove igre u ponudi, a prilika za njihovo dodavanje na GOG trajat će različito od igre do igre.

Uz DRM-free verziju igre također dobivate popratne sadržaje poput soundtracka, wallpapera i ostaloga. Između Steam i GOG verzija igara moguće je dijeliti spremljene pozicije, a podrška za cross-platform multiplayer ovisi od igre do igre. Tamo gdje je cross-platform MP prisutan, na ovaj način možete uz jednu kopiju igre dobiti mogućnost mrežnog multiplayera za dvije osobe.

Označeno sa: , ,

Komentari (6)

  • Slim1992

    02.06.2016 - 15:03

    Otkad nisam usao u steam i sifre se ne sjecam :)…da ne procitah ovo vijest zaboravio bi i da imam nalog hahaha

  • Hrv4tin4

    02.06.2016 - 15:56

    Dobra fora. Povezao sam si acc i sad čekam da i druge igre budu dostupne 😀

  • ZhatCRO96

    02.06.2016 - 16:02

    Zašto je vremenski ograničeno?

    • freeman

      @ZhatCRO96, 02.06.2016 - 19:28

      Zato sto su ljudi pokvareni i samo gledaju kako ce i koga zajebat. Bilo bi previse zloupotrebe. Mozda ukinu jednog dana, kada pronadu kako ce to rjesit.

  • CoBE10

    03.06.2016 - 16:46

    A ako imam igricu na GOG.com ocu li je dobit na steam mozda?

  • departed1983

    03.06.2016 - 17:07

    Hm nije lose. Volio bih kad bi stvar vazila i obratno. Da igre koje imamo na GOGu imamo i na steamu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?